Tuesday, March 29, 2011

APa iTU CAntiK????

koarang semua boleh tak aku nak tanya cantik dari pandangan koarang semua macammana???
adakah cantik dari pandangan koarang ialah sesorang yang mempunyai rupa dan tubuh yang cantik???
atau sesorang yg mempunyai rupa tapi tubuh yang tidak menarik???atau sesorang yg mempunyai hati yang cantik???tapi aku akaui setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza tebtang ape itu cantik...betul tak???seperti sesetengah orang cakap cantik itu subjektif...dan ada sesoarang cakap cantik itu hanya sementara....dan tak akan kekal selamanyew...ade orang cakap pompuan yang mempunyai tubuh badan yang cantik adalah cantik,walaupun rupa tidak secantik badan...ade jugak kata perempuan yg chubby itu cantik...kelakar tak??tapi memang betul gak...zaman sekarang menenjukkan perempuan yang berbadan chubby lbih disukai lelaki...hehe...so chubby kan lah diri anda{jgn percaya kepada kata ku}haxhax...ade jugak cakap perempuan yabg bertudung itu cantik...memang betul gak....walaupun aku tak pakai tudung...tapi ak sokong...hehe...tapi koarang betul ke perempuan yg chubby mcm ak nie cun???cun kew ak???ak x rasa ak cun....hahaha(Ketawa dengan gembira sebab pengakuan yang benar)..HEHE...moral of this story ialah...x kisah lah ape pun rupa kita...kadang2 orang yang memandang kita merasakan kita cantik dimata diaorang walaupun kita kadang kala merasakan seperti diaorang buta...haxhax...tapi itu memang dasar manusia...tidak akan suka pada benda yang sama dan setiap kita akan menilai cantik itu dari dasar yang tertentu...jadi banggalah dengan diri kita yg seadanyew...kerANA dirimu begitu berharga...haha...ayat x boleh blah kowt...kuang3...

Thursday, March 24, 2011

reSuLT Spm...

berrcerita pasal result spm kan...
hehe
semalam ak ambik result spm...
walaupon result spm ak x smp sasaran ttpi
ak ttp bersyukur dgn ape yg ak perolehi...
ak hrp dgn result ak yg mcm tuh...
ak blh dapat menyambung palajaran kew ipta...
ak harap ak dapat smbng palajaran kew uitm dalam bidang
analisis pelaburan ataupon reka bntuk hiasan dalaman...
ak harap ak dapat ape yg ak hajati kali nie...
YA ALLAH...
tolonglah ak mencapai ape yg dihajati n ak
x mau mengecewakan ibu n ayah ak lgi...
tolonglah....
plszzzzzzzzzzzzzz.....

Saturday, March 19, 2011

KU PElAjaRi seSUAtU...

hari nie ak pelajari sesuatu dari satu blog yg ak bca...
dalam blog tuh menberikan ak satu seribu pengajaran yg berbaloi...
dalam blog tuh memberi tahu ak bhawa kalau seoarang laki2 tuh
mencintai kita...dia akan menjaga kita...
menjaga dari sini bermaksud...
tidak melakukan perkara2 yg bleh menjatuhkan maruah kita...
seperti cium,peluk mahupon pegang tngn...
setetalah ak merenung sejenak mengenai cerita yg disampaikan oleh blogger satu blog nie...
baru ak phm...
jika kalau seoarang laki tuh menyayangi kita...
dia akan menjaga kita dan maruah diri kita lbih dari diri dia...
mgkin lelaki yg koarang xckp romantik sbb x pegang tngn koarang atau cium koarang adalah lelaki
yg x bes n memboringkan...
sedangkan laki tersebut sedaya-upaya menjaga maruah kita n menjaga kita
lbih dari diri sendiri...
ak harap koarang akan phm dgn pew yg ak cuba perkatakan ok...
hehe

Wednesday, March 16, 2011

5 HaDiAh Yg PaLinG diSuKaI waNItA...

bagi koarang yg nak beri hadiah kepada teman wanita,ibu,nenek atau bes fwen koarang yg dirinya mmng
sejak azalinyew wanita....
koarang x yah risau nak pikir hadiah pew yg koarang nak beri...
hadiah yg paling wanita suka tmpt pertama adalah
BUNGA
Go to fullsize image
koarang msti pelikkan nape wanita nie suka bunga???
kajian menunjukkan knapa wanita menyukai bunga adalah...
bunga melambangkan romantik...
bgi laki2 yg bagi bunga kepada wanita...
menunjukkan anda seoarang yg romantik...
pompuan nie alau bab romantik...
mmng kesukaan diaorang lah...
so kalau koarang nak tunjuk yg koarang nie syng wanita atau romantik...
ko bli ar bunga...
terutama red roses...
gerenti kaum wanita cairnyew...
hehe

hadiah kedua yg paling diminati kaum wanita ialah...
TEDDY BEAR
Go to fullsize image
bear pulak melambangkan
koarang ingin dihargai oleh wanita tersebut...
kalau koarang bgi wanita tersebut bear...
sah2 lah stiap kali apabila wanita tersebut memeluk bear
yg koarang bg...
dia akan teringatkan kat koarang...
dgn cara sebegini,sedikit sebanyak...
menambahkan kasih sayang wanita tersebut terhadap koarang...

hadiah ketiga yg paling diminati kaum wanita pulak ialah
COKLAT
Go to fullsize image
coklat lak alau koarang bri pada kaum wanita kan...
diaorang mmng suka coklat...
kaum wanita nie alau bab coklat...
fuyoo...
mmng kegemaran kaum wanita lah katakan...
so alau koarang rasa bunga dgan bear...
agak mahal or kurang menyenangkan koarang...
koarang beri lah wanita tersebut coklat...
gerenti diaorang syng koarangnyew...
huhu

hadiah keempat yg disukai kaum wanita ialah
RANTAI
Go to fullsize image
kalau koarang nak diri koarang sentiasa
diingati wanita...
koarang bli lah rantai...
kerana wanita suka memakai rantai setiap masa...
kerana rantai tuh melambangkan pengayaan seorang wanita
apabila memakai rantai tersebut...
walaupon rantai lbih mahal berbanding hadiah yg sblm nie...
namun rantai lebih memberi impak yg bnyk...
kerana wanita akn terpikir yg koarang sngt
mengambik berat terhadap dirinya
kerana sanggup member rantai sebagai hadiah...

hadiah yg terakhir yg paling disukai wanita ialah
CINCIN
Go to fullsize image
kalau anda memberi
kepada wanita cincin...
menunjukkan anda serius terhadap perhubungan yg telah anda jalani dgn wanita tersebut...
sedikit sebanyak memberi kesan psikologi kepada wanita tersebut
untuk lbih mengenali anda secara mendalam dan lebih menyayangi anda...
jika anda btl2 serius dgn tmn wanita anda...
untuk dijadikan tmn idop...
hadiah cincin hendaklah diberikan...
sebagai ikatan yg anda begitu serius dgn perhubungan tersebut...

so selamat memcuba dgn segala petunjuk yg x seberapa yg telah
saya beri tahu...
n selamat mencuba...

LiKu2 KeTikA BerCiNta....

btl kew alau kita bercinta....
tangisan akan menjadi tmn yg setia kita????
benarkah cinta akan membuat sesoarang yg x penah menangis...
menjadi tangisan seumur hiduonyew???
btl kew kalau kita bercinta tiada tawa dalam setiap hal???
btl kew tangisan itu menjadi peneman yg setia ketika kita dalam percintaan???
Go to fullsize image


mugkin juga kegembiraan yg menjadi peneman setia ketika bercinta????
bak kata owng cinta ini merupakan satu anugerah yg indah dalam idop???
bnar kew dgn segala desas-desus yg mengembirakan ketika bercinta???
atau itu hanya sekadar untuk menyedapkan ati kita...
supaya bercinta...
namun ak akui...
cinta mmng mengembirakan...
kadangkala menyebabkan kita lupa sgala kesedihan yg penah kita lalui...
namun cinta juga membuat kita menjadi seorang yg takaut untuk percaya kepada
kasih dan sayang...
kerana sikap setengah pasangan yg bercinta...
hnya menjadikan pasangan beliau tmpt untuk meluahkan kesedihan...
apabila berada dalam kegembiraan...
pasangan tersebut akan ditinggalkan serta-merta...

Go to fullsize image
jika anda golongan yg sedang bercinta...
hargailah pasangan anda...
kerana kehidupan ketika bercinta sbnarnyew adalah saat yg
memberi seribu satu pengalaman idop
yg tidak penah kita lalui...
Go to fullsize imageGo to fullsize imageGo to fullsize image

Tuesday, March 15, 2011

SaHaBaT sEjAtI...

sahabat...
ko datang dan pergi...
tapi sahabat sejati sentiasa disamping diriku...
walaupon ko tidak tahu bhawa ko adalah sahabat sejati ak...
namun ko memberi sinar ceria dalam idop ak...
walaupon ko tidak tahu sinaran kebahagian yg telah ko berikan...
namun sinaran itu memberi kesan yang positif kepada idopku...
tanpa mu sahabat...
mgkin ak akan tersasar...
tanpa mu sahabat...
ak akan menjadi sampah masyarakat...
tanpa mu sahabat...
ak tidak dapat melalui rona-rona hidupku dgn positif...
tanpa mu sahabat...
ak akan merasakan diriku tidak berharga...
sahabat sejati mmng susah dicari...
musuh mmng senang dicari...
terima kasih sahabat...
ko menyinari hidupku dikala ak...
dalam kegembiraan mahupon kesedihan...
kerana sahabat sejati sentiasa berada disisiku...
dikala ak memerlukan mahupon tidak memerlukan mereka...
i love u all...


sahabat sejati ku...
 shahirah....kami dah berkawan lbih sepuluh taun...
hehe

  ninie...cousin terdekat a.k.a bes fwen
syira...dah lima taun kami berkawan...hehe

 marinie...walaupon dah
bwu 2 tahun kami berkawan...
tapi kami menjadi rapat...
hehe
izaty....
kami pon bwu 2 tahun bwu berkawan...
 tapi we still bes fwen...

 aqilah...
walaupon kitaorang bergaduh..
kitaorang still syng kan
satu sama lain...
azura...
kwn ak paling pendiam...
tapi ak suka kwn ngan dia...
hehe

tanpa koarang disisi ak...
ak akn jatuh menjunam tanpa haluan...

i love u all...

ak hnYa pASraH...

SUATU YG INDAH CERITANYA  BERMULA SEMALAM...
andainya dapat ku rasa selamanya..
tetapi ku tahu tidak mugkin ku dapat meliki walaupon ko hadir dalam mimpi...
ku teruskan hidop hari demi hari pon berlalu...
seksa dan derita ku tanggung sendiri...
apa yg tinggal hanya doa ku pada mu tuhan...
pasrah ku hanya mu yg menentukan...
pon x penah sesal kan kecewa datang dan pergi tinggal ku sendiri...
ditakdirkan ak syukur selalu,sesungguhnya tmnku hanyalah ak...
semoga suatu ari nati dapat kutemui penawar duka berdarah luka...
apbila bertemu pasti ak suarakan rindu...
lagumu buat selamanya.......
andainyew ecox tiada ak dalam idop mu...
dah andainyew ku pergi jua untuk selamanyew...
ku mohon doa mu menjadi tmn ku...
kerana diriku mengharapkan doamu yg ikhlas dan jujur...
kerana doa darimu membuatkan diriku bahagia...
walaupon ku berjauhan dari dirimu...
doa mu akan ttp menjadi peneman yg setia bg ku syng...
kerana dirimu begitu bermakna dalam idopku...
andai ku pergi dulu sbl mu...
akan ku nyanyi kan doa kebahagian untuk mu bersama orng yg kamo syng....
aandai ko melupaiku...akan ku datang membawa sinaran baru dalam idop mu...
dgn mencari penganti diri ku...
kerana dirimu terlalu ostemewa utk ku syng...




