Sunday, July 17, 2011

mengEdIk JAp NaK CeRiTa PaSAl cINtA dAlAm hIDUP Ak....:=)

Asalammualikum n halooooooooo......
hah tadi ak ade baca kat satu blog nie dia cerita pasal kisah cinta zaman sekolah menengah dia lorh...
tiba2 ak lak nak mengedik jap nak cerita kat blog ak yg x seberapa nie....okie kalau owng tnya ak penah kepel x???then jawapan ak dengan sejujur2nyew adalah TIDAK....x caya???
serius koarang selama ak idop 18 tahun nie...ak x penah kepel....nak tahu kenapa....ak masih ingat cerita ak skul rendah dulu....waktu ak darjah dua n darjah enam...ak dpat surat cinta kowt....hahaha..time towh bwu nak kenal erti idop tapi ade 2 mamat nie bgi surat cinta kat ak....pew dalam isi kandungan surat towh...ak x tahu...sebab time ak dpat jewk surat towh,ak terus koyak surat towh depan dak laki towh then campak dalam tong sampah....agak kejam yek???ak malu...sbb towh ak wat mcm towh....then ak x suka...hehehe...pada 2 owng mamat towh...ak just nak say sorry lorh...:)
ok kita gi lak kat cerita skul menengah.....waktu ak form 1 until form 3...ak skul kat sekolah menengah perempuan okie...maknanyew kalau ak nak jatuh cinta pown susah  ckit...sbb kat skul smua yg sama jenis mcm ak...ak pown bukan lesbian...masih punya akal yang waras kowt....so x kisah lah sgt bab percintaan nie....tpy smua jangkaan ak meleset....last my mom ade hantar ak tuition bm n english kat satu tmpt nie...tpy tuisyen nie smuanyew budak cina n india...so ak soarang jewk melayu...tpy disebabkan suasana skul ak pown lbih kurang so ak blh jewk get along together with them...
hah koarang tahu ak hampir dpat special bf yg berbangsa cina...kelakar kan???
tpy serius that time ak x pandang dak laki melayu kowt...ak pandang dak laki cina jewk...hahaha...
tpy ak n dak cina towh kalau ak x silap nama dia yip...dia penah ajak ak jumpa kat taman permainan dekat ngan pusat tuisyen ak...tpy ak x nak gi walaupun ramai owng kat situ...sbb malas...semenjak dari ari towh dak cina towh dah stop tuisyen...time towh ak menyesal tahap gler yang teramat lah sgt...sbb ak sebenarnyew mmng dah start suka kat dak cina towh then yg paling best ak dpat tahu dia pown sama....tpy lawak pown ade gak...okie lepas towh waktu ak form 4 smpy form 5...ak pindah skul...skul yg dekat ngan umah ak..sekolah towh dia campur laki ngan pompuan...so time ak first masuk culture shock jugak lah...sbb selama nie ak gi skul ak nmpk yg sama jenis ngan ak...tpy nie jenis yg lain lak...so first ak mcm cuak gak nak kwn ngan kaum adam nie..yalah dak skul pompuan lah katakan...lama2 okie lah...hah waktu form 4 ak jatuh aty kat senior nie...ko x yah ckp lah senior nie pujaan skul ak kowt....encem dia x yah ckap lah...smua pompuan blh cair....so ak pown salah seorang dari dak pompuan yg tergila2 kan dia ..tpy sbb ak pikir ak nie x cantik lah katakn
(smbil wat muka sediy)ak pown mengalah lah...tapi koarang tahu ak terserempak pulak dengan senior towh satu ari kat kedai makan ...dia duduk depan ak...then dia pandang ak sambil senyum kowt....mak aiiiii time towh x yah ckap lah pew perasaan ak.....bhgia cmpur debar yg tahap gler....tpy lama2 ak x kisah dah pasal senior towh...dia mcm cinta datang dan pergi jewk...bukan serius pown....so ak wat dek jewk...tapi yang paling bestnyew koarang tahu after ak hbis spm senior towh add ak kat fb....x sangka ak dia add ak...hahahahaha...time towh kitaorang jadi rapat ...kalau ak x fall in love kat EN ARNAB....
maybe ak akan kepel dgn senior towh...tetapi sebabkan ak sayang EN ARNAB...ak x layan senior towh...bila dia antar msj...ak wat x tahu jewk....lama2 mgkin senior towh bengang kowt...then dia dah x msj ak lagi...hehehehe.....okie cinta yang paling dahsyat ialah ak jatuh haty kat sseorang doktor....
x yah ckap lah....mana x ak jatuh aty kat doktor nie....dia punya ckap ngan cara dia layan ak...blh tngkp leleh kowt...fuhhhh nie lah cinta yang paling ak ckp maut punya....doktor nie adalah doktor yg rawat ak sakit selama dua tahun kalau ak demam kew atau penyakit yg x memudaratkan lah....setiap kali ak sakit jewk...msty doktor nie yg bertugasnyew...pelikkan....walaupown sepatutnyew ari towh dia x tugas...hahaha...kalau ak jumpa doktor nie dia bukan setakat tnya pasal sakit...malah dia tnya pasal ak punya sekolah lah..itu lah..ini lah...tpy koarang doktor nie doktor muda lagi...so jgn ingat ak jatuh haty ