Saturday, April 30, 2011

AdAkah x lama LagI Ak aKaN kAlAh DeNGaN koAranG????

Asalamualikum pembaca blog ku...

okie kitaterus kew topik entry untuk kai nie....mesti koarang pelikkan kenapa ak rasa x lama lagi ak rasa ak kaah...msti koarang tertnya2 dgn spew ak nak kalah lak nie???
ak masuk pertandingan kew...bukan pertandingan koarang dia mcm perlawanan kumpulan ak lah...spew yang menang dapat hadiah yang ditawarkan...yang kalah kena bgi hadiah..yg psti bukan judi ok...hehe...okie msti koarang plik nape tiba2 ak nak rasa cuak lak ngan qilah n mini kan???
nak tahu napew ak cuak...ok sebenarnyew mcm nie...diaorang bertarung ngan ak...
kalau satu mamat(nama x leh disebut,harap makum)nie mintax kepel ngan aku...
aku akan kalah ngan mini n aqilah...ak takut sebab...ak iongat ak ngan mamat towh x kan msj atau call...lah2 ari nie kitaorang msj balik..hehe...ak suka lah gak...kalau ak terpaksa kalah pown ak rela...hehehe...tapy ak x rasa mamat towh akan mintaxkepel ngan aku...sebab dia mcm x ade hint jew kat ak...sdiy kowt...x pew ar...nak wat mcmmn kan...terima jew hakikat yang mamat towh x kan suka ak...tpy mgkin gak ak akan kalah ngan mini n qilah...so just wait n see lah yek koarang...

i miss My BlOG lOrH...Oh mY lV.....hEhE

MISS WITH MY BLOG LOL....
nonthing on you baby with my blog....
hahahaha...in crazy mood...kuang3...
ok lah...back to malay ok everybody...kang kalau cek duk speaking x ingat dunia...
hampa smua duk kutuk cek kata cek belagak najk jadi minah saleh yg x menjadi(bukan anak en salleh au,towh kwn ak punya bapak)...kik3...lagu towh cek dengan bngga dan mengunakan kuasa veto yg iberi oleh cek sndry dengan nie mengunakan bahasa melayu sebagai bahasa kebangaan blog kesayangan ku ini(smbil wat muka yg serius ala2 pemimpin2 politik cmpur muka comel,walaupown x berepa comel)hehehe..sah2 pembaca  blog yg setia ak akan ingat ak nie mereng...hehe...haha...ak gurau jewk...okie berbalik kepada tajuk kita untuk entry kali nie...miss my blog[dalam bhasa melayu]rindu blog aku
[dalam english]sah2...ak dah sewel tahap gler...xpew2...sekali-sekala jewk...serius ak rindu kat blog ak kowt..sebab dah lama ak x online..sbb masalah internet...bkn x dibayar..tapi broadband rosak...so waktu x ade internet ak mcm cacing kepanasan lah...sbb x leh nak update blog....yalah bgi ak blog towh penting untuk meluahkan perasaan ak..ceh2 ingat pew luahan hati kew...hahahaha...tpi thanx to the god coz finally my internet is okie..hehehe...syng ko internet...serius x tipu...aty ak hnya untuk internet jewk skrunk...
(x bleh blah tol ayat ak kan)hahaha...ok lah smpy sini jew ak punya celoteh yg agak merapu..hehehe....harap koarang x marah sbb kali nie ak lari topik....kik3...

Tuesday, April 26, 2011

meNaNgIS....

im cry again....
nangis n nangis....nadhirah pew nak jadi dengan ko nie???
sedar lah weh...x yah nak nangis sebab dia....
ko kan kuat...minah aty batu n cool...
tpi npew dengan dia ko asyik nangis x menentu....
nadhirah jwb yek...
aku pown x tahu npew ak nangis sebab dia...
hati mcm dah berkecai jewk...
dah x tahu nak wat pew...
rasa mcm nak bwk diri kew china sekejap...
tiket pown dah ade...cuma tnggu masa nak terbang jew ke sana...
tapi aku tak tahu mak aku kasi kew x????
emmmmmmmppphhhhhhh....
serius ak perlu pergi jauh untuk sementara waktu kowt...
hati ak berkecai campur hancur tahap gler....
china oh china....
adakan ibu aku membenarkan aku menenangkan diri disana???
ak harap ak dapat pergi menenangkan diri disana...
sebab...
ak dah x tahan nak menangis lagi wehhhhh...
ati aku sakit....