Monday, March 14, 2011

KaRaOkE tiMe...hEhE

semalam ak marinie n qilah hang out together...hang out 4 ladies only lah...no men..hehe
men no entry for that day...haha...sbnrnyew ak x rancang pon nak ikot diaorang..tapi sbb dah diajak
oleh qilah untuk meneman dia membeli baju..so ak pon tmn jew lah...ak x bli ape2 pon...
ak just tlng diaorang pilih kasut n baju...ak cuma cuci mata lah katakan...sbb bulan nie
ak dah belanja over load...hehe...x pew hujung blan nie masyhuk balik...hehe...ak mmng x shopping...
tapi ak ajak diaorang gi karaoke,,,hehe...kita owng sewa blik vip yg bleh muat 16 owng...
gler x???yg nak msk karaoke 3 owng jew...tpi sewa bilik mcm lah ramai kan2???hehe..mmng
tamak haloba kan2???sbnrnyew alau ikot kita owng kita owng nak bilik yg medium jew..
tapi dah smua bilik medium pnuh..ambik ar vip room..hehe...waktu kat dalam karoake tuh...
kita owng bertiga perasan ar mcm artis popular ar konon...hehe...sbnrnyew artis suara sumbang...
haxhax...tpi mmng best ar..kita owng dapat melepas tension n gera melalui nyanyian...haha
nsib baik x ribut kew huja salji...sbb suara kita owng yg terlebih merdu bak buluh perindu
lah katakn...[sah tipu]sbnrnyew bgai katak puru dapat mic..hehehe....



marinie n qilah...
walaupon tngh karaoke...bila ak tngkp gmbr jew...
pose bkn main...
koarang mmng gler kamera...haxhax




ak bila dapat mic...huh...
feeling terlebih lak...
qilah lak suka menyelit sebelah ak utk ambik gmbr...
hehe...


 karaoke2 gak...
camera adalah favourite kitaorang...
hehe



marinie....
posing maut nmpk walaupon tngh karaoke...
hehe

ClAsS sPa CiKgU pAh...

class spa today we learn how to urut owng seluruh badan,memang pada permulaan ia nmpk susah.
tapi apabila ak mencuba urut pada badan orang ia menjadi senang dan menyeronokkan....
mmng btol kata cikgu pah sesiapa yg x suk klas spa rugi besar...mmng koarang rugi besar pon...
nak tau knapa???sbb koarang x leh nak urut bdn owng n x merasa diri dimanjakan...haha
padan muka koarang...untung ak weh...hehe...tapi ecox bdn ak plak yg kena urut...ini yg x best nie...
mmng lah sdp badan kita diurut tapi malu lah...walaupon yg urut kita tuh smua pompuan...
rasa segan ttp membelengu diri ini...hehe...ayat x leh blah kowt...haxhax...
tapi kalau koarang still berminat nak msk klas spa...pintu klas spa tuh masih terbuka luas
untuk koarang...alau pintu x cukup...tingkap pon terbukak luas jgk untuk koarang join
klas spa...hehe...so mari lah kita berjemaah masuk kelas spa...huhuhu

Tuesday, March 8, 2011

peNat N BEst seRTa MaHiR....HeHehE...

wah penatnyew ari nie,mau x nyew ari nie ak kena refleksologi 2 owng...
owng lain soarang jew...
ak 2 ckali...mak ooi...
yalah mana x nyew...
cikgu ponn nak srh ak urut....
hahaha...
tapi bngga kowt coz cikgu srh ak urut...
owng lain nak urut dia..dia ckp x nak..
bila time ak...cikgu siap mintax diurutkan....
bngga tahap gler kowt...
hahahahahaha....
smlm pon ak picit kaki 2 owng...
itu pon nsb baik...
ramai lgi yg intax diurut oleh ak...
tapi almaklumlah...
penat kowt picit kaki owng...
tapi yg bestnyew ak jadi makin mahir....
inggu dpn lak ak blaja urutan satu bdn...
fuyooooooooo...
best kowt...
nnati blaja mc2 lgi...
hahaha...
ruginyew spew yg x msk klas spa...
pdan muka koarang...
haxhax

