Thursday, September 29, 2016

Come back

It is been a long time saya tak update my blog, actually in few year and month banyak benda telah berubah, terutamanya kehidupan sebagai seorang pelajar. Macam yang koarang semua tahu, sebelum ini saya menyambung pengajian Diploma saya di politeknik. And I already graduate my Diploma At politeknik and now continue my study in degree at Universiti Utara Malaysia didalam jurusan logistic dan transportation. I was been too busy sampai tak dapat nak update blog and apatah lagi nak tinjau..hehehe. and mY life was wonderful and challenging and also amazing. maybe sebelum ini saya kecewa dengan percintaan si Arnab ataupun the doctor right. But Alhamdulilah almost 3 years mengenali seseorang yang lebih dari seorang kawan and berharap hubungan ini akan menjadi yang halal seterusnya sehingga ke Jannah. I hope all my blog followers or reader can pray for my relationship. If can lah. Hehehe. rasanya dah tak ada apa-apa nak update for this time. In shaa Allah kalau ada masa dan keizinan saya akan update lagi blog. And saya doakan pembaca-pembaca blog saya berada didalam keadaan sihat, sejahtera serta bahagia sentiasa.


kadang-kadang kita tak tahu dimana perjalanan dan tujuan kita, tetapi yakin lah setiap tapak dan keputusan yang dibuat mempunyai kebaikan kepada kita di masa hadapan. Dan kegagalan yang dilalui bukanlah kegagalan selama-lamanya, tetapi itu cuma sesuatu pengajaran dan pelajaran untuk kita menjadi lebih baik dan terus berusaha.

Wednesday, December 9, 2015

SILENCE . . . .

kenapa silence? sebab kita memilih untuk mendiamkan diri kita daripada beberapa perkara seperti memulihkan kesakitan hati, mencari ketenangan dan mencari kekuatan. Kenapa tidak memilih untuk bergaduh ataupun terus bertengkar sehingga hati ini puas? jawapan yang wajar adalah bila usia kau dah mencapai 20 ke atas setiap apa yang kau buat, kau akan berfikir dan mencari penyelesaian walaupun benda tersebut sebenarnya susah untuk diselesaikan. Sebab itu wujudnya "SILENCE" memilih dengan berdiam dan hilang supaya kau boleh memberi ketenaggan kepada diri kau dan orang sekekliling. Orang yang memilih untuk berdiam bukanlah seorang takut akan keadaan atau persekitaran semasa tetapi mereka cuba untuk mengelak dari berlakunya masalah yang akan timbul disebabkan ketidakpuasan hati dan perasaan.

"TIDAK SALAH KAU MEMILIH UNTUK BERDIAM KALAU ITU MEMBERI KEBAIKAN KEPADA DIRI KAU DAN ORANG SEKELILING".

SETIAP GAMBAR MEMBERI SESUATU MAKNA YANG TERSIRAT

Tuesday, February 17, 2015

BuSy..:)

Asalammualikum And Halooooooo again...:)

busy...busy...busy....Itu sahaja yang mampu buatmasa now,and maaf tak dapat nak update blog sangat. Dan terlalu lama meninggal dunia blogger ini. Bukan tak rindu,rindu yang teramat sangat,cuma kadang-kadang idea untuk menceritakan sesuatu yang baru tidak datang bergolek bak durian yang gugur di tanah...Cewahhh..Hahahaha. Tapi bila idea datang mencurah-curah bak air terjun, masa pula mencemburui aku...huarghhhh...so the moral of this story..saya busy..tuh jaaa....

busy macam ini kot aku...mugkin lah...walaupun tak busy..buat-buat busy.Macam tak biasa pulak uolszzz nie...muahahahaha


Tuesday, July 29, 2014


ASALAMMUALIKUM AND HELOOOO....:)

hye you all,lama kan tak jumpa...kita rindu kat pembaca blog kita sangat-sangat....nampak sangat menyampahnya kan....LANTAK lahhh...ini blog saya...so suka hati sya lah kan...kan...kan...kan....okie...nampaknya dah berbulan dan bertahun saya dah tak update kan....hmmmmm..pew nak jadi pun tak tahu lah dengan blog saya ini.Tiba-tiba hari ini terasa sangatlah rajin nak update,so saya pun membiarkan jari-jemari menari menaip post untuk kali ini....Sebelum terlewat saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI & MAAF ZAHIR DAN BATIN JIKA TERKASAR BAHASA ATAUPUN PERBUATAN kat uolsssss okiee...:)anyway saya cuma nak cakap hari ini raya ketiga...saya berada di office berpratical...ecehhhh nak tunjuk rajin lah kan...sebenarnya idakk lahh...cuma teman nak kabo teman dah start berpratical...dan cepatkan masa berlalu...ewahhhhh....bukannya tak dapat cuti cuma nak feeling-feeling keje tima raya macammana...so nie tengah mencuba lah...hahhahahaa...and FYI minggu depan baru saya ambil cuti...5 hari kauuuu..tamakkk sungguh..nak membalas tak ambil cuti time raya lah katakan....hahahahhaha...:P

lastly,saya pun tak tahu nak cakap apa dah...mungkin lepas ini nak akan rajin update kot..mugkin lahh..itu pun belum tentu lagi...hahahahah....kalau rajin lah dengan tak sibukkk....sebelum terlupa saya nak beritahu reader semuaa sekarang saya ade membuat bisnes kerepek bukan untuk raya jewk...kalau siapa yang nak buat door gift time weeding,birthday party ke atau apa-apa majlis...boleh lahhh menghubungi saya..cewahhh...nak tngk contoh door gift yang saya buat???nantikan yek...saya akan upload...In Shaa Allah next post...:).Malahan itu...saya tengah buat promosi clearance body mist from victoria secret untuk 250 ml dan 120 ml....harga untuk 250 ml RM 38,tapi kalau beli 2 BOTOL dapat RM 70...:)
kalau 120 ml pulak saya jual RM 20....beli banyak dapat lagi diskaun..tapi memandangkan clearance stok kan...nak maklumlah tak semua jenis body mist ada...tapi kalau berminat...boleh menghubungi saya kat akaun FACEBOOK saya    CLICK SINI

okielahhh saya memohon untuk mengudurkan diri...ada masa kita berjumpa lagi....sekali lagi saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....:)

LOVE YOU ALL....
 

Monday, November 4, 2013

long time no update....bwahaaa

ASALAMMUALIKUM AND HELOO SEMUA...:)







hmmmm-hmmmmm....dah lama lahai tak updae this blog...tak silap  nadhirah azlan it's been 5 month...bwahaaa..nampak tak busynya lain macam tuh...kadang-kadang tak busy mana pun..tapi disebabkan malas+tak tahu nak update=lantak kau lah blog....lalalalalala~~~..actually this post to tell the reader yang saya dah kembali nak memblog semula..mungkin jarang..tapi saya akan cuba untuk memberi maa kepada blog ini...hahahaha....ecehhhhh-ecehhhhh konon ade pembaca setia blog nie lah konon yek nadhirah azlan...hang memang perasaannnnn diraaa ooiii!!!..lantak ceq lah..hahahaha...

Anyway post yang lepas saya janji akan update blog...but still tak update kan..nampak tipunya...aishhhh dira oh dira...sabar jewk lah...saya cuma nak bagitahu yang saya dah start cuti sem..cuma cuti kali nie pendek berbanding sem yang lepas...anyway...sementara cuti sem nie...saya nak update pasal kehidupan di POLITEKNIK SEBERANG PERAI....but bukan dalam this post...next post...hahahaha...jangan marah sayang-sayang semua....:)

lastly,but not least..hahahhaa....i would to thank...sesiapa yang still baca my blog...walaupun bukan tetap...sementara pown jadilah...asalkan baca jugak pown...tolonglah baca...baca tolong lahh...and bila  baca tolong lah komen-mengomen...at least saya boleh membaiki penulisan saya...okie...ambik yang jernih,buang yang keruh...hehehehe...okie dah melalut.....lasttt n the last one for this post...thanxxx...jumpa lagi okie...:)

ASALAMMUALIKUM AND BYE-BYE...

sesiapa tak jawab salam dosa tawu...kalau jawab saya belanja ice cream malaysia...bwahaaaa...:P

Friday, May 17, 2013

hye hye....hello hello...:)


ASALAMMUALIKUM AND HELOOOOO UOLSSSSS....:)

Bertemu kita kembali setelah lama nadhirah azlan meninggalkan blog yang dah semakin berhabuk nie....
firstly,sorry sebab dah lama tak update this blog...sebab terlampau busy dengan study...mesti koarang tertanya-tanya kan...ehhhhh sekarang tak busy study kew nadhirah azlan ooi?ACTUALLY sekarang saya tengah cuti youuuuuuu all.....itu yang tak berapa busy..hehehehehe....anyway Im happy with my new course....LOGISTIC AND SUPPLY CHAIN MANAGEMENT...:) course yang agak lain and best....but another thing saya nak bagitahu...I JUST COME back from jakarta and bandung...and its a awesome....and saya dah start rindu semula bandung....hurmmmmmm...anyway....ini saja untuk hari nie...sebab almaklumlah dah lama tak menaip...so tak tahu apa nak menaip...so saya akan cuba sedaya-upaya untuk rajin mengupdate entry setiap hari sepanjang cuti ini okie....daaaaaaaaa



xoxoxoxox,,,,,

sincerely,
  Nadhirah Azlan....:)

Friday, March 22, 2013

To MY LOVELY READER AND LALINK..:)


ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO.....:)

hye2....sorry lama tak update this blog...and  I know this blog dah berhabuk bagai.....sorry for that to my reader....ehhhhhhh ada ke reader nya?biaqqqq pi lahhhh...anyway I just want tell that I will be back to this blog again less than one month from today....so see you soon reader...:)


love you all....

xoxoxo...:P

sincerly,
NADHIRAH AZLAN...:)

anyway see you soon to all my lalink..:)