Saturday, November 26, 2011

uitm SerI iSkAnDaR..:)

Asalamualikum n haloooooo semua....

im back again guysssssss....weheeeeeeeee...sorry sebab dah lama aku tak update this blog...sebab terlampau busy dengan kemasukan ke uitm seri iskandar....uitm dihati ku....wheeeeeeeee..:)yeahhhhhhhh sekarang uitm memang dihati aku...sayang uitm ketat-ketat..lagi-lagi interior design...wahhhhhhhhhh tak payah waaa cakap sama lu lah kan...memang mendalam perasaan cinta aku terhadap interior design dengan uitm....memang tak boleh peracya...tapi serius aku tak tipu(sambil buat muka kesian)....hehehe..okie first aku sampai uitm seri iskandar agak berat untuk melangkah..ibarat membawa muatan seberat 10 ribu tan...sah-sah tipu...lama-lama makin suka lah pulak...tapi aku benci tapi rindu dekat mds...MDS for what yek???MDS singkatan untuk minggu destini siswa/siswi..dalam bahasa manja....minggu mendera junior baru....weheeeeeee...tapi tak lah teruk...cuma pergi balik..main jalan-jalan,turun naik bukit jew....:)sambil berlari-lari anak....disamping memegang tangan kawan-kawan anda dengan penuh keeratan...sweet tak???of course lah sweet....hahahaa...sweet like a sugar....walaweiiiiiiiii...okie lepas habis minggu mds...minggu belajar lah...minggu pew lagi kan..minggu suai kenal...kenal lah sangat....tapy  serius ak menyampah dengan satu mamat sengal...mamat yang kejar aku waktu interview...dah lah satu kelas lak dengan aku..memang terbaik...first day dah kenakan aku 3 kali beb...ulang sekali lagi...3 kali bebbbbbbbbbbb.....memang terbaik...lepas towh boleh tanya kita pernah jumpa kew???wahhhhhhhh mamat nie...over siot....mamat tolong lah jangan sakat aku...aku tak suka lah....:)
tak mau citer lagi...sebab stressssssss dengan itu mamat lah...:)
tapi mak aku cakp jangan benci..nanti jatuh cinta...okie mamat aku suka ketat-ketat kat kau lah...nati mesti terbalik kan???hahahahaha:)
anywayyyyy peaceeeee yawwwwwww...:)


say peaceeeeeeeee everyone....
muahhhhhhhhh...i love you all...:)

Thursday, November 3, 2011

cermIN MATa baRu...:)

Asalamamualikum and halooooooooo everyone....

topic hari nie adalah cermin mata baru....sebenarnyew nak show off  sikit...almaklumlah first time aku buat cermin mata yang ada power....hahahahaha...sebelum nie aku memang ade rabun..tapy disebabkan nak lawa,walaupun tak lawa pun aku nie....so tak ada nyew aku nak pakai cermin mata towh...tapi disebabkan keadaan yang mendesak(tak mendesak tapi terpaksa sebenarnyew,almaklumlah eden nak msuk balajar dahhh....nak tak nak...hang kena jugak pkai cermin mata...kalau tak hang,aku balun satgi)ayat agak ganas kedengaran...tapy nak buat macammana dah memang realiti sejak azali.....bukan anak pak cik azli okie...gurau...tak ada kena-mengena antara yang pengsan atau muntah...hahahaha...:)
oittttt nadhirah azlan hang kata ari tuh hang nak buat next entry lebih bernakna...awatnyew entry nie nak show off hah???ADA AKU KISAH......:p
tapi first time aku pakai cermin mata tuh..samasa aku try berjalan-jalan guna cermin mata,terasa aku jalan atas angin....sebab effect first time pakai lah katakan...nasib baik aku tak jatuh atau terlanggar pintu...kalau tak...malu lah wehhhhhhhhhhhhhhhh...mana nak letak muka aku yang terlampau sweet gitu....jangan jeles...hahaha....aku gurau jewk...tapi bila dah lama-lama...aku rasa okey and yang paling best semua tulisan aku nampak besar dan aku boleh nampak orang dengan lebih jelas...lepas nie tak ada lah orang mengadu kat aku...yang aku nie tak nampak diaorang...bila jalan buat macam tak kenal....almaklumlah orang rabun macam aku nie..dia tak nampak benda yang dekat dengan dia...alaaaaa kalau jauh kau nampak kew????
entahlah.....
okie tak mau merapu lagi....so gambar dibawah saja nak tunjuk aku posing dengan cermin mata baru...hahahahahhaha....yang penting tak mau jeles-jeles na...:)

muka yang paling menyampahkan.....weheeeeeeeeeee


Tuesday, November 1, 2011

HaLoOOo...:)

Asalamualikum n haloo semua....:)

IM COMING BACK...IM COMING BACK..IM COMING BACK.....inspirasi dari lagu im coming home....hehehe....okie to all my reader...nadhirah azlan is come back yawwww.....weheeeeee~~~~~~
honestly,saya nak mohon maaf sebab dah lama tak update this blog....saja nak menyepikan diri sekejap...alaaaaa,bajet macam ada orang nak baca blog hang...haktuiiihhhhh lah nadhirah azlan....halooooo guys....ade aku kisah...this my blog....ehhhhh back to the topic....okie topic kali nie aku just nak cakap haloooo..itu jewk sebenarnyew....hahaha....okie next entry aku akan cerita benda yang lebih berfaedah....maaf entry kali nie agak keluar dari topic entah ape-ape...
anyway...halooooo lalink.....
i love you all lah...:)

yeahhhhhhhhh im here to say hello everybody....:)

Tuesday, October 18, 2011

IM so soRRy BFF....:(

Asalammualikum n halooo semua....

first nadhirah nak minta maaf kalau blog nie ada buat orang terasa kew ape...honestly this blog everything about my opinion and my life...even semua post yang ade dalam nie tak ada kena-mengena dengan kawan baik saya...so sorry kalau aku buat kau terasa....mungkin aku banyak buat salah dekat kau...dan mungkin aku bukan kawan yang baik untuk kau....aku cuba untuk menjadi yang terbaik dimata kau..tapi apakan daya aku...aku manusia biasa yang leka melakukan kesilapan sentiasa....aku minta maaf kawan baik...apa yang aku buat selama nie adalah kebaikan kau....tak pernah terlintas dekat hati aku untuk menyakitkan hati kau ataupun menjatuhkan maruah kau...aku sentiasa sokong ko sebagai kawan baik..tapi kalau kau rasa aku bukan kawan yang terbaik untuk kau...lebih baik aku membawa dan menghilangkan diri dari kau...lagi pun aku pernah cakap kat kau...kau dah mempunyai seseorang yang boleh menjaga kau lebih baik dari aku iaitu seorang yang kau sanjugi (s**u)...kalau aku pergi dari hidup kau...kau tak sedih and aku tahu kau akan bahagia dengan dia...aku tahu aku bukan lah seorang kawan yang baik...aku bahagia bila kau dijaga dengan orang yang kau sayang...walaupun aku sedih meninggalkan kau sebagai kawan aku..tapi mungkin ini saja yang terbaik untuk kau...
thanx be my friend...
you always be my best friend....

tidak pernah sekali pun aku berdendam dengan kau...
kerana kau terlau istimewa dihatiku ini...
thanx my bff...
sorry sebab sakitkan hati kau...bukan niat dihati untuk menyakitkan hati kau..tapi niat dihati ingin melihat kejayaan seorang sahabat yang begitu aku sayangi...

post nie tidak ada kena-mengena dengan sesiapa...aku minta maaf kalau ada orang terasa....
mugkin selepas ini aku akan berehat untuk sesuatu masa daripada berblogging...tapi aku janji,aku akan berblogging balik..tapi bila entah lah...mungkin ambil masa yang singkat and maybe masa yang lama...:)

you always be my bff..until my last breath..:)   


I MISS THIS TIME....KALAU MASA BOLEH DIPUTARKAN BALIK...AKAN KU MINTA MASA TIDAK BERDETIK PADA WAKTU ITU...MASA AKAN BERHENTI DISAAT ITU...KITA AKAN TERUS BERADA DIKENANGAN ITU...TAPI APA KAN DAYA...:)






I LOVE YOU ALL...and sorry if im not being a good friend..but for me you always being a good friend and my best friend...:)thanx friend...:)

Sunday, October 9, 2011

ImPiAn DaN cItA-cItA

Asalammualikum and halooooooooooo semua..:)

okie terlebih dahulu aku nak minta maaf kalau entry kali nie dia agak merapu-meraban atau agak pelik...back to the topic lalink....impian dan cita-cita???aku yakin bahawa setiap manusia nie mempunyai impian dan cita-cita yang tersendiri....mungkin setengah impian dan cita-cita setiap orang tuh kadang-kala membuat kita geli hati...mana taknyew...kalau impian setengah orang nak kahwin dengan brad pitt...memang melepas lah jawabnyew...namun tak semestinyew kita tak dapat mengecapi impian tersebut..memang impian ibarat cerita dongeng...tapi mana wujudnyew kejayaan jika kita tak mempunyai impian....cita-cita??
cita sesetengah mungkin ingin menjadi doktor,peguam,miss universe,miss malaysia,cikgu,saintis dan macam-macam lagi lah...kalau aku sebut semua...sampai tahun depan pun belum tentu habis....hehehe...:)
kalau orang tanya mengenai impian aku...mungkin impian yang agak pelik atau pun susah untuk dikecapi...impian aku bukan lah nak menghawini seorang putera raja tapi impian aku adalah ingin memiliki duit yang banyak...mesti koarang rasa aku ini mata duitan...tapi aku mempunyai sebab kenapa aku nak duit yang banyak....dengan duit yang banyak lah aku boleh merealisasikan impian aku...dengan duit yang aku ada....aku ingin membeli sebuah tanah lapang yang besar...dan disitu aku akan membina sebuah villa untuk keluarga aku...setiap kali ada majlis,keluarga aku berkumpul di villa tersebut...dan disebelah villa tersebut aku akan membina rumah kebajikan untuk anak-anak yatim,rumah orang tua,rumah kanak-kanak istimewa dan rumah asuhan untuk golongan yang memerlukan kasih-sayang...bila setiap kali keluarga aku berkunjung kew villa yang ditempatkan disebelah rumah-rumah kebajikan tersebut..kami akan berkongsi kasih dan sayang kepada mereka dirumah kebajikan tersebut....aku akan bermain dengan anak-anak yatim,kanak-kanak istimewa dan mel,sayan kerenah orang-orang tua disana....ibarat satu keluarga yang besar....mesti bestkan suasana tersebut....memang impian aku nie nampak tak munasabah dan mugkin koarang akan rasa aku nie berlagak macam orang yang sweet dan baik...aku tak kisah ape yang orang nak cakap..tapi itu lah impian aku dari kecil lagi...nak berkongsi kegembiraan dengan orang yang tak pernah merasa kegembiraan tersebut...aku akan menyediakan kemudahan di rumah kebajikan tersebut ibarat hotel lima bintang....membuatkan rumah kebajikan towh ibarat tempat percutian untuk mereka...buka tempat orang yang kekurangan kasih dan sayang also supaya mereka gembira tinggal disana....aku berharap impian ini akan menjadi kenyataan,walaupun bunyi dan kedengaran seperti cerita dongeng...tapi tak salah aku mempunyai impian sendiri...dan aku rasa koarang pun macam tuh jugak....
cita-Cita....
aku nak jadi wanita yang berkaliber dan memberi kebahagiaan kepada ibu dan ayah aku....
menjadi orang yang disayangi dan dicintai oleh semua manusia dan benda hidup didunia mahupun akhirat....
mugkin cita-cita yang tinggi..tapi kalau kita berusaha...INSYAALLAH kita akan dapat mencapai cita-cita tersebut..:)

moral value:kecapilah cita-cita dan impian anda..walaupun ia ibarat cerita dongeng...kerana setiap kejayaan yang datang berasal daripada cita-cita dan impian seseorang....

muaaaahhhhhhhhhh....love u all...:)


bermimpilah sayang mengenai impian dan cita-cita kamu...sebab setiap manusia memerlukan impian dan cita-cita..:)

Saturday, October 1, 2011

KePuTuSaN aNTarA UItM DaN pOliTeKnIK...

Asalammualikum dan halooo semua....:)

okie pada tanggal 29/9/2011...sedang aku duk asyik main ngan mr lappy..mr lappy....mr lappy...tiba2 terdetik pulak dekat haty nak pergi kew laman web uitm...yalah kan hari tuh cek duk habaq kat hampa semua yang cek gi interview kat uitm na...so want to see the result lah...and luckyly the result is out.....
jeng...jeng....jeng....nur nadhirah azlan,jurusan reka bentuk dalaman,kampus seri iskandar perak...
and I just can say thanks ALLAH for everything....aku confuse sebenanyew nak pilih antara politeknik dan uitm...politeknik ak dapat bidang logistik dan rangkaian bekalan...uitm pulak reka bentuk dalaman...dan untuk pengetahuan koarang dua-dua bidang tersebut adalah bidang yang aku suka...okie first sebab dulu aku pilih logistik adalah my teacher say yang peluang pekerjaan dia banyak,then aku boleh selalu pergi oversea and gaji mahal....tapi my mom say,better you go to uitm..
okie about reka bentuk dalaman..why I choose this course is...sebab aku suka hias rumah n macam-macam lah...peluang pekerjaan pun bagus...gaji mahal..tapi bab yang gi oversea towh yang kurang sikit....tapi aku pasrah...kalau dengan memasuki uitm membuatkan hati ibu and ayah aku gembira...tiada yang lebih mengembirakan aku apabila melihat ibu dan ayah aku gembira....
restu ibu dan ayah aku adalah benda yang paling berharga untuk aku...tanpa mereka berdua siapa lah aku ini...THANK YOU YA ALLAH sebab kau memberi ibubapa yang begitu sempurna untuk aku...aku bangga mempunyai ibu dan bapa seperti mereka...tanpa mereka...aku tak boleh meneruskan hidup...sebab mereka lah yang menyebabkan aku bertahan...
ibu dan ayah,nadhirah sayang ibu dan ayah..tiada hadiah lebih bermakna dalam hidup ini melainkan ibu dan ayah...tiada pengganti ibu dan ayah dalam hati nadhirah...sebab ibu dan ayah terlalu istemewa untuk nadhirah...:)

ayah dan ibu....I LOVE YOU...walaupun kakak tak dapat nak ambik logistik dekat politeknik..sebab ibu dengan ayah nak kakak masuk uitm..kakak happy...sebab ibu dengan ayah happy...benda yang membuatkan kakak gembira adalah melihat ibu dan ayah gembira....doakan yang terbaik untuk kakak..:)


Saturday, September 24, 2011

kehidupan mAnuSiA...:)

Asalammualikum n haloooooo semua...:)

okie entry kali ini aku nak berkongsi pasal kehidupan sebagai manusia...walaupun aku tahu ramai yang sudah tahu...tapi aku nak mengedik jugak nak tulis pasal benda yang setiap manusia akan lalui...
manusia tidak pernah sekali hilang dari keluhan...keluhan terhadap kehidupan seharian,yang merasakan kehidupan kita lah paling menyedihkan berbanding orang lain...namun pernah ke kita terfikir sebenarnyew kehidupan kita lebih baik dari orang lain...contohnyew penduduk di somalia hidup dengan bertemankan serangan hendap dan bom...namun mereka tidak pernah mengeluh untuk meneruskan hidup mereka yang setiap saat sentiasa dalam maut...tapi kita,mengeluh dengan tugasan harian kita...yang bertemankan pelajaran dan hari yang mencabarkan...tapi kita tidak mempunyai best friend berdasarkan bom atau peluru M16...mangsa somalia berebut untuk makan...manakala kita berebut untuk untuk pergi ke konsert...untungnyew jadi rakyat malaysia....penduduk somalia inginkan sekolah dan bersungguh jika mereka berpeluang kew sekolah...tetapi kita membuang peluang yang kita dapat sejak kita berumur 6 tahun....sikap tidak bersyukur memang sentiasa ada dalam setiap manusia...namun kadang-kala kita hendaklah bersyukur dengan apa yang kita dapat dan ada...kerana ada orang yang lebih susah dan sedih dari kehidupan kita,namun kesyukuran dalam diri sentiasa ada dalam diri mereka....tidak bermakna kita tidak boleh mengeluh..tapi jangan lebih mengeluh berbanding bersyukur...aku tahu setiap manusia tidak pernah puas dengan apa yang mereka ada...
aku juga manusia yang lemah,kadang-kala keluhan lah teman setia,namun aku bersyukur kerana ditempatkan di tempat aku berbanding mangsa di somalia....


bersyukurlah dengan apa yang kita ada..... 
tatataata....
salam 1malaysia..:)

Thursday, September 22, 2011

KATa HaTi....:)

Asalammualikum n haloooo semua...

sorry lah kalau lately nie nadhirah dah jarang update blog..almaklumlah nadhirah busy sikit..(bajet poyo betul minah nie,ingat ade kew orang nak baca blog hang minah ooi...hang ingat hang cik epal,maria elena and fatin liyana...setakat blog macam fish...tak payah nak berlagak macam ade peminat)...WHATEVER......
tak kisah lah orang nak cakap aku nie perasan ke apa ke...yang penting aku ikut kata hati aku....sebab kalau kita ikut kata hati...kita akan mendapat jawapan dalam segala persoalan...kalau kita ikut cakap orang..wa cakap sama lu orang...lu orang tak akan berjaya punya lah...yalah manusia lebih suka tengok manusia lain gagal daripada berjaya....so kalau koarang suka sesuatu...buat berdasarkan kata hati...jgn dengar kata orang lain...but kalau dengar berdasarkan kata hati koarang mesti lah benda yang baik....bak kata pepatah 
"AMBIK YANG JEERNIH,BUANG YANG KERUH"
jangan koarang nak ikut kata hati koarang pergi aniaya orang lain pulak...tak elok okie....
TAPI,kalau kata hati koarang suruh koarang tolong orang yang dalam kesusahan...just go on okie....

MORAL VALUE:IKOT LAH KATA HATI YANG BAIK...DAN BUANG KATA HATI YANG JAHAT....

sorry ak merapu-meraban hari ini...kalau nak baca...baca lah...kalau tak nak...wa tak paksa sama lu....
tatatata...
salam 1 malaysia.....
muaaaaaahhhhhhhhh..:)

kata hati selalu betul...dan itu lah jawapan kepada segala persoalan kita..:)


Thursday, September 15, 2011

keRuMitAN MiNggU InI...:)

Asalammualikum n haloooooooooo...:=)

minggu nie minggu yang paling memenatkan dan mengstresssssssssssssssssss kan...:)
mahu tak nyew minggu nie aku terkocoh-kocoh nak siapkan kertas kerja...ehhhh cop!!koarang mesti pelikkan kertas kerja apa lah minah senget nie buat...okie untuk pengetahuan koarang tanggal 25 ogos yang lepas....sedang nadhirah azlan asyik duk nyanyi..ehhhh silap-silap....sedang duk nadhirah azlan fikir pasal kemasukan uitm yang second intake...nadhirah baru perasan yang nadhirah tak check lagi...then nadhirah pown bergegas dekat depan mr lappy,mr lappy,mr lappy......then nadhirah masuk laman web kemasukan uitm..nadhirah pilih temu-duga...sebab yang tak bertemu-duga...nadhirah tak dapat lorh...so nadhirah check dengan hati yang berdebar...and the result is.....nadhirah dapat temu-duga dalam reka bentuk dalaman....ALHAMDULILAH...itu yang nadhirah cakap minggu ini memenatkan dan mengstresssssskan.....sebab nak siapkan kertas kerja temu-duga tersebut lah wahai sayang-sayangku...and yang mengstressss kan adalah..minggu ini jugak nadhirah akan gi kew interview di uitm shah alam...and nadhirah harap nadhirah akan buat yang terbaik...and hopefully nadhirah dapat...wish best of luck for me okie semua....

nadhirah chaiyok!chaiyok!chiyok!....

Friday, September 9, 2011

SELAMAT HARI RAYA..:)WALAUPUN DAH LEWAT NAK WISH SEBENARNYEW...:)

Asalammualikum n halooooo semua

wah sudah lama rupanyew nadhirah x update blog nadhirah azlan yang tak seberapa nie...almaklumlah...busy dengan persiapan raya dan beraya...walaupown sebenarnyew kita dah msuk raya ke-11 nadhirah still nak wish selamat hari raya n maaf zahir dan batin....anyway tahun nie nadhirah beraya kat klang jewk...tak balik pulau mutiara pown(pulau pinang)....
tapi raya kali ini meriah lah jugak walaupown sambut kat klang jewk....okie lah nadhirah malas nak gebang lagi lama...hampa semua pi lah tengok picture yang nadhirah tangkap waktu raya na....kat bawah nie na...:)

nie my pak jang anak...a.k.a my cousin lorh..:)

with my cousin...XOXOXO

ME....CHUBBY KOWT..:)

ayah,tok,ibu n me..:)

really a lovely parents...:=)

with my daddy..:)

a real love killer group

say cheeseeeeeeeeeeeee everyone!!!!!!
hopefully you all will enjoy the picture okie..:)

Tuesday, August 23, 2011

FiNalLy I KnoW The AnSwEr EN ARNAB....:=)

Asaammualikum n halooooooooo semua...:)

EN arnab,sekarang saya tahu kenapa yang awak tak pernah ada perasaan dekat saya....tadi saya bukak laman muka buku...saya nampak awak tulis kat relationship awak dekat muka buku yang awak enggaged with someone(nama tak boleh disebut)awak tahu tak perasaan saya masa tuh macammana???saya dah delete semua mesej dan gambar awak yang saya simpan selama 6 bulan ini awak....terima kasih untuk segalanyew....saya dah jadi speechless awak...:)saya dah faham sekarang cinta yang bertepuk sebelah tangan,mesti tak akan menjadi..tak guna saya sayang seseorang yang tak pernah anggap saya wujud dalam hidup dia...betul cakap orang saya patut terima orang yang sayang dan cinta dekat saya...walaupun saya tak suka orang tuh...kalau saya buat macam tuh...mesti saya tak kecewakan awak???tapi thanx for the everything yek..:)

Sunday, August 21, 2011

AKU dAh NaK mEGAlAh DaH...

Asalammualikum n haloooo semua....

sorry lah koarang kalau sekarang nie aku jarang update blog...almaklumlah raya dah nak dekat...so persiapan raya lah didahulukan baru blog kan???hehehe...okie back to the topic aku hari ini...mesti koarang pelikkkan...aku nak mengalah apa lah pulak nie kan???okie senang citer..aku dah tak nak mengejar EN ARNAB lagi...dengan ini NADHIRAH AZLAN menyatakan bahawa nadhirah tak akan menawan hati EN ARNAB LAGI...mesti koarang pelik kenapa aku tiba-tiba nak mengalah lak nie kan...terus-terang aku cakap...aku dah penat...dan lagipun aku nampak macam en arnab ada suka kat satu budak perempuan yang belajar sama dengan dia...then aku tengok budak perempuan tuh macam suka kat dia jewk...so aku tak nak menjadi orang ketiga lah...memang ditakdirkan aku dengan en arnab tak ada jodoh....nak buat macammana kan???hidup mesti diteruskan.....
then aku tak akan berfikir pasal percintaan buat masa sekarang...sebab aku nak fokus dekat masa depan aku...and banyak benda yang aku nak capai....so bab hati ketepi lah dulu...hehehe:)

Wednesday, August 17, 2011

jANgAn pErNah MEngAlAh....:=)

Asalammualikum n halooooooooo semua....

hari ini nadhirah nak tulis yang nadhirah tak nak mengaku kalah terhadap EN ARNAB...bukan sebab nadhirah berlawan dengan dia atau apa-apa yek..tapi nadhirah tak akan mengalah untuk mecuba nasib lagi sekali...mana tahu kali ini kot-kot nadhirah berjaya menambat hati EN ARNAB...hahahaha...walaupun setiap malam nadhirah just hantar mesej untuk wish selamat malam dekat dia...nadhirah tak kisah kalau dia kadang-kadang balas..kadang-kadang tak...nadhirah akan terus hantar mesej kat dia..dan memberi semangat kat dia....biar dia sampai muak...nadhirah tak kisah...sebab nadhirah nak tunjukkan yang nadhirah betul-betul suka dekat dia...and nadhirah jugak nak tunjukkan dekat dia bahawa tak semua perempuan tuh jahat yang macam dia fikir...tapi kalau satu hari nadhirah tahu yang EN ARNAB dah ade ikatan dengan siapa-siapa...nadhirah akan berhenti untuk menawan hati EN ARNAB...sebab nadhirah tak mahu menjadi perosak hubungan koarang....tapi selagi EN arnab tak ada ikatan...selagi tuh nadhirah masih ada peluang....walaupun nadhirah cuba melalui mesej atau call...tak apa...belum cuba belum tahu...hahaha...kalau lah en anab dekat dengan nadhirah....mungkin tiap-tiap hari nadhirah akan bagi satu kad yang mempunyai kata-kata semangat dan choki-choki...mungkin jugak nadhirah akan bagi sarapan untuk en arnab..bila en arnab sakit...nadhirah akan masakkan bubur untuk en arnab dan bagi en arnab makan ubat...supaya en arnab sihat...kalau en arnab tengah sedih...nadhirah akan cuba untuk mengembirakan en arnab....kalau en arnab marah..nadhirah akan cuba untuk en arnab gembira dan senyum semula....biarlah orang cakap nadhirah gila atau apa pun..nadhirah tak kisah...nadhirah akan cuba untuk menjadi yang terbaik di mata en arnab...tapi kalau kita memang tak ada jodoh..nadhirah akan buat semua itu sebagai kawan kepada en arnab..:=)
tapi nadhirah tak akan pernah mengalah...walaupun ramai yang suruh nadhirah lupakan en arnab...nadhirah tetap menunggu en arnab...
kalau dalam satu cerita taiwan tuh seoarang gadis tuh sanggup mengejar dan menunggu orang yang disayang tuh selama 5 tahun...tak salah kalau nadhirah mencuba jugak..:=)

yup saya tak akan berputus asa..:=)

Monday, August 15, 2011

PeRaSaAN pEreMpUaN...

Asalammualikum n halooooo semua....

halooooooooooo semua....nadhirah azlan is back,gedik lak minah nie...huhuhu....okie back to the topic okie...boys semua kadang-kadang confuse dengan perasaan perempuan...yalah cakap lain,tapi nak lain..hahaha....sebenarnyew boys pown sama jew...hehehe...tapi aku sebagai perempuan nak lah bagitahu pew sebenarnyew perasaan perempuan...hahaha...:)

  • okie first,perempuan ini kalau dia cakap dia tak suka koarang selalu call,nasihat or ambil berat...sebenarnyew...diaorang nak koarang ambil berat...kenapa diaorang buat macam ini???sebab diaorang malu nak ngaku perasaan yang sebenar..nama pun perempuan kan??so sikap pemalu tuh harus ada pada setiap perempuan punya...
  • minat dan cinta seorang perempuan terhadap seseorang lelaki tuh lain...contohnyew:dia minat lee min ho sebab lee min ho tuh hensem....tapi dia cinta dan sayang kat boyfriend dia...minat nie macam suka tengok jew..tapi kalau cinta dan sayang...setiap masa nak tengok muka boyfriend dia walaupun tak hensem macam lee min ho...nak bercakap dengan boyfriend dia....nak manja-manja lah..itu lah..ini lah...dan seangkatan dengan dia lah yek..:)
  • perempuan nak lelaki yang sanggup teman diaorang shopping...walaupun diaorang akan lupa diri bila dapat shopping...diaorang nak lelaki teman diaorang..angkat barang yang diaorang beli...dimaklumkan disini bukan kami ini pembuli,tapi kami nak koarang ambil berat dan menunjukkan koarang sanggup berkorban apa saja untuk kitaorang....
  • perempuan susah nak benci orang yang dia dah sayang...kalau ada perempuan cakap kat seoarang lelaki yang disayang yang dia tak nak jumpa..benci tengok muka lelaki towh,geram bagai....jangan koarang yang boys nie terus mengalah and larikan diri...koarang kenalah pujuk perempuan....bagi coklat kew,bunga kew,rantai kew,apa-apa lah...asalkan yang boleh buat si perempuan ini tangkap leleh...gerenti diaorang tak marahnyew kat boys...diaorang akan tersenyum dan akan cakap saya suka...hehehe:=)
  • jangan ingat semua perempuan nak lelaki yang hensem..sebenarnyew kitaorang nak lelaki yang ambil berat,penyayang,yang boleh maju kan kitaorang,yang sentiasa ada dengan kitaorang setiap masa,yang boleh bimbing kitaorang menjadi yang lebih baik...:=)
  • perempuan suka suprisesssssssssssssssssssss.....wah suprise yang macammana yek....yang ada kaitan nagn suprisesssssssss lah...tapi jangan suprisessssssssssss kan perempuan dengan kecurangan koarang...nahas jawabnyew....silap-silap kena karate....tapi kalau nak try macammana rasanyew karate towh...sedap or tak..blh bgth suprisssssseeeeeeeeesssssssssss pasal scandal or kecurangan koarang...:=)
  • jangan pernah cakap bohong dekat perempuan....sekali koarang bohong...jangan harap kami akan percaya....
  • kami tak suka lelaki mata keranjang...pantang nampak perempuan dahi licin..mata terjonjol keluar...brader agak-agak lah...awex lu ada sebelah lu towh...lu memang nak rasa taekowondo kot....nasib lu lah...jaga sikit mata towh...nanti waa sengat sama lu punya mata baru tahu maaa....
  • jangan cakap koarang rindu,sayang atau cinta...sedangkan benda tuh tak betul....
okie nie jew yang aku boleh berkongsi......perempuan memang very complicated...tapi sekali koarang memahami perempuan....koarang akan rasa perempuan ini senang..,,tapi diingatkan tak semua perempau tuh senang untuk koarang tawan hati dia...koarang pernah dengarkan "senang didekati,tapi susah untuk dimiliki"...:=)

complicated tak gambar kat atas...mungkin macam nie perasaan seorang perempuan...:=)

Sunday, August 14, 2011

BeNdA yaNg PaLiNG NAdHiRaH aZlAn X SUkA UntUK DiTaNyA..:=)

Asalammualikum n halooo semua.....:-)

koarang semua tahu ade beberapa benda yang nadhirah tak suka bila orang tanya...apakah benda tersebut???jeng..jeng..jeng....okie straight to the point jew lah kan???
  • nadhirah tak suka bila orang tanya..you dah ada boyfriend kew???then koarang nak tahu pew reaksi nadhirah...senyum,tapi dalam hati..aku kalau dapat budak nie buat masak sup...mesti yummy giler...hehehe:)
  • nadhirah tak suka bila orang tanya kenapa you tak nak couple yek??oh my gucci....nak jew ak cakap suka hati aku lah nak couple kew tidak..ingat couple towh best ke hah???tapi nadhirah just jawab couple is trouble,single is hot...sambil senyum meleret...:)
  • nadhirah tak suka bila kita beli hadiah untuk orang,then orang tuh tanya how much this present you buy for me??hoi koarang aku dah beli hadiah towh just say thanx..that enough okie...tak payah nak tanya harga kew..apa kew...that's my money...suka hati aku lah nak beli harga berapa pown..:)
  • nadhirah tak suka beli nadhirah beli something..then someone berkenan dengan barang tersebut...then keluar soalan yang tak sepatutnyew...hei you..you buy this item kat mana yek??how much yek???n bla...bla...bla....hate that...uuuuuuuuu
  • tolong jangan tanya apa perkerjaan my parents...itu soal peribadi okie...and jangan terlebih pandai siap tanya salary sekali....what kind of person lah you nie...my parents salary not your business..just care about your family..:)
  • saya paling tak suka bila orang tanya saya kenapa kau tak suka budak tuh??excuse me people...kalau kita tak suka orang tuh..boleh kew kita bagitahu kenapa??I don't think so...
towh semua perkara yang nadhirah tak suka ditanya.....so hopefully koarang faham lah yek..:)

agak-agaknyew macam nie kowt muka aku bila orang tanya soalan yang aku tak suka..comel jugak yek???hahahaha

Thursday, August 11, 2011

PeRSePsI....

Asalammualikum n halooooo semua....

topik aku hari ini adalah tentang persepsi....apa itu persepsi???mengikut kamus dewan edisi keempat,persepsi bermaksud gambaran,bayangan aataupun tanggapan....tapi hari ini aku nak cerita pasal tanggapan lah....mesti koarang tanya tanggapan pasal apa kan???bukan tanggapan pasal agama mahupun percintaan okie...tapi pasal tanggapan mengenai mata....koarang pernah terfikir tak tanggapan orang terhadap orang disekeliling koarang lah??maksud aku disini ialah...aku akan nampak semua orang itu cantik,hensem,bagus dan baik...tapi tak semestinyew orang yang aku nampak cantik,hensem,bagus dan baik tuh,akan berfikir mengenai aku seperti yang aku fikir mengenai mereka...sebab setiap orang mempunyai tanggapan yang berbeza..tapi jangan lah kita melebihi tanggapan yang sepatutnyew...contohnyew:kita menganggap yang seseorang yang jahat itu akan sentiasa menjadi jahat...koarang mesti ingat hidup ini ibarat roda yang berputar(sekejap kita kat atas,sekejap kita kat bawah)...mungkin sekarang dia jahat....esok lusa kita tak tahu siapa dia...mugkin akan jadi lebih baik....contoh yang lain ialah...jangan kita menganggap seseorang itu tidak cantik mahupun hensem....perlu dingatkan disini kita dijadikan tuhan dengan pelbagai keistemewaan yang tersendiri...mungkin bagi koarang dia tak cantik atau hensem...tapi bagi orang lain dia cantik atau hensem....so walau macammana pun persepsi koarang terhadap orang sekeliling...koarang harus lah menjaga perasaan mereka...berilah tanggapan yang boleh diterima dan tak menyakiti hati orang lain....:=)
pew tanggapan koarang mengenai gambar ini???kalau aku orang tengah berjalan ini...mugkin tanggapan koarang lain..:=)

Wednesday, August 10, 2011

MUka bukU

Asalammualikum n haloooo semua....

okie koarang...mesti koarang pelikkan,apa lah yang aku nak merapu lagi nie...koarang tahu kan laman muka buku...kalau bahasa melayu kita panggil dia facebook....tahu kan???of course aku confirm koarang tahu...nadhirah azlan nak cerita sikit apa yang terjadi dekat muka buku nadhirah azlan baru-baru nie....tapi kalau koarang tak nak baca...terserah lah dekat koarang....sebab nadhirah azlan tak boleh nak paksa atau merayu dekat koarang supaya baca entry yang ada dalam blog nadhirah azlan nie...okie balik kepada topik...nadhirah azlan nak cerita pasal satu mamat yang terlebih bagus nie...dia kawan lama nadhirah azlan kat sekolah rendah dulu..kitaorang tak lah rapat,kenal macam-macam tuh jew...pada bulan satu yang lepas nadhirah azlan add lah dia...koarang tak salah kan kalau kita add kawan lama kita???walaupun dia tak rapat dengan kita...memang muka buku dibuat untuk kita cari kawan lama kan??lepas dah add tuh..nadhirah azlan ingat okie lah kan...kitaorang kawan mcm biasa-biasa jew lah kan...lah-lah mamat nie buat hal lah pulak....dia komen yang bukan-bukan kat gambar nadhirah...nadhirah jadi bengang dan block lah dia...lps beberpa bulan lepas tuh nadhirah tak block dia dah..sbb nadhirah rasa mungkin dia akan lupa kat muka buku nadhirah...lah-lah jangkaan nadhirah meleset sama sekali...dia add balik nadhirah..tapi nadhirah tak approve...dia antar mesej kat inbox muka buku nadhirah...nadhirah x balas...hari rabu hari tuh nadhirah saja lah ngk wall dia...then kat wall dia...dia mencarut....walaupun dia tak tulis nama nadhirah kat situ..tapi nadhirah tahu dia tujukan khas untuk nadhirah....
nadhirah nak tanya pendapat koarang kalau kita block orang tuh demi menjaga maruah diri kita,tak salah kan??
jadi nadhirah pown block lah mamat yang hot gituw....
nadhirah cuma nak pesan....jangan koarang layan sangat orang kat muka buku towh kalau koarang sendiri tak berapa kenal dia...ini demi keselamatan koarang...

AkU tAkUt......

Asalammualikum n halooooooo semua.....

takut disini tak bermaksud aku takut kepada hantu atau jin....tapi takut aku disini membawa maksud aku takut untuk sayang seorang lelaki lebih dari seorang kawan...takut untuk jatuh dan kecewa seperti dulu....tapi apabila melihat kawan-kawan ku yang sedang asyik bercinta nie...kadang-kala timbul perasaan cemburu....cemburu terhadap mereka...kerana mempunyai seseorang yang menyayangi mereka dengan sepenuh hati dan jiwa...sedangkan aku hanya takut untuk menerima kasih dari mana-mana lelaki...sebab takut jatuh seperti yg sebelum ini.....sampai bila perasaan takut dan kecewa ku ini akan hilang???mungkinkah tak ada seorang lelaki pun yang dapat menambat hati ku yang kecewa dan taku ini????tapi aku percaya satu hari nanati akan ada seoarang kumbang yang dapat melembutkan hati ku ini serta membuat aku percaya kepada kewujudan cinta....:=)


broken heart......

cry is the best medicine for me..:=)

but now YOU KNOW that I really love you....AND you break my heart




Tuesday, August 9, 2011

BUaT PeMbAcA blOg YaNg tAk sEbErApA iNi...

Asalammualikum n halooooo semua....:)

entry kali ini saya tujukan khas kepada pembaca blog saya...saya berterima-kasih yang teramat sangat kepada mereka yang sudi membaca blog saya yang tidak seberapa ini berbanding blog orang lain....kalau ada kesalahan dan kesilapan sewaktu blog ini dijalankan saya memohon maaf dan meminta tunjuk ajar kepada mereka yang lebih berilmu dalam bidang blog ini untuk berkongsi ilmu anda dengan saya...sebab saya budak baru belajar...saya juga ingin memberi ucapan terima-kasih teramat sangat kepada followers saya yang sudi mengikuti pekembangan blog saya dengan penuh semangat...walaupun blog saya hanya banyak memaparkan kehidupan harian saya...tapi saya berjanji akan cuba memperbaiki blog saya dengan lebih pada masa akan datang dan seterusnyew....minta maaf kalau entry kali nie agak serius sedikit berbanding yang sebelum-sebelum nie...saya berharap pembaca blog ini tidak henti-henti untuk mengikuti perkembangan blog...malah kepada sesiapa yang mempunyai blog...ringan-ringankan jari anda untuk tekan butang follow kat blog ini dan menjadi follower kepada blog saya....kerjasama dan keperihatinan anda sangat dihargai...
(asal tiba-tiba aku rasa aku nie poyo pulak)
anyway thanx a lot everyone...:)

 the only WORD I can say to all reader....
THANK YOU...:=)

Sunday, August 7, 2011

aKu bErHaRaP kAU kEmBaLi kePaDa YaNg DuLu....