Saturday, March 5, 2011

YEs saYa MeNanG gaK ngAN awAK arI Nie...HAhaHa

padan muka awak ari nie....
sbb akhirnyew saya dpt wat awak risau...
sbnrnyew saya nak uji awak syng kat saya kew x...
haha...
yalah selalunyew awak jew uji saya...
ari nie turn say lah lak...
huhu...
syng gak awak kat saya yek...
tapi awak saya mintax maaf ar sbb x dpt jwb soalan awak yg awak nie bf saya yg mcmmn...
susah kot soalan tuh...
kalah sejarah...
serius x tipu...
hehe
sbnrnyew saya nak uji awak lah...
x kan lah saya nak ngaku spew awak kat ati sya...
nanti2...
awak akan tau jgk...
haxhax...
saba jew lah yek...
n awak good luck utk test ecox yek...
chaiyok3 to tettttttttttt.......
u can do it...
haha



Friday, March 4, 2011

pErJaNJiaN glER aNtarA aK,minI n QILaH...GLER koT...haha

perhatian kepada marinie n qilah...
koarang lbih baik sedia untuk kalah ngan ak lah...
sbb segala yg koarang beating ttng ak x kan tercapainyew...
cayalah kata tuan empunya badan nie...
haha...
gler kot beating koarang pasal ak...
sure koarang kalah nyew weh...
wah x lama lgi koarang kena blnja ak ar...
huhuhu...
bestnyew...
n ak akn menang beating koarang nyew...
qilah ak sure moshi2 akan add ko atau ko add dia...
mini...ak sure mesir akan meluahkan perasaan kat ko nyew...
haha...
ak x mgkin dapat tawaran kew tetttttt...
n tettttt x kan mintax kepel kat ak nyew...
huhu...
well ak akan menang koarang...
hoooorrrrraaaaayyyyyyy....
hahahahahahahahaha
terbangga lah pulak...
nanti nyesal lak ak nie...
hehe...
x yah risau qilah n mini...
koarang kalahnyew...
haxhax...

Thursday, March 3, 2011

RiNdUNyEw Kat awaK LAh....

awak rindunyew kat awak...
bwu bpew ari jew kita x msj...
tapi mcm dah lama lak...
awak bila lah blh kita msj mcm dulu lgi???
saya rindu time dulu lah awak???
wall post kat fb tuh awak tuju kan kew spew yek???
untung dak pompuan tuh...
sbb dapat tambat ati awak...
saya tabik spring ar ngan budak pompuan tuh...
sbb dia blh buat awak yg x jiwang menjadi jiwang...
saya dah kalah ngan budak pompuan tuh nmpknyew...
tapi x pew lah asalkan awak ngan dia bahagia saya pon akan bahagia...
kerana cinta x seharusnyew memiliki sesoarang yg kita cinta...
cinta jgk adalah melihat owng yg kita cinta bahagia ngan owng yg dia sayang...
mgkin saya nie x baik untuk awak...
n mgkin kita ditakdirkan hanya menjadi kwn...
alau itu lah suratan takdir...
saya akan menerima dgn redha...
walaupon awak ngan saya x blh bersama...
saya doakan awak bahagia dgn owng yg awak cintai...
amin...
tapi awak..saya teringin nak tahu spew wanita...
yg telah menbuat ati awak yg x jiwang menjadi jiwang...
saya kagum dgn wanita tuh...
adakah saya akan mendapat jawapan dari segala pertanyaan saya nie...
kalau saya mendapat jawapan diatas segala persoalan saya nie...
saya akan bersyukur dan tabik spring kat awanita tersebut sbb blh buat awak jiwang...
hehehehehe