Sunday, July 31, 2011

SelAmaT bErPuAsA...:=)

Asalammualikum n halooooooooo.....

wah diam x diam kita dah nak msuk bulan ramdhan....bulan yg dinantikan umat islam...bulan yang penuh keberkatan dong....bestnyew nak puasa kan.....blh gi bazaar ramdhan....hehehehe....bkn lah best puasa dpt wat ibadah dgn ganjaran pahala yg bnyk....best tawu...hehehehe.....anyway ak dah msj en arnab tadi...nak wish pose...tpy nmpknyew x blas lorh...mgkin x ade jodoh kowt.....x pew lorh....
anyway ak just nak wish selamat berpuasa n jgn lupa puasa penuh bgi spew2 yg mampu menjalaninyew....
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....best taw puasa...:=)


Tuesday, July 26, 2011

SArUNg BAnTaL FRoM mY gRaNdMA...wEEEEehHeEeE

Asalammualikum n halooooo.....


semalam ibu n ayah ak cuti...so we decided going to my grandma houses at klang....
actually...i was miss my grandma....hehehe....
n yang best semalam ak dapat sarung bantal winnie the pooh satu jewk....msty koarang pelik n rasa ak nie keret sbb baru dpat satu sarung bantal dari nenek dah nak kecoh satu google...i mean blog...hehehe...bukan niat nak menunjuk atau bermegah disini...tpy rasa diri dihargai....
walaupown hadiah towh bukan lah hadiah yang mahal mahupown berkualiti....tpy hadiah towh dijahit sendiri oleh nenek ku utk ak....mmng that was not expensive prizes right....but for me that was expensive...sebab hadiah towh dibuat dgn tangan nenekku sendiri n dibuat dgn penuh kasih dan sayang..hahaha...ak x kisah pew pown koarang nak cakap..tpy yang pasti....
i realllllllllyyyyyyyyyyyy loooooiiiiiikkkkkeeeeeeee u......
weheeeee......
x semestinyew hadiah yang mahal towh lebih bgus.....
hadiah yang dibuat dgn hati yg ikhlas dan penuh kasih dan sayang adalah lebih bermakna....
jgn pernah menilai sesuatu barang itu dari harga mahupown rupa...
tpy nilai lah dari keikhlasan sesoarang yang memberi hadiah tersebut....hehehe


hah nie lah hadiah dia....
comey kan...:)




Thursday, July 21, 2011

hArI pRmBaLasAn AqiLAh TerHaDaP aK...HAHAHA

Asalammualikum n haloooooooo.......


ari towh ak yg make-up qilah...ari rabu towh lak qilah punya turn utk balas dendam kat muka ak....
qilah lalalalala~~~~~ make-up nadhirah....dahsyat x????
of coz lah dahsyat.....tpy ak punya lah malu lps kena make-up tebal towh...ak jalan tunduk..nak kuar dari kelas spa tngk kiri kanan...malu punya pasal lah katakn....hehehe...malas nak cite bnyk...tngk jewk lah pic yg ak sediakan...hehehe:)



tebal x????hahahaaha...
no komen yek....
dah lah warna leher lain...mka lain...opera cina towl....
jgn harap ak kuar make-up mcm nie....
hehehehe:)












Wednesday, July 20, 2011

CarA MeNgHilAnGKaN sTReSssS...:=)