Asalammualikum n halooooo.....

wahai pembaca blog ku ini...aku mengaku bahawa aku kalah lagi untuk cuba melupakan EN ARNAB....
aku cuba untuk buat happy dan tak teringat kepada dia tapi aku kalah lagi,,,,aku berharap yang dia akan kembali...aku mahu EN ARNAB yang dulu...tapi ak rasa itu semua tak akan menjadi kenyataan aku...aku cuba untuk membenci dia...cuba untuk mencari kelemahan dia...makin aku cuba...makin kuat sayang dan suka aku terhadap dia....EN ARNAB....benar ke tak ada sedikit pun awak mempunyai perasaan terhadap diri saya yang serba kekurangan ini???sekarang bila saya msj EN ARNAB...EN ARNAB tak balas...kau hanya diam seribu bahasa....EN ARNAB tahu tak sebenarnyew nadhirah azlan terlalu menyayangi dan suka mugkin juga cinta terhadap EN ARNAB....EN ARNAB tahu walaupown seribu lelaki yang datang untuk menambat hati NADHIRAH AZLAN....hati NADHIRAH AZLAN hnya kepada EN ARNAB...aku selalu berdoa supaya aku dan  dia semakin rapat...tapi nampaknyew aku dan EN ARNAB semakin jauh....aku tak tahu macammana nak menambat hati EN ARNAB lagi....walaupun pengenalan kita hanya melalui ruangan muka buku...tapi NADHIRAH AZLAN boleh suka dekat EN ARNAB...sedangkan didunia yang nyata...ramai yang NADHIRAH AZLAN boleh pilih....betul cakap orang kalau dah suka benda lain kita dah tak nampak selain orang yang kita sayang....tapi kalau memang tidak ada sedikit pun perasaan EN ARNAB terhadap saya....saya berharap EN ARNAB dapat menemui seorang gadis yang teristimewa....mugkin ditakdirkan EN ARNAB bukan milik NADHIRAH AZLAN....perempuan yang berjaya menambat hati EN ARNAB adalah perempuan yang bertuah kan....mungkin saya tak sesuai untuk EN ARNAB YG TERLALU istimewa....saya redha EN ARNAB....walaupun saya terpaksa melihat EN ARNAB bersama orang lain...tapi saya akan cuba senyum....walaupun didalam saya menangis...tapi demi kebahagiaan EN ARNAB...saya sanggup....SAYA SENTIASA ADA DENGAN EN ARNAB....:)

IF I NEED TO SMILE INFRONT OF YOU EN ARNAB...I WILL DO IT...EVEN INSIDE I WAS CRYING....YOUR HAPPINESS IS MORE IMPORTANCE....SEE YOU HAPPY....WILL MAKE MY FACE A SMILE...:=)


Friday, August 5, 2011

tErkEzUt TahU...:=)

Asalammualikum n halooooooooooooo semua.....


wah entry kali nie tajuk dia terkezut....pew towh terkezut....terkezut adalah tekejut....bahasa melayu dia shock....hahaha..pew yg terkezut nyew lak kan??x ade ari towh kan aku gi klang so ak jumpa lah cousin2 ak kan....then ade lah satu cousin aku nie yg terbaik..nak cari jodoh utk aku...hahaha.....kelakar2...mcm ejen cari jodoh tawu...sebenarnyew hati aku dah hot time towh...nasib baik aku x ambik seribu langkah nak menunjukkan karate aku kat dia...tpy disebabkan cousin lah katakan...so sbar jew lah...walaupown menguji kesabaran...lps towh ade lak seorang cousin aku....dia ckp dira sbnarnyew dah ade eheemmm2 kan....lps towh ak tnya eheemmm2??binatang pew towh???hehehe...lps towh dia ckp special bf...terkedu ak time towh....then demi nak control macho dan keadaan..aku ketawa sambil kata mana ade....tup-tup boleh pulak cousin aku towh cakap..hbis yg tulis ayat berbunga dalam ruangan muka buku towh npew???time towh ak senyum mcm kerang busuk tawu...nasib baik muka x jadi merah...then aku ckp towh sjew jewk....lps towh dia ckap owh nak tulis novel cinta yek dalam muka buku???then aku terkedu lagi ckali....then aku ckp lah...aaahhhh...mana tahu blh jadi novelis lps nie....hehehe....then dia ngan cousin aku lagi seorang ketawa terbahak-bahak...aku pown ketawa lah sama...tapi time towh dalam keadaan malu campur cuak...tapi mmng sejujurnyew aku x ade ehemmmm2 mcm yg diaorang ckap kan towh..hehehe....
bila kita makin besar nie makin banyak soalan cepumas kan???
seram kadang-kadang...tpy nak wat mcmmn lumrah hidup lah katakan...

 agak-agaknya mcm nie kowt muka ak time terkezuttttt kowt???hehehehe:=)

Thursday, August 4, 2011

SEKaRaNg MuSiM aPa yeK????

Asalammualikum n hallllooooooo semua...:=)

koarang smua tahu x sekarang musim pew???tahu x???mesti koarang cakap musim orang puasa lah....atau musim orang nak beli baju raya yang akan menjelang tiba.....bukan lah koarang...sekarang nie musim orang marah,kecewa.patah aty,putus cinta dan angau...hehehehe....npew NADHIRAH AZLAN ckp mcm towh???sbb setiap ari semenjak dua menjak nie...ak selalu bukak laman muka buku...then tiap2 ari ak baca status yg seoarang nie tengah dilanda ombak cinta...yang seorang lagi kecewa menonggeng...yang seorang lagi marah sbb pew entah....sekarang musim cacar-marba lah jwbnyew....
almaklum lah bulan puasa lah katakn..so bnyk lah dugaan dan rintangan dia...tpy x smstinyew kita x bleh hadapi kan???jadi lah manusia yang positif...supaya positif charge menyerap ke dalam badan kita...hehehehe...:)
orang yang selalu pikir positif adalah orang yang tahu mcmmn nak mengembirakan diri dia dan orang yang berada di sekilingnew...sbb pew NADHIRAH AZLAN ckp mcm towh???sbb kalau kita pikir positif...sedikit sebanyak...owng disekilling kita akan terpengaruh gak...percaya lah....
cuba koarang senyum..gerenti orang kat sekeliling koarag pwon akan senyum....
sbb senyum kan satu sedekah....lagi-lagi bulan puasa...kaoarang boleh dpat pahala dgn sedekah...iaitu dgn menyedekahkah kan senyuman koarang yg manis towh.....
perhatian senyum adalah salah satu perkara positif....
senyum lah walau ape pown keadaan...:=)

Wednesday, August 3, 2011

bukAk PuAsA...:)

Asalammualikum n haloooooooooooooo.....:=)

beat tawu ari nie...sbb dpat bukak pose kat klang....msty koarang pelik pew lah yang best sgt kat klang kan...dari bukak puasa kat klang lbih baik kat kl...gi restoran nelayan kew...atau gi kat hotel vistana kew bukak pose bwu lah gempak dan best kan???perhatian okie....sbb best kat klang adalah umah my nenek...nenek kesayangan ku...umah segala sepupu n sepapat ak kat sana....of coz ar gempak,meletop,terhebat,terboom,tersyok...chop2 tersyok???eh bukan tersweet sebenarnyew....hahaha...:)best kowt koarang...ak dpat jumpa nenek ku,yang ak panggil tok....dapat jumpa sepupu ku..sepupu yang paling ak sayang...of coz lah aziz,pija,n aizat...best tawu....gi bazar ramadhan kat sana...kononnyew niat nak cari air kheterah...ade owng suh ak try air towh...dia ckp yummmy n delicious yawwwww.....dia kata air towh terkenal kat johor then warna hijau...dalam air towh ade telur katak...what???telur katak???eeeeeeuuuuuuu...I mean biji selaseh lorh....hahahaha....tpy hampa....sbb x dpat...nmpknyew mcmmn kena gi johor...wahhhhhhhhhh....nak gi johor lak...NADHIRAH AZLAN X YAH NAK GEDIK....:=)
yang pasti ak cuma mahu cakap terbaik wooooooookkkkkkkkkk.....:=)

Tuesday, August 2, 2011

Big surprise for Raya, visit your nearest Samsung retailers! #samsung_raya

 Asalammualikumn halooo koarang.....

hari nie cik NADHIRAH AZLAN x nak cite pasal luahan haty okie...ari nie cite pasal big prizesssssss okie....what prize????yahooooo...tapy bkn untuk cik NADHIRAH AZLAN lah..tpy untuk pembaca-pembaca blog nie...tpy bukan lah hadiah wang tunai..tpy hadiah barangan samsung..bukan nadhirah yang bgi okie..tpt samsung....koarang cuma perlu klik url yag nadhirah bgi kat bwah nie....

Big surprise for Raya, visit your nearest Samsung retailers! #samsung_raya

mana lah tahu blh menang..tup2 dapat lak tv lcd baru...kalau x pown peti sejuk baru kew.....
click jgn x click....selamat mencuba kawan-kawan...:=)


mana tahu menang tv lcd kew..mcm tv nie...nanti raya blh dpat tv baru kan????

raya dah nak dekat..kalau dpat kamera mcm nie kn best???
nanti bleh guna utk tngkp gambar family kan....
melotop gituw........hehehehe:)

Now Im NoT Ur CyG aNyMorE rIgHt????

Asalammualikum n haloooooo

hah pew lah ak merapu dan meraban kat tajuk towh kan...ak bukan cyg dia lagi...spew yek???x perlu lorh koarang tahu...walau mcmmn pown ak still anggap dia b...maybe....tpy mgkin akan dtng...BB KOWT...
pew lak BB kan???BALCKBERRY KEW???BUKIT BINTANG KEW????.....
jawapan dia adalah BYE-BYE.....hahahaha....so x tahu lah pew akan jadi akan datang kan...
penat nak mengunkit kisah yg lalu...n penat nak memikirkan pew yang bakal berlaku...mgkin ak yang salah....salah sbb ak sndry pown x tahu npew....mgkin dia btol....arrrrrgggghhhhhhhhhhhh...ak  x tahu nak ckp pew....ak confuse....mgkin senang utk orang mengatakan lupakan jewk dia...senang untuk bercakap dan mengeluarkan perkataan tersebut....tpy susah untuk melakukan...sebab yang merasa adalah aku...NADHIRAH AZLAN yang merasa tawu...bkn koarang...emph.....
aku bukan lah seseorang yang mudah jatuh cinta dan senang untuk dicintai....
sekali ak dah jatuh cinta...ak akan tumpukan pada yg satu...btol ckp orang kita blh jtuh aty kat sesoarang towh dalam sesaat...namun utk melupakan dia...kadang-kala seumur hidup pown blom tentu kita boleh melupakan orang yang membuat kita jatuh cinta terhadap dia dalam masa sesaat kan....

pengajaran:jangan mudah untuk jatuh cinta kepada seseorang yang kita blom kenal haty budi dia.....
mcm poyo lak ayat ak...tpy memang hakikatnyew ak seoarang yang poyo...:=)


Monday, August 1, 2011

ADaKaH akU jTuH AtY kaT dIa BaLik????

Asalammualikum n haloooooo.......

entry kali nie mcm pelikkan...ak jatuh aty....jatuh aty kat spew yek..kat en arnab kew???x kowt....
kat someone yg pernah ak suka dulu....spew dia???hah rahsia wat masa nie....mcmmn ak bleh jatuh aty kat mamat sengal n poyo towh????hahahahahaha...ak pown x tahu mcmmn blh terjadi....tpy ak x nak sayang n suka kat dia lebih dari seoarang kawan kowt.....hehehehe.....cukup lah suatu masa dahulu....x lagi utk masa sekarang...tpy ak suka cara mamat towh ambik berat kat aku...n yg lagi best walaupown dia poyo....dia still ambik tahu kisah ak setiap masa...msj ak..tnya khabar ak...walaupown kitaorang dah jauh....x pew lah kalau sebagai kwn pown x pew...ak redha jewk...ak suka bila dia suka hadiah yg ak kasi kat dia....dia ckp hadiah towh lain dari yg lain n x ade owng pown ade mcm towh kat tmpt dia blajar...cuma dia jewk kat sana...hahahahahahaha...:)
mau x lain dari yg lain....penat kowt ak cari waktu ak gi tetttttttttt...hahahaha:)
bnda towh menjadi kegilaan remaja kat tempat tettttttt kowt....:)



adakah haty ak wat masa nie...
mempunyai perasaan seperti gambar diatas...????
perasaan yg berbagai...:=)

Sunday, July 31, 2011

SelAmaT bErPuAsA...:=)

Asalammualikum n halooooooooo.....

wah diam x diam kita dah nak msuk bulan ramdhan....bulan yg dinantikan umat islam...bulan yang penuh keberkatan dong....bestnyew nak puasa kan.....blh gi bazaar ramdhan....hehehehe....bkn lah best puasa dpt wat ibadah dgn ganjaran pahala yg bnyk....best tawu...hehehehe.....anyway ak dah msj en arnab tadi...nak wish pose...tpy nmpknyew x blas lorh...mgkin x ade jodoh kowt.....x pew lorh....
anyway ak just nak wish selamat berpuasa n jgn lupa puasa penuh bgi spew2 yg mampu menjalaninyew....
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....best taw puasa...:=)


Tuesday, July 26, 2011

SArUNg BAnTaL FRoM mY gRaNdMA...wEEEEehHeEeE

Asalammualikum n halooooo.....


semalam ibu n ayah ak cuti...so we decided going to my grandma houses at klang....
actually...i was miss my grandma....hehehe....
n yang best semalam ak dapat sarung bantal winnie the pooh satu jewk....msty koarang pelik n rasa ak nie keret sbb baru dpat satu sarung bantal dari nenek dah nak kecoh satu google...i mean blog...hehehe...bukan niat nak menunjuk atau bermegah disini...tpy rasa diri dihargai....
walaupown hadiah towh bukan lah hadiah yang mahal mahupown berkualiti....tpy hadiah towh dijahit sendiri oleh nenek ku utk ak....mmng that was not expensive prizes right....but for me that was expensive...sebab hadiah towh dibuat dgn tangan nenekku sendiri n dibuat dgn penuh kasih dan sayang..hahaha...ak x kisah pew pown koarang nak cakap..tpy yang pasti....
i realllllllllyyyyyyyyyyyy loooooiiiiiikkkkkeeeeeeee u......
weheeeee......
x semestinyew hadiah yang mahal towh lebih bgus.....
hadiah yang dibuat dgn hati yg ikhlas dan penuh kasih dan sayang adalah lebih bermakna....
jgn pernah menilai sesuatu barang itu dari harga mahupown rupa...
tpy nilai lah dari keikhlasan sesoarang yang memberi hadiah tersebut....hehehe


hah nie lah hadiah dia....
comey kan...:)




Thursday, July 21, 2011

hArI pRmBaLasAn AqiLAh TerHaDaP aK...HAHAHA

Asalammualikum n haloooooooo.......


ari towh ak yg make-up qilah...ari rabu towh lak qilah punya turn utk balas dendam kat muka ak....
qilah lalalalala~~~~~ make-up nadhirah....dahsyat x????
of coz lah dahsyat.....tpy ak punya lah malu lps kena make-up tebal towh...ak jalan tunduk..nak kuar dari kelas spa tngk kiri kanan...malu punya pasal lah katakn....hehehe...malas nak cite bnyk...tngk jewk lah pic yg ak sediakan...hehehe:)



tebal x????hahahaaha...
no komen yek....
dah lah warna leher lain...mka lain...opera cina towl....
jgn harap ak kuar make-up mcm nie....
hehehehe:)












Wednesday, July 20, 2011

CarA MeNgHilAnGKaN sTReSssS...:=)

Asalammualikum n halooooo......
dalam dunia yang serba moden nie....stress a.k.a tension towh dah jadi lumrah soarang manusia utk menghadapi setiap waktu...stress waktu blajar lah...stress  waktu bekerja...stress semasa memandu...stress mcm2 lorh..kalau ak nak bgth smua...smpy ecox pown x hbis kan....tpy setiap masalah towh jgk kita ade jalan penyelesaiannyew......stress jgk kita blh menghalang dari pada berlaku....sbb stress yang terlampau blh menyebabkan seseoarang towh mendapat tekanan perasaan atau gangguan emosi....bagi mengelak perkara tersebut tidak berlaku...terdapat beberapa jalan dan penyelesaian yang blh anda lakukan....ak cuma nak berkongsi cara yang selalu ak buat apabila ak stress...agak berkesan jgk lah kat diri ku nie...ak harap cara tersebut pown berkesan terhadap koarang okie....selamat mencuba...:=)
pertama ckali adalah melihat pemandangan alam semula jadi di sekitar anda...
dengan cara begini secara amnyew koarang akan dpat mengurangkan rasa stress yang melanda diri koarang....

yang kedua adalah menjerit dengan sepuasnyew....
amaran:jangan menjerit ditempat dipenuhi orang awam....
sbb kalau koarang jerit kat tmpt orang awam,silap2 ari bulan diaorang call
hospital bahagia...terus x ade chance koarang nak lepaskan stress kan???hehehe
moral of this story ialah...nak jerit pown cari tmpt yg terbaik wok...weheeee~~~~~

 cara yang ketiga ialah menagkap gambar...kamera diperlukan okie...
korang blh tngkp gambar pemandangan atau kalau nak bajet hot...
tangkap gmbr koarang pown okie gak...nadhirah x kisah yaw....hehehe


 cara yang keempat ialah dancing babe...
koarang nari lah sesuka aty kaorang okie....sbb dgn menari kita dpat melepaskan 
tekanan kowt...try dulu bwu ckap okie...weheeee~~~~.

 cara yang kelima....karaoke....nyanyi jgn x nyanyi....
walaupown suara koarang x sedap....x yah wisau...
skruk kan dah bnyk pusat karaoke keluarga yang menawarkan harga yang berpatutan....
koarang blh nyanyi smpy kaorang punya stress towh hilang..tpy jgn lak suara koarang yang hilang...nanti ak kena bgi tips lak mcmmn nak mengembalikan suara...hehehe:-)

 yang keenam adalah melihat pemandangan matahari terbenam....
gerenti hilangnyew stress koarang...koarang punya hati pown msti tenang punya....
ak selalu gi tanjung harapan...weheeeee~~~~~~kat c2 cntik pemandangan dia....

 yang ketujuh adalah mendengar muzik....
kalau certain owng...diaorang suka dngr lagu yang agak sentimental bila tension....
tapi kalau ak...ak suka dngr lagu yg heavy...mksd ak yang rancak...mcm kumpulan black eyed peas...
tapi kalau kaoarang dngr lagu yg sentimental blh membuatkan koarang tenang...so dngr jewk lah lagu yg sentimental...setiap lagu memberi effect yg berbeza kepada setiap orang okie....

 cara yang kelapan ialah drawing...disebabkan aku nie budak seni...salah satu cara ak untuk menghilangkan stress ialah dgn melukis...tpy kaorang jangan risau...kalau koarang x pandai melukis pown koarang still blh lukis....kalau x nak lukis mewarna pown okie...sbb pewarnaan mempengaruhi hidup setiap manusia di muka bumi ini...


 cara yang terakhir ialah memicit eyebrows koarang...sebenarnyew nie teknik yang ak blajar kat kelas spa...
kalau pening or tension koarang blh urut kening...mgkin untuk mendapat kesan dia agak kurang skit..tapi daripada tidak memberi kesan untuk megelakkan stress...kesan sedikit utk menghilangkan stress lebih baik kan???.
hanya sedikit ini jewk yang ak dpat kongsi kat koarang...so ak harap segala pew yang ak tulis dpata membantu koarang untuk menghilangkan stress....
SELAMAT MENCUBA....:=)

Tuesday, July 19, 2011

again WIth kElAs sPa CikGu PaH...wEhEeEeE...:=)

Asalammualikum n haloooo smua....

bertemu kita lagi...hehehe...okie ari nie ak gi kelas spa cikgu pah...ari nie kitaorang blajaq make-up...sbb ak dah lama blajaq...so cikgu pah suh ak make up kawan ak iaitu cik qilah lalalala~~~~~hehehehe....to cik qilah lalalala~~~~ sory kalau x cun...ak mengikut jewk apew yg disuh oleh cikgu,penwarnaan mak-up tesebut dipilih oleh cikgu...ak hnya meletak kan bnda alah tersebut dimuka ko...hehehe...anyway tx gak qilah sbb sudi jadi model ak...hehehe...
okie koarang ak mlas nak cerita bnyk lagi...koarang tngk jewk lah hasil dia....hehehe

    ak n aqilah....mata qilah dah jadi besar lah...
 ak ngan x bermake-up nyew....
 pew punya owng lah...
 make-up kan owng tpy diri x make-up...hehehe:)
ala comeynyew.....

muka qilah sblom di make-up...
lain kan????

Monday, July 18, 2011

sukA BUdAk2...:=)

Asalammualikum n halooo smua...
 
hah tajuk ari nie mcm plikkan suka budak????
secara jujur ak nie x bpe lah suka kat budak...almaklum lah dilahirkan sebagai anak tunggal...so mana lah reti nak layan budak...tpy semenjak meningkat dewasa nie...hehehe...sikap suka kat budak makin menjadi...lagi2 kalau budak towh comey...OH MY GUCCI...msty ak suka then nak tngkp gmr lorh,itu lah,ini lah....tpy kalau ak x suka kat budak...budak lak yg suka kat ak....mcm sepupu ku yg kecil2...diaorang akan panggil ak kak dira...then datang kat ak...duduk kat ak...then cite lah pasal skul kew...gula2 kew....then kalau ak gi kedai jewk...diaorang akan ikot...then ak nie yg terlebih pemurah(ayat x bleh blah)pew lagi beli lah sweet for them...actually not for them only...but also for myself...hahaha...tpy secara jujur...kalau ak tengok telatah kanak2...kadang2 diaorang wat ak jadi happy n tenang...so maybe towh yg wat ak makin lama makin fall in love with kids....hehehe:)
 
so x nak ckp bnyk2...picture dibawah untuk tontonan koarang okie...:)
 
 
hehehe...ak n qaisara.....weheeee:)

comey kan????

alaaaaaa2...sweetnyew this baby.......:)

dak nie...kalau dah besar msty hensem....comey    

all in pink....:)

anoyoyoyo.....alaaa tomey tomey nyew dia...:)

 
comey kan babies2 di atas....so kata penaja diri sendiri....sayangi lah kanak2 dan bayi...hehehe:=)