Monday, April 25, 2011

TINGGALKaN jEWk AtAU tERuSkAn????

Asalamualikum n selamat sejahtera semua....

okie koarang msti pelik kan dengan tajuk ak ari nie...tinggalkan jewk atau teruskan???
okie sebenarnyew kaorang nak taw x ak dah tawar ati ngan satu mamat nie...ak bukan main payah n bersungguh nak pikat aty dia n pujuk dia...tapi mcm x ade reaksi kowt...
my mom say lah...ibu kalau jadi kakak,ibu tinggalkan jewk...
sebab ramai lagi yg tnggu kakak kat luar sana...terdetik jugak aty ak nak wat mcm towh...tapi koarang nak tahu x???ak kan sbenarnyew dah terlampau sayang kat dia...
kalau ak tinggalkan dia kali nie...ak sure mana2 laki pown x leh masuk ke dalam aty aku
untuk satu tempoh masayang lama...sebab ak terlalu sayangkan dia...
aku tak tahu lah nape ak jadi mcm nie...mcm kena santau pown ade..tapi xkan lah...
kalau dah berkenan nak wat mcmmn kan???tapi ak tetap ak cuba dna terus menunggu untuk menawan ati dia...jangan pernah mengalah...hehe...
aku akan berdoa setiap kali sembahnyang yg dak laki towh akn terbuka pintu hati dia untuk aku...hehe...kalau doa aku menjadi...mak aiiii....
gembiranyew aku...kalau x menjadi...ak doakan yang terbaik lah untuk dia...hehe

Sunday, April 24, 2011

hang OuT wItH mY pArENtS...HeHE...

Asalamualikum semua..hehe...

okie koarang semalam parents ak ajak aku kuar...
ibu ak cakap nak tempah baju raya...yalah kain dah beli...x kan x tempah kowt...
so ibu aku ajak akutempah dekat klang...dekat rumah nenek kesayangan aku lah...
tapi bukan nenek aku yang wat...orang lain...hehe...
so aku pown excited arnak kuar..coz ak nie memang kaki jalan...
pantang diajak kuar..msti laju jew langkah perjalanan aku untuk kuar...
haha..nak wat mcmcmn dah memang sejak dari azali lagi...
kalau dengar perkataan kuar jew,,,ak pown bkan main laju n happy semacam...
haha..so after ak tempah baju...mak aku ajak ak n ayah ak gi makan kat kenny rogers..
yummy...my favaourite food towh...so ak pew lagi...
memanjangkan langkah sambil melompat keriangan dan hati terbuka...(mcm kena pksa lak)...sebenarnyew dalam hati..mak aii..bukan main gembira...bukanyew x penah makan kenny rogers...tapi kenny rogers towh favaourite food ak...so kalau orang nak blnja makanan yang koarang suka...x kan nak nangis kowt??msti lah gembirakan..hehe...
so ak mlas nak cerita bnyjk..ak dah sediakan sedikit gmbr utk tontonan...hehe...
so selamat menikmati gmbr ku...kik3...haha...

hah ni my lovely mom..hehe..comel x...
hahax...

hah nie lah the best daddy in the world...
syng ayah,,,hehe:)...ayah ak nie pown bkan bleh nmpk kamera...
nmpk jewk bkn main lagi posing maut...haha

wow ibu..very delicious lah ur ice cream...give me one bleh x ibu???smbil wat muka yg agak2 comey...
hehehe...

tngk ak wat muka comey jewk...bkn 1 ice-cream jewk ibu bgi...
ambik ko 2 ckali...hehe..syng ibu kat ak...jgn jeles taw koarang..hehe

hah nie lah makanan yang ak order kat kenny rogers...
quater meal...dia punya menu tambahan dia...
mashed potato,patato salad n bbq baked beans...
my favourite menu at kenny rogers..
delicious yow...haha

hah ak tngkp gmbr ibu n ayah aku guna kamera aku...
tapi ak tngkp gmbr ak guna fon kamera...
very sad lah..hehe..dah lah ak tngkp kat car jewk...
tapi it is okay...still can take a picture right..hehe???
poyo x muka ak???


ok...tx towh ibu n ayah again...sayang ibu n ayah...
suka sgt bila kuar jalan ngan ibu n ayah..sebab ibu na yah blnja kakak...
hehehehe...
love u...

Friday, April 22, 2011

KeLas SpA cIKgU paH aGAiN...HaHa..TApI kaLi Nie MaKe-up AlA pENgaNTin...hEhEHe

ASALAMMUALIKUM N SELAMATSEJAHTERA SEMUA...
hah ok koarang kali nie kita bercerita lagi pasal kelas spa cikgu pah...hehe...kali nie kat kelas spa aku belajar tentang make-up pengantin...dengar macam pelik jew kan??tapi memang kalau koarang masuk kelas spa..koarang diwajibkan belajar make-up...bukan make-up biasa jew tau..macam2 jenis taw...tu lah rugi sesiapa yang tak mengikuti kelas spa..hehe...so berbalik kepada cerita aku...aku ingat aku terselamat lah dari dijadikan bahan experiment..tapi jangkaan ak meleset sama sekali...again aku dijadikan bahan experiment...sebab waktu first aku jadikan husna bahan experiment..so aku terkena lah balik..hehe..macam bang bang boom lah katakan..hehe..mula2 cuak lah jugak..takut muka aku berubah jadi buruk...tapi nasib baik diselamatkan oleh cikgu pah...fuuuuhhhhh...lega aku,muka aku tidak dirosakkan oleh murid2 kelas spa(aku gurau jew koarang,koarang buat kat muka,memang cantik...terharu aku dengan koarang)...sah2 nak cover supaya tak dimarah oleh budak2 spa..hehe...koarang jgn marah tau...aku gurau jew...hehe...okie make-up pengantin kan koarang..tebal giler kowt..maut tak nyew ketebalan foundation yang terletak dekat muka aku waktu towh tak boleh diukur sih...haha..tapi yang pasti cikgu pah cakap kat aku yang dia make-up kat aku tuh pown tak cukup tebal...hah??gler pew...itupun tak cukup tebal...mau kalau aku jadi pengantin satu botol foundation habis...gler lah jawabnyew..sah2 aku boleh jadi pengantin opera cina...kik3...apa2 pun..aku dapat lah merasa make-up pengantin..walaupun ak  nak kahwin lama lagi..jangan jeles tau...tapi sakit hati yek(ayat siapa lah nie yek)haha...okie lah koarang ak dah malas nak menaip nie...ak dah sediakan gambar yang aku tangkap waktu aku diajdikan bahan experiment dan aku menjadikan husna bahan experiment...hehe...so I hope you all will enjoy the picture...




hah nie dia model yang ak make-upkan kan...
mcm nie lah rupanyew selepas siap...
haha...cantik x???

hah nie model yang experiment yang ak buat sebelom dia
kena make up..hehe

hah nie dia cik pah ak..dia tngah khusyuk tlng aku torch up kan muka model experiment aku...
hehe

hah nie ak n ade soarang kakak yg dijadikan model
experiment selepas husna...
hah nie muka ak lepas kena make up pengantin...
lain x???haha...
yg pasti diaorang siap bgi ak pinjam renda yg untuk pengantin towh...
haha....ak jadi model sekejap lah katakn...hehe


Sunday, April 17, 2011

ThanK yOu AYAh DAn Ibu...

hari ini memang best gila lah beb...serius aku tak tipu nak tahu kenapa???hari ini ayah aku dan ibu aku telah mengajak aku pergi ke klcc(kuala lumpur convention centre)...mesti koarang pelikkan kenapa my parents want me to go there and follow them...sebab dekat sana ada pc fair koarang tahu tak???serius aku berani sumpah memang harga dia meletup lah...aku tak sangka lak ayah aku dengan mak aku pergi sana nak belikan aku laptop dan kamera ala photographer lah katakan???serius aku x sangka koarang...macam mimpi jadi realiti jew koarang tahu tak...aku memang dah lama aim kat kamera ala profesional orang katakan...hehe...lah2 hari ini ayah dan ibu aku belikan untuk aku kowt...mak aiiii...bukan main happy giler lah aku jawabnyew....walaupun kamera aku bukan jenama canon or nikon..tapi serius aku bersyukur dengan jenama fujifilm...serius koarang nice to take a good picture...laptop pula...memang aku tak dapat warna yang aku nak iaitu merah...namun aku bersyukur dengan warna yang ibu dan ayah aku belikan...iautu warna agak2 gansa n coklat...tapi memang cantik ar...
so dekat bawah ini ak ade sediakan gambar kamera aku dan laptop baru aku...tapi aku upload dalam yahoo image lah...sebab tak sempat nak tngkp yang real lagi..tapi gambar yang aku upload kan kat bawah ini memang serupa dengan kamera dan laptop aku...hehe





hah ini kamera aku nama dia FUJIFILM FINEPIX HS10


hah yang ini pulak laptop aku yang ibu dan ayah aku beli...
nama dia ACER ASPIRE...


HEHE...TX TO MY PARENTS COZ BUY THIS TWO ITEM THAT I REALLY LOVE IT...
IBU N AYAH....
KAKAK SAYANG IBU N AYAH...
HEHE...
SERIUS TAK TIPU...
KAH3...:)

Saturday, April 16, 2011

aKu tAk TAhu PerASaaN kAu kAT weh...

semalam tettttt tanya kat aku apew perasaan aku terhadap dia...aku dah bgth perasaan aku kepada kau weh...kalau kau tak faham jugak...aku dah tak tahu nak cakap ape lagi...sebab apa yang ak cakap smlm adalah tulus dan jujur dari hati aku...memang agak gila aku boleh sayang dan suka kat kau...aku tahu kau memang tak nak kita couple...tapi tak apa weh...kalau ko nak kita kekal sebagai kawan...aku terima jew...asalkan benda tuh yang terbaik untuk kau dan aku...bila kau cakap kau rindu dekat aku dan sayang dekat aku...aku ingat kau main2,tapi kau kata kau memang rindu dan sayang dekat aku...bukan aku tak nak percaya weh..sebab dulu kau pernah bagitahu aku..kau cakap kau rindu dan sayang dekat aku hanya untuk mengembirakan aku,tak lebih daripada itu...so macammana nak aku percaya kat kau weh???mana satu yang betul weh???aku sendiri tak tahu apa perasaan kau terhadap aku yang sebenar weh...bila kau tanya aku..andai kata aku,kau dan tetttt satu universiti macammana???aku tak boleh nak jawab weh...hehe..sorry...tapi nampaknyew kau memang nak satu universiti dengan aku yek???tapi weh aku teringin sangat nak tahu apa perasaan kau terhadap aku???andai kata satu hari aku mengetahu perasaan kau...aku akan bersyukur weh...hehe... 

Tuesday, April 12, 2011

CeriTa ArI nIe....

ari nie ak nak cerita banyak benda sikit....ok first aku nak cerita pasal kelas spa aku hari ini,apa ada dengan kelas spa aku kan ari ini???dah macam lagu ada apa dengan cinta lak...hahax...balik kepada topik...kelas spa aku hari ini kitaorang buat sauna...sauna???sti koarang pelikkan aku pergi belajar...tapi aku pulak yang kena buat sauna...memang dekat kelas spa...kitaorang belajar tapi kitaorang jugak menjadi bhan experiment dia...hehe...tpi koarang ak cakap terus terang lah yek...panas kowt...ko bayang kan one hour aku dengan husna kat dalam pondok sauna tuh...koarang nak tahu nape ak panggil dia pondok...sebab dia punya tmpt sauna towh cuma blh muat dua orang jew n besar dia mcm pondok kat depan rumah koarang...tapi yang pasti ade muzik...haha...dahsyat tak???tapi cikgu kitaorang tak pasang lah..cuba cikgu tuh pasang lagu kumpulan balck eyed peas,justin bieber ke atau lady gaga???gerenti aku dengan husna akan berdansa didalam pondok sauna towh...haha...tapi aku x dapat tangkap gambar sebab bhaya kowt..kita orang berkemban...kang alau msuk blog jadi isu panas lak...lebih baik tak payah kan...hahahaha....okie topik yang kedua pulak ialah tadi azura tak pergi kelas spa...coz dia dae hal...so ak balik sendiri lah nmpknyew...hehe...tapi ada orang nak tumpangkan aku naik kereta...kak ayu...almaklumlah aku nie kan pemalu...so menolak lak...lah2 koarang tahu kat belakanag aku ade 2 orang laki ikot...aku pun ape lgi jalan mcm ribut lah...nak lari dah tak nak...coz cikgu ckap 30 minit dalam sauna ibarat kitaorang jogging 200km???byngkan...tapi nasib baik tak jadi apa2 kowt..ALHAMDULILAH...topik yang terakhir ialah...ari nie cukup aku dengan Teeeeettttt 2 bulan...hehe...happy walaupun kitaorang just kawan...tapi aku sayang dia...hahax...

Saturday, April 9, 2011

shoPping UnTuK kAiN rAyA...hEHe

hari ini aku telah diajak oleh ibu aku untuk menemani beliau membeli kain untuk persiapan raya...walaupun raya lama lagi..tapi kain untuk raya harus dipersiapkan agar persiapan raya yang bakal menelang akhir bulan lapan nanti tidak menjadi tunggang-langgang..hehe...memang terlalu awal persiapan raya bagi mereka yang hanya membeli baju yg ready made jew...tapi bgi mereka yang menempah..agak lewat sekarang...kerana start bulan 3 lagi orang telah menghantar tempahan baju raya kepada tukang jahit...nemang agak gler bunyi dia..tapi itu memang realiti...hehe...berbalik kepada kain raya yang dibeli oleh ibu aku...tahu nie ibu aku telah membeli 5 helai kain untuk aku dan 6 helai kain untuk ibu aku...memang banyak gler...tapi nasib baik jakel bgi diskuan hebat kat ibu aku...hehe...diskaun untuk regular dan special custoer lah dia cakap...haxhax...bajet kain tahun ini jew msmp mencecah tettttt[angka x bleh disebut...hehe]...memang boros ibu aku membelanja...hAXHAX...CAKAP IBU..AK PUN SAMA JEW...hehe...anyway tx ibu sebab belikan aku kain raya yang cantik...kakak suka sgt kain yang ibu belikan..sebab kakak yang pilih dan harga dia ibu tak kisah pun...haha...so aku malas nak cerita panjang lebar...koarang tengok jew lah picture yang aku tangkap nie...

 gambar nie aku tangkap waktu ibu aku sibuk memilih kain cotton kat tingat 1 kedai jakel shah alam...memang banyak cotton yang eksklusif lah katakan...cantik kowt...smpai rambang mata aku dibuatnyew...hehe
 
 ini lah kain raya aku tahun ini yang diborong oleh ibu aku...cantik tak???haxhax
 yang ini pulak kain raya ibu aku tahun ini...hehe
 gambar ini aku tangkap waktu kain bercampur aduk...sjew jew nak gramitis ckit...haxhax...x bleh blah ayat aku...
 ini semua kain cotton ibu dan aku punya....banyak tak???
gambar nie sama jew dengan kat atas cuma sudut yang berbeza...agak2nyew bleh jual tak kain cotton ibu dan aku punya nie???hehe..mau mengamuk ibu aku nanti...haha

Friday, April 8, 2011

BiLA sOaLaN CEpUMaS kAWAn2 ku BerTANYa....aiiiIYYyoOOo....

hari ini aku aqilah.marinie dan mariena hang out together again...tapi kali ini kitaorang pergi giant batu caves jew...hehe...dah orang ajakkan,kita join je lah...tak akan nak menolak pulak...hehe...sebenarnyew aku join diaorang sebab bosan dekat rumah,rindu dekat diaorang dan yang paling penting aku lapar...tak ada makanan untuk dimakan hari ini...so bila diaorang ajak keluar macam lucky draw lah...sebab ak dapat mengenyangkan perut aku,walaupun dengan mengunakan duit sendiri...hehe...actually ini bukan topik cerita aku..topik cerita aku yang sebenar adalah...lepas kitaorang pergi giant aku pun lepak lah dekat rumah marinie...tapi waktu kat giant mariena ade beli sebuah novel,tapi tajuk dia aku lupa pulak...suddenly,aqilah suruh ak baca sinopsis novel tersebut..dia cakap novel tersebut ade kena-mengena dengan aku...aku pun dengan excited tanpa berfikir panjang dan hati yang terbuka membaca lah novel tersebut...novel tersebut mengisahkan soarang gadis yang terpaksa memilah lelaki untuk menjadi teman hidup beliau...lepas aku dah baca sinopsis tuh..aku pun tanya lah aqilah...ape kena-mengena ak dengan cerita nie...lepas tuh dia bagitahu aku...satu hari nanti mungkin aku terpaksa memilih diantara A,B,R DAN SIFU...bila ak dengar jawapan aqilah tuh...ak pun tercengang lah...terkejut beruk aku dibuatnya...lepas tuh marinie tanya aku...mana satu yang akan kau pilih nanti weh???ah sudah...terdiam aku nak beri jawapan kepada soalan yang dipertanyakan oleh marinie tuh...mengalahkan soalan undang2 negara...hehe...ok sekarang aku bagi jawapan dekat koarang yek...kalau A lah kan,aku tak tahu kenapa semenjak2 nie ak asyik teringat dekat dia dan aku tak tahu kenapa hati aku cakap aku akan berteu dengan dia semula,koarang tahu tak 8 bulan aku cuba untuk melupakan dia..tapi sekarang dia muncul dalam ingatan aku secara tiba2..ini memang merisaukan aku weh...dan kalau koarang tanya tentang B kan....aku mengaku aku dah start sayang dan suka kat dia,tapi aku tak tahu lah kalau perasan tuh akan berubah secara tiba2 suatu hari nanti...kalau R pulak,aku mengaku suatu saat yang lalu,didalam hati aku menyukai seorang lelaki yang bernama R,tapi dengan keegoan dia lah jugak,aku jadi benci dan hilang perasaan tersebut...walaupun R dah banyak berubah dengan aku...sekarang dia mengambil berat tentang aku...namun mungkin ak akan menyayangi dia sebagai kawan jew...dan yang terakhir SIFU MARINIE...marinie aku bukan benci kat sifu kau,tapi hati aku mungkin menerima dia sebagai kawan jew...emang dala novel yang koarang suruh aku baca sinopsis tuh,akhir sekali wanita tersebut memilih lelaki yang dibencinyew...namun dalam realiti kehidupan,mgkin tak akan menjadi tersebut...lagipun aku bukan kenal SIFU ko...sebab tak pernah terdetik dalam hati aku untuk mengenali SIFU kau lbih dari seorang kwn...so ini semua segala jawapan dan penjelasan terhadap soalan yang koarang tanya tadi...hehe

Wednesday, April 6, 2011

mUkA2 NaK aMbik resUlT sPm...

hah ari tuh ak dah cite pasal result spm ak...
ak lupa lak nak upload gmbr yg smpat ak tngkp with fwen
before the result is coming out...
almaklumlah,nak ilangkan nervous lah kataka...
so kita owng pown ambik ar picture untuk dijadikan kenangan...
sblom mengambil result spm...
hehe....
so I hope u all will enjoy with the picture i take before the spm result is coming out...
hehe...

zai,me n nik...hehe
 bila gler kamera dah berjumpa...
 group excited nak ambik result
 semangat
 hmmmm2
 duduk renggang2...haha
 we just friend...
excited dapat tngk ngan model towh...hehe

HaNg OuT wItH fRiEnD...hehe

dUA minggu ini kerja aku adalah hang out with friend...hehe...kang alau ak menolak tak nak kuar dengan diaorang...diaorang cakap aku busy mengalahkan perdana menteri...tapi serius ak kadang2 memang busy tahap giler..tapi diaorang x percaya...nak wat macammana kan???orang dah tak percaya...tak kan lah kita nak paksa atau merayu kat diaorang untuk percaya yang kita ini memang busy sesangat...hehe...macam rabu minggu lepas...aku punya lah terkocoh2..macam lipas kudung...mau tak nyew...yalah time aku nak keluar lah macam2 pulak orang kat kelas spa minta ak tolong buat reflexology lah,manicure lah,pedicure lah...dah lah time tuh ak janji ngan rahman,zai,n nik pukul 12.30...lah2 pkul 1 baru aku muncul...nasib baik bakal model iautu rahman tak marah aku...kalau dia marah aku...next time dia ajak aku keluar..jangan harap aku nak keluar lagi dengan dia...hehe...tapi aku tahu dia tak sanggup marah aku nyew...hehe...eh ak rasa macam dah lari dari topik pulak...hehe..berbalik kepada topik kita...hang ari rabu yang minggu lepas tuh...kitaorang pergi times square,pavillion dan sungei wang...hehe...sebenarnyew aku tak shopping pun...ak just teman rahman n  zai shopping...nik pun sama x shopping..hehe...sebelum kitaorang shopping...kitaorang pergi tengok wayang...cerita ape???cerita sucker punch...dengar macam gempak kan???sebenarnyew koarang cerita dia memeningkan kepala kowt...kalau koarang tak percaya koarang pergi lah tengok cerita sucker punch tuh kat wayang sekarang...ajak 1 family atau satu bas rombongan koarang....haxhax...aku rasa dah terlalu panjang lebar ak tulis kan???so dekat bawah ini ade paparan gambar yang ak tangkap ngan nik,rahman n zai...so koarang just tengok all the picture lah...hehe...

 hah yang baju putih tuh rahman n yang pegang kentang tuh zai
yang baju putih towh lah yang ak cakap nak jadi model...hehe
 me n nik...hehe
 rahman.nik n zai...time nie ak x ade coz ak lah yg take picture...hehe
 ak n nik...time nie kitaorang take picture kat sungei wang plaza...time pelancaran product playboy...ngerikan dngar palyboy???hehe
 nie time kat pavilion...kitaorang tngkp gmbr kat kdai jaspal...hehe
time nie ak rahman n nik jew yang ade coz zai yang bersemangat nak take our
picture...anyway zai tx...hehe



ok koarang....itu baru yang hang out dengan diaorang...semalam aku hang out dengan marinie,mariena,aqilah.
eleena dan aku....semalam kitaorang just dapat pergi times square jew...sebab hujan...so kitaorang jalan2,makan,shopping,tengok wayang semua dekat times square jew semalam...hehe...semalam lagi sekali ak tengok wayang...tapi kali ini cerita melayu pulak...yalah asyik alau tengok wayang jew cite barat...nama jew asal dari malaysia..tapi tak sokong cerita malaysia...so ak pun ubah fikiran semalam dengan menonton cerita cun...cerita dia memang cun koarang...cerita mamat kampung nak ngorat awex bandar yang glamourous...ccerita yang agak comel lah...so aku cadangkan dekat koarang semua pergi lah tengok cerita cun nie...sokonglah filem malaysia...wah2 dah promote filem pulak aku niee...hehe..sah2 tengah masuk air aku nie...tapi secara jujur lah weh...filem malaysia sebenarnyew tak lah seteruk yang koarang fikir...sebenarnyew cerita malaysia lagi best kowt...sebab filem malaysia banyak nilai pegajaran dia,budaya kita dekat malaysia n more lah...serius kalau koarang rakyat malaysia kan???koarang sokong lah filem kita...
kalau kita tak sokong filem kita...siapa lagi yang nak sokong kowt...
after aku tengok wayang,ak dan geng ak pown apa lagi...time to shopping...hehe...
tapi semalam ak tak ada mood lah nak shopping...so ak hanya beli sun glases jew...hehe
lah2...belum sempat ak merasmikan cermin mata aku...elena yang rasmikan dulu...adoooyyyaaaaiiii...
kacau daun betul lah eleena nie....
tapi tak apa...nadhirah x kisah...hehe....poyo jew ayat aku kan???haha...
ok lah koarang ak rasa ak dah tulis terlampau panjang lebar dah nie...so macam biasa lah...ak dah sediakan gambar untuk koarang...so koarang tengok lah picture tuh semua yek...hehe


 me n qilah...hehe

 me n marinie...ak tak tahu lah ak suruh marinie tengok kamera..tapi dia pandang tempat lain pulak...
agak2nyew dia pandang pew yek???hehe
 me n kembar marinie yang tak seiras nie..yang penting dapat 7A dalam spm kowt...hehe
 me,qilah.n na...konon semua nie model kasut lah yek???hehe
 na,eleena,marinie n aqilah...time nie ak tak ada sebab aku yang tangkap picture diaorang...hehe
 hah..nie ak soarang jew...picture nie ak tangkap waktu diaorang smua berebut masuk tandas lepas tengok wayang...gler btol ak nie...hehe
 time nie elena lak x ade...coa salah soarang kena mengalah lah...hehe
 poyo x minah yang berdiri atas kerusi towh???dia lah eleena..hehe...dia ok sbnarnyew...tapi pose maut gler kan???haxhax
me n eleena...time nie diaorang yang lain tengah sibuk shopping...ak ngan elena sibuk cari cermin utk tngkp gmbr...hehe
nie lah budak yang ak ckp merasmikan cermin mata yg ak bli towh...cantik cermin mata dia???hehe

Saturday, April 2, 2011

this entry only 4 QiLaH n MiNI My BfF....

aqilah n marinie this entry only for you all,weh koarang kalau boleh ak tak nak berpisah dengan koarang berdua...sebab koarang lah sumber kekuatan aku selepas parents aku...koarang jgak ar tempat untuk ak meluahkan segala tidak puas hati n kesedihan terhadap sesuatu kejadian dalam hidup aku....tapi koarang nampaknyew tak lama lagi kita bertiga akan berpisah...sebab masing2 dengan hala tuju masing2...kalau boleh aku berharap koarang berdua akan satu universiti dengan ak...tapi nampaknyew itu semua angan2 ak yang tak boleh jadi kenyataan untuk seumur hidup ini...qilah walaupun selama ini ak wat ko marah or sakit hati terhadap aku...tapi sejujurnyew aku suka dan sayang ko sebagai kawanbaik aku..neang kadang2 sikap aku menunjukkan ak tak suka dan benci dekat kau...tapi itu bukan yang sebenarnyew...hakikat yang sebenarnyew ak nak tngk gelagat kau sahaja...sebab bila aku tngk gelagat kau waktu ak sedih atau marah aku akan hilang segala kemarahan dan kesedihan tuh...ak minta maaf qilah slama kita berkawan ini kalau ak ada wat salah dan silap...ak harap kita akan kekal menjadi kawan baik untuk selamanyew....to marinie...marinie kau tahu tak mini aku pun sayang dan suka kawan dengan kau...walaupun orang cakap mulut ko berbisa mengalahkan ular tedung..tapi bagi ak kau adalah salah satu kawan terbaik yang pernak ak ada...tak ada soarang pun boleh menganti tempat kau dan qilah...sebab koarang terlalu istimewa dalam hati aku...koarang aku berharap...walaupun kita terpaksa berpisah untuk mengejar cita2 kita...aku harap koarang still ingat dekat aku n menganggap aku kawan baik koarang walau macammana pun keadaan yg bakal menjelma...begitu juga dengan aku...ak jugak berharap 10 tahun dari sekarang kita akan buat pertemuan semula dan masa tuh aku tak nak dah berpisah dengan koarang...dan ak berharap jugak kita smua akan berjaya dalam hidup dan sejahtera...AMIN...

AQILAH N MARINIE.....
AK SAYANG KOARANG...
WALAUPUN SAPE KOARANG PADA MASA AKAN DATANG...
KOARANG TETAP BFF AK SMP BILA2...
N KOARANG ADALAH INSAN YG TERISTIMEWA
DALAM HAYAT AK....
LOVE U ALL SO MUCH.....
BFF
MINI
DIRA
QILAH...