Asalammualikum n halooooo......
dalam dunia yang serba moden nie....stress a.k.a tension towh dah jadi lumrah soarang manusia utk menghadapi setiap waktu...stress waktu blajar lah...stress  waktu bekerja...stress semasa memandu...stress mcm2 lorh..kalau ak nak bgth smua...smpy ecox pown x hbis kan....tpy setiap masalah towh jgk kita ade jalan penyelesaiannyew......stress jgk kita blh menghalang dari pada berlaku....sbb stress yang terlampau blh menyebabkan seseoarang towh mendapat tekanan perasaan atau gangguan emosi....bagi mengelak perkara tersebut tidak berlaku...terdapat beberapa jalan dan penyelesaian yang blh anda lakukan....ak cuma nak berkongsi cara yang selalu ak buat apabila ak stress...agak berkesan jgk lah kat diri ku nie...ak harap cara tersebut pown berkesan terhadap koarang okie....selamat mencuba...:=)
pertama ckali adalah melihat pemandangan alam semula jadi di sekitar anda...
dengan cara begini secara amnyew koarang akan dpat mengurangkan rasa stress yang melanda diri koarang....

yang kedua adalah menjerit dengan sepuasnyew....
amaran:jangan menjerit ditempat dipenuhi orang awam....
sbb kalau koarang jerit kat tmpt orang awam,silap2 ari bulan diaorang call
hospital bahagia...terus x ade chance koarang nak lepaskan stress kan???hehehe
moral of this story ialah...nak jerit pown cari tmpt yg terbaik wok...weheeee~~~~~

 cara yang ketiga ialah menagkap gambar...kamera diperlukan okie...
korang blh tngkp gambar pemandangan atau kalau nak bajet hot...
tangkap gmbr koarang pown okie gak...nadhirah x kisah yaw....hehehe


 cara yang keempat ialah dancing babe...
koarang nari lah sesuka aty kaorang okie....sbb dgn menari kita dpat melepaskan 
tekanan kowt...try dulu bwu ckap okie...weheeee~~~~.

 cara yang kelima....karaoke....nyanyi jgn x nyanyi....
walaupown suara koarang x sedap....x yah wisau...
skruk kan dah bnyk pusat karaoke keluarga yang menawarkan harga yang berpatutan....
koarang blh nyanyi smpy kaorang punya stress towh hilang..tpy jgn lak suara koarang yang hilang...nanti ak kena bgi tips lak mcmmn nak mengembalikan suara...hehehe:-)

 yang keenam adalah melihat pemandangan matahari terbenam....
gerenti hilangnyew stress koarang...koarang punya hati pown msti tenang punya....
ak selalu gi tanjung harapan...weheeeee~~~~~~kat c2 cntik pemandangan dia....

 yang ketujuh adalah mendengar muzik....
kalau certain owng...diaorang suka dngr lagu yang agak sentimental bila tension....
tapi kalau ak...ak suka dngr lagu yg heavy...mksd ak yang rancak...mcm kumpulan black eyed peas...
tapi kalau kaoarang dngr lagu yg sentimental blh membuatkan koarang tenang...so dngr jewk lah lagu yg sentimental...setiap lagu memberi effect yg berbeza kepada setiap orang okie....

 cara yang kelapan ialah drawing...disebabkan aku nie budak seni...salah satu cara ak untuk menghilangkan stress ialah dgn melukis...tpy kaorang jangan risau...kalau koarang x pandai melukis pown koarang still blh lukis....kalau x nak lukis mewarna pown okie...sbb pewarnaan mempengaruhi hidup setiap manusia di muka bumi ini...


 cara yang terakhir ialah memicit eyebrows koarang...sebenarnyew nie teknik yang ak blajar kat kelas spa...
kalau pening or tension koarang blh urut kening...mgkin untuk mendapat kesan dia agak kurang skit..tapi daripada tidak memberi kesan untuk megelakkan stress...kesan sedikit utk menghilangkan stress lebih baik kan???.
hanya sedikit ini jewk yang ak dpat kongsi kat koarang...so ak harap segala pew yang ak tulis dpata membantu koarang untuk menghilangkan stress....
SELAMAT MENCUBA....:=)

Tuesday, July 19, 2011

again WIth kElAs sPa CikGu PaH...wEhEeEeE...:=)

Asalammualikum n haloooo smua....

bertemu kita lagi...hehehe...okie ari nie ak gi kelas spa cikgu pah...ari nie kitaorang blajaq make-up...sbb ak dah lama blajaq...so cikgu pah suh ak make up kawan ak iaitu cik qilah lalalala~~~~~hehehehe....to cik qilah lalalala~~~~ sory kalau x cun...ak mengikut jewk apew yg disuh oleh cikgu,penwarnaan mak-up tesebut dipilih oleh cikgu...ak hnya meletak kan bnda alah tersebut dimuka ko...hehehe...anyway tx gak qilah sbb sudi jadi model ak...hehehe...
okie koarang ak mlas nak cerita bnyk lagi...koarang tngk jewk lah hasil dia....hehehe

    ak n aqilah....mata qilah dah jadi besar lah...
 ak ngan x bermake-up nyew....
 pew punya owng lah...
 make-up kan owng tpy diri x make-up...hehehe:)
ala comeynyew.....

muka qilah sblom di make-up...
lain kan????

Monday, July 18, 2011

sukA BUdAk2...:=)

Asalammualikum n halooo smua...
 
hah tajuk ari nie mcm plikkan suka budak????
secara jujur ak nie x bpe lah suka kat budak...almaklum lah dilahirkan sebagai anak tunggal...so mana lah reti nak layan budak...tpy semenjak meningkat dewasa nie...hehehe...sikap suka kat budak makin menjadi...lagi2 kalau budak towh comey...OH MY GUCCI...msty ak suka then nak tngkp gmr lorh,itu lah,ini lah....tpy kalau ak x suka kat budak...budak lak yg suka kat ak....mcm sepupu ku yg kecil2...diaorang akan panggil ak kak dira...then datang kat ak...duduk kat ak...then cite lah pasal skul kew...gula2 kew....then kalau ak gi kedai jewk...diaorang akan ikot...then ak nie yg terlebih pemurah(ayat x bleh blah)pew lagi beli lah sweet for them...actually not for them only...but also for myself...hahaha...tpy secara jujur...kalau ak tengok telatah kanak2...kadang2 diaorang wat ak jadi happy n tenang...so maybe towh yg wat ak makin lama makin fall in love with kids....hehehe:)
 
so x nak ckp bnyk2...picture dibawah untuk tontonan koarang okie...:)
 
 
hehehe...ak n qaisara.....weheeee:)

comey kan????

alaaaaaa2...sweetnyew this baby.......:)

dak nie...kalau dah besar msty hensem....comey    

all in pink....:)

anoyoyoyo.....alaaa tomey tomey nyew dia...:)

 
comey kan babies2 di atas....so kata penaja diri sendiri....sayangi lah kanak2 dan bayi...hehehe:=)







Sunday, July 17, 2011

mengEdIk JAp NaK CeRiTa PaSAl cINtA dAlAm hIDUP Ak....:=)

Asalammualikum n halooooooooo......
hah tadi ak ade baca kat satu blog nie dia cerita pasal kisah cinta zaman sekolah menengah dia lorh...
tiba2 ak lak nak mengedik jap nak cerita kat blog ak yg x seberapa nie....okie kalau owng tnya ak penah kepel x???then jawapan ak dengan sejujur2nyew adalah TIDAK....x caya???
serius koarang selama ak idop 18 tahun nie...ak x penah kepel....nak tahu kenapa....ak masih ingat cerita ak skul rendah dulu....waktu ak darjah dua n darjah enam...ak dpat surat cinta kowt....hahaha..time towh bwu nak kenal erti idop tapi ade 2 mamat nie bgi surat cinta kat ak....pew dalam isi kandungan surat towh...ak x tahu...sebab time ak dpat jewk surat towh,ak terus koyak surat towh depan dak laki towh then campak dalam tong sampah....agak kejam yek???ak malu...sbb towh ak wat mcm towh....then ak x suka...hehehe...pada 2 owng mamat towh...ak just nak say sorry lorh...:)
ok kita gi lak kat cerita skul menengah.....waktu ak form 1 until form 3...ak skul kat sekolah menengah perempuan okie...maknanyew kalau ak nak jatuh cinta pown susah  ckit...sbb kat skul smua yg sama jenis mcm ak...ak pown bukan lesbian...masih punya akal yang waras kowt....so x kisah lah sgt bab percintaan nie....tpy smua jangkaan ak meleset....last my mom ade hantar ak tuition bm n english kat satu tmpt nie...tpy tuisyen nie smuanyew budak cina n india...so ak soarang jewk melayu...tpy disebabkan suasana skul ak pown lbih kurang so ak blh jewk get along together with them...
hah koarang tahu ak hampir dpat special bf yg berbangsa cina...kelakar kan???
tpy serius that time ak x pandang dak laki melayu kowt...ak pandang dak laki cina jewk...hahaha...
tpy ak n dak cina towh kalau ak x silap nama dia yip...dia penah ajak ak jumpa kat taman permainan dekat ngan pusat tuisyen ak...tpy ak x nak gi walaupun ramai owng kat situ...sbb malas...semenjak dari ari towh dak cina towh dah stop tuisyen...time towh ak menyesal tahap gler yang teramat lah sgt...sbb ak sebenarnyew mmng dah start suka kat dak cina towh then yg paling best ak dpat tahu dia pown sama....tpy lawak pown ade gak...okie lepas towh waktu ak form 4 smpy form 5...ak pindah skul...skul yg dekat ngan umah ak..sekolah towh dia campur laki ngan pompuan...so time ak first masuk culture shock jugak lah...sbb selama nie ak gi skul ak nmpk yg sama jenis ngan ak...tpy nie jenis yg lain lak...so first ak mcm cuak gak nak kwn ngan kaum adam nie..yalah dak skul pompuan lah katakan...lama2 okie lah...hah waktu form 4 ak jatuh aty kat senior nie...ko x yah ckp lah senior nie pujaan skul ak kowt....encem dia x yah ckap lah...smua pompuan blh cair....so ak pown salah seorang dari dak pompuan yg tergila2 kan dia ..tpy sbb ak pikir ak nie x cantik lah katakn
(smbil wat muka sediy)ak pown mengalah lah...tapi koarang tahu ak terserempak pulak dengan senior towh satu ari kat kedai makan ...dia duduk depan ak...then dia pandang ak sambil senyum kowt....mak aiiiii time towh x yah ckap lah pew perasaan ak.....bhgia cmpur debar yg tahap gler....tpy lama2 ak x kisah dah pasal senior towh...dia mcm cinta datang dan pergi jewk...bukan serius pown....so ak wat dek jewk...tapi yang paling bestnyew koarang tahu after ak hbis spm senior towh add ak kat fb....x sangka ak dia add ak...hahahahaha...time towh kitaorang jadi rapat ...kalau ak x fall in love kat EN ARNAB....
maybe ak akan kepel dgn senior towh...tetapi sebabkan ak sayang EN ARNAB...ak x layan senior towh...bila dia antar msj...ak wat x tahu jewk....lama2 mgkin senior towh bengang kowt...then dia dah x msj ak lagi...hehehehe.....okie cinta yang paling dahsyat ialah ak jatuh haty kat sseorang doktor....
x yah ckap lah....mana x ak jatuh aty kat doktor nie....dia punya ckap ngan cara dia layan ak...blh tngkp leleh kowt...fuhhhh nie lah cinta yang paling ak ckp maut punya....doktor nie adalah doktor yg rawat ak sakit selama dua tahun kalau ak demam kew atau penyakit yg x memudaratkan lah....setiap kali ak sakit jewk...msty doktor nie yg bertugasnyew...pelikkan....walaupown sepatutnyew ari towh dia x tugas...hahaha...kalau ak jumpa doktor nie dia bukan setakat tnya pasal sakit...malah dia tnya pasal ak punya sekolah lah..itu lah..ini lah...tpy koarang doktor nie doktor muda lagi...so jgn ingat ak jatuh haty ngan doktor tua lak...hahaha....yg lagi best koarang nak tahu???dia yang jemput ak dpn pintu bilik dia...hahaha...selalunyew nurse yg wat mcm towh..tpy bila ak yag sakit...dia yg datang jemput ak...dahsyat kowt...n yg paling sweet doktor nie blh wat lawak kat ak...secara jujur ak rindu kat doktor nie...tpy smua dah terlambat ak rasa...sbb doktor nie pernah nak bgi tahu ak something...tpy sbb ak nie poyo..ak terlepas ape yg dia nak ckp kat ak...then yg paling ak sdiy...doktor towh dah x keje kat klinik yg ak selalu pergi...dia dah pindah jb...tpy ak rindu kat doktor towh....emph...:(
tpy cinta ak wat masa nie adalah EN ARNAB.....
walaupown cinta ak x berbalas...hehehe:)

Friday, July 15, 2011

sEbEnArNyEW.....

Asalammualikum n halooooooo....

hari ini cukup lah kan 1 bulan 3 ari saya x msj or call awak encik arnab.....
mgkin awak akan pikir selama nie pew yg saya wat dekat awak hanya untuk mempermainkan perasaan awak semata-mata...sbb saya dah x msj or call awak kan???
maybe this my false...sbb x msj or call awak dah....laki mana yg x pikir kalau soarang wanita yg dulu btul2 tunjuk yg dia sayang kat awak n suka kat awak...tapi dengan tiba2 jugak dia menghilangkan diri dan x bertanya khabar mengenai laki yang dulu dia kejar,dia sayang dan dia suka....kalau andai awak tahu kenapa saya buat mcm ini....adakah awak akan buang ego awak terhadap saya....saya ngaku saya x mnja mcm dak pompuan yg suka kat awak towh...dak pompuan towh blh edit gambar awak kat fb then selalu post kat wall awak yg menunjukkan awak towh penting bagi dia....saya jugak x mcm dak pompuan lain yg suka kat awak...yg x kan melawan bila awak cakap...setiap kali awak cakap saya akan melawan kalau saya x setuju dengan pendapat awak...saya degil x mcm dak yg edit gambar awak towh....bila awak suruh saya jumpa doktor...saya degil....saya x leh nak dijadikan sumber insipirasi untuk awak....x macam dak towh...saya still ingat lagi waktu mother's day...dak towh bgi insipirasi kat awak untuk ucapan hari ibu kepada mak awak...saya x leh wat mcm towh....bila awak majok...saya x pandai pujuk....bila awak cuba nak wat saya terasa...saya x pandai nak terasa....sbb saya x diajar utk terasa dgn bnda2 yg x sepatutnyew...saya x pandai panggil awak feeeelllloooooo....sbb saya rasa gedik......saya x pandai ambik aty awak...saya sentiasa wat awak marah...dulu bila awak suh saya panggil awak b waktu call..saya just blh sebut orang jewk...sbb saya gagap...bila awak call saya jewk saya jadi gemuruh...then bila saya call awak pown saya jadi gemuruh....saya pown x tahu kenapa....tpy saya rindu saat tersebut....saat yg hilang dari hidup saya secara tiba2....saya nie bukan sweet mcm dak pompuan lain yg akan manja ngan dak laki...saya x leh nak manja yg terover...sbb saya geli....seiap kali awak cuba nak manja ngan saya jewk...saya akan sakitkan aty awak then saya akan cakap nak karate x....then awak akan majok....awak x jawab call or msj saya selama beberapa hari.....tpy sbb saya sayang awak saya sbar pujuk dan menunggu...walaupown towh bkan perangai sebenar saya terhadap kaum laki...saya x kan pandang atau layan laki yg majok...sbb saya ego...tpy dgn awak saya cuba mengalah...namun mengalah saya selama ini...x membawa erti terhadap awak lagi....mungkin saya awak dah x ingat...mgkin jgk nama saya awak dah lupa....tpy nama dan perangai awak sentiasa dalam ingatan saya....saya rindu sangat kata awak...bila saya rindu hnya dua bnda pengubat rindu tersebut iaitu msj awak(saya simpan dari first kita kenal smpy lah last kita msj)then gmbr awak yg saya ambik curi2 dari fb(sory yek awak...tpy jgn risau saya x kan menderam awaknyew)dua bnda towh lah pengubat rindu saya terhadap awak.....
bila dipikir balik....mungkin saya mmng x sesuai dengan awak....
sbb saya x pernah jaga haty awak....
setiap kali saya baca msj yg awak antar kat saya dulu...saya akan menangis....
tpy kalau sekarang saya menangis x berlagu....saya tahu saya x kan dpat EN ARNAB
saya balik.....x pew lah awak saya doakan awak berjaya dalam hidup yek...
EN ARNAB SAYA MINTAX MAAF SBB SAYA X CONTACT AWAK LAMA SBB SAYA RASA SAYA X SESUAI UTK AWAK...SAYA JUGAK RASA EN ARNAB X SUKA OR SAYANG SAYA LEBIH DARI KAWAN...SO SAYA HARAP SAYA  X ADE IMPAK YG MENDALAM TERHADAP HIDUP EN ARNAB....
EN ARNAB SAYA SUKA BILA EN ARNAB MINTAX CHOKI2 KAT SAYA....
EN ARNAB....TX 4 EVERYTHING OKIE....
WALAU SAY X DAPAT RAPAT NGAN EN ARNAB LAGI....
EN ARNAB SENTIASA ADE DALAM ATY SAYA EN ARNAB...
WALAUPOWN EN ARNAB X BACA BLOG SAYA YG AGAK KEBUDAK-BUDAKKAN INI...TPY SAYA TTP NAK MELUAHKAN ISI HATY SAYA TERHADAP EN ARNAB DIDALAM BLOG..:=(

Thursday, July 14, 2011

MerApU n MerAbAn...hEhEhE:)

Asalammualikum n halo smuaaa...weheee~~~~~~~~~

ari nie cek nak merapu nak wat citer ala2 pasembur n rojak ckit...sbb cek nak cerita mcm2 cerita lah katakan...yalah rojak kan bhan2 dia bercampur mcm towh gak pasembur...btl kan???hehehehe.....tngk blom start cite lagi dah start merapu....
nadhirah back to the topic yaw.......okie2....hah minggu nie dah 2 minggu kawan ak yg soarang towh nama dia marinie gi blajaq kat politeknik muadzam shah.....dah 2 minggu saya x diserbu oleh dia...huhux..:=(
x pew2 dia gi sana kan nak blajaq bkan nyew nak gembira...so marinie chaiyok3....
okie cerita yang seterusnyew adalah pasal kawan ak yg soarang lagi shahirah...dia lak minggu depan nak smbung blajaq gak dalam bidang farmasi..dia punya kolej x lah jauh sangat dari rumah aku...dekat jewk sebenarnyew...tpy lepas nie ak gi kelas spa sndry lorh....nadhirah u can do it....nadhirah chaiyok3...
anyway shahirah best of luck yek darling...i love u lorh...wuhuuuuu~~~~~~
then minggu nie ak tngk minggu owng jatuh cinta n kecewa kowt...
kalau ko tnya ak kan..perasaan ak bese jewk...
x tahu nak ckap mcmmn tpy x fall in love dah n x kecewa dah...
tpy still waiting 4 arnab...hahahaha:)
blan dec nie ak smbung blajaq kat politeknik seberang perai n maybe...
coz not sure actually coz my mom force me supaya wat permohonan semula kat uitm...then i just follow what my mother say lorh...hehehehehe....
tpy kalau dapat not sure im going to uitm...
maybe my heart only for politeknik seberang perai....hahahaha

logistilk n rangkaian bekalan????
weheee~~~~~~:=)


sesuai larh ngan tajuk kali nie merapu n meraban...
sbb ak mmng merapu thap gler nie...huh...:)
muka ak semasa x tahu nak wat pew sebenarnyew...merapu dan meraban...hahahaha:)

Friday, July 8, 2011

ANdAI KO tAhU ApA YaBg TerLuBuk dAlAm HaTi Ku Ini....

Asalammualikum n halooo smua.....

andai ko tahu pew yg ak rasakan nie terhadap ko...mgkin ko ngan ak still mcm dulu....tpy smua towh dah terlambat kan....ak rindu nak msj n call ngan ko...rindu nak gado ngan ko...rindu nak kacau ko...rindu nak tngk ko merajuk....rindu nak dngr ko panggil ak syng,sdngkan sblom nie mana2 laki yang panggil ak syang..kalau x kena tumbuk dekat muka,silap2 karate lah jawabnyew(sbb x leh mana2 laki panggil ak syng,sbb ak geli-gelian taw...tpy ngan ko ak kalah..)....rindu nak tngk ko poyo...ak rindu smuanyew tentang ko...namun ak tahu masa x leh berputar balik....dulu ak pernah bagi lagu tentang perasaan ku kat ko kan???lagu towh ak tuju khas utk ko soarang jewk...tiada mana2 laki yg dpt special mcm ko..sbb ak terlalu sayang kat ko....waktu ak gi bangkok ak sanggup round satu bangkok utk cari hadiah yg istemewa utk ko...namun x menjadi sbb ak x tahu nak pilih pew...lah2 ak beli baju utk ko...tpy yg special nyew baju towh hnya ko dan ayah ak jewk yg dpat...orang lain x dpat...
tpy kalau ditakdirkan ko dgn aku akan begini smpy bila2...ak rela...asalkan ko bahagia....tpy ak tetap merindui ko...
anyway tx utk segala kenangan yg ko beri kepada ak....walaupown sehingga saat nie ak x kan pernah berada dalam hati ko lebih dari soarang kawan....namun sehingga saat ini tiada laki2 yg lebih spcial yg ak sayang selepas ayah ak...cuma ko sahaja ditempat tersebut....sbb ko terlalu istimewa utk ak...
tx arnab....:)

Wednesday, July 6, 2011

SAyA HeNdak AwaK TAHu....

Asalammualikum n halooo.....

sebenarnyew entry kali ini saya tujukan kepada sesoarang yang amat saya sayang....
nak kata kitaorang kepel x pown...tpy kitaorang guna panggilan mcm owng kepel...aneh bukan???sebenarnyew ak memang sayang n suka kat dia lbih dari soarang kawan....ak sendiri dah x tahu nak ckap mcmmn...walaupown ak tlis kat blog ini utk ditujukan kepada beliau...namun ak rasa dia x kan pernah buka blog ak..so mcm meluahkan perasaan kepada dinding jewk ak nie...dekat sebulan dah ak tak msj or call dia...mgkin ak kecewa sngt dia x nak blas msj ak kowt...sbb towh ak malas nak msj or call dia dah....then kwn2 ak n my mom force me to call him or message....but koarang tahu...tiba2 penyakit parkinson yg ak mmng x ade kena-mengena datang menyerang diri ku ini....ak akan mengigil mcm owng parkinson bila nak antar msj or call dia...so x jadi lah ak nak antar msj or call dia....
tpy serius ak rindu yang tahap gler kat dia nie...tpy ak dah x tahu nak wat mcmmn....
ak dah x tahu nak ckap pew...ak cuma harap owng tersebut jadi kawan ak balik n ak nak dia tahu yg ak sayang n suka kat dia lebih dari seorang kawan....:(

Tuesday, July 5, 2011

nOnTHiNG Is imPosIbbLE..BuT iS GoIng bE MirAcLe.....

Asalammualikum n haloooo.....

pew lah yang ak merepek ini kan....nonthing is imposibble,but going miracle...almaklumlah kerja aku skrunk adalah memikir masa depan...bukan bak jodoh yek...tpy bab menempah kejayaan dia muka bumi yg serba besar dan indah ini...perghhhhh ayat ak x leh blah kan???hahahaha....okie back to the topic...
actually...im just thinking...can I get my CGPA 3.00+++ after im going to politeknik???
difficult right??because im not genius actually...but nonthig is impossible right???
aku cuma harap ak boleh dapat skor elok dalam bidang yg bakal ak terajui x lama lagi nie...kadang-kala ak terfikir jugak..btul kew bidang yang ak pilih ini...bidang logistik dan rangkaian bekalan(logistic and supply chain)...sebab certain people out there don't know what is logistic...upset actually to hear and know that some of people don't know about my course...and they tell me the course actually is hard to get a good mark....but i was think...miracle can be every where and time...so in that case,i just need to think positive....sebab yg akan mengambil dan belajar kos itu adalah aku...bukan orang yang mengata dan bercakap..sebab setiap orang mempunyai berlainan effect in life right...dan rezeki itu ditangan YANG MAHA ESA...kita hanya berusaha mencapai kejayaan..tetapi hanya DIA yang mententukan segalanyew....

moral of this entry....

usaha lah selagi anda mampu..jgn pernah dngr ape orang cakap...sbb diri anda adalah anda...percaya kepada diri adalah lebih penting berbanding percaya kepada kata2 palsu orang yang ingin menjatuhkan semangat kita....
:=)

Monday, July 4, 2011

haRI dEMi HaRi YaNg BeRlAlU....:(

Asalammualikum n haloooo smua...

setiap detik dan saat yang berlalu pergi semenjak ini merasakan bgaikan kosong tnpa ditemani teman yg disayangi serta orang yg ku kasihi...almaklumlah smua kwn2 ak dah start study...cuma ak jewk yg intake dia terlebih ganjil walaupown bkn rayuan...namun ak msuk lewat..yg rayuan msuk awal..ganjil bkn???sabar jek lah...tpy semenjak nie ak
merasa kesunyian yg tahap gler lah...yalah marinie dah x dtng serbu umak ak dah...qilah lagi lah msty x dtngnyew coz busy ngan study kat melaka tpy sebenarnye dia ckp kalau marinie x ade x ckup kouta nak bergosip..so nmpknye jarang2 kali lah ak berjumpa ngan diaorang...so sabar jek lah....yg kn baik ak lagi soarang nie nama dia shahirah..pon nak msuk blajaq gak dalam bidang pharmacy...walaupown tmpt balajar dia dekat kuala lumpur...namun ak gerenti tahap bleh tangkap leleh punya lah..yg dia akan busy mengalahkan PM,almaklumlah budak ambik kos farmasi lah katakan...so dia punya tekanan berat skit berbanding ak budak yang ambil kos logistik dan bekalan rangkaian nie..atau nama melayunyew logistic and supply chain....sebab towh ak x suka ambik pure science...dulu kwn2 ak ajak ak ambik pure science kat skul..ak punya lah lari lintang-pukang tahap gler lah...nak nyew pulak time towh skul ak ade larian merentas desa...memang terbaik lah time ak lari towh...sah2 lah ak kalah dgn bangganyew...mau x nyew nama ak x ade kat merentas desa towh..sbb ak lari dgn lajunyew waktu merentas desa towh bkn nak menang tapy sbb lari daripada kaawn2 aku yg suh ak msuk pure science...hahahaha....anyway stiap owng ade minat dan bidang yg dia suka right..for me mmng x mau ambik science...coz difficult lorh n one more thing i hope my hubby or bf not from science students...because you know why???biarlah rahsia...hahaha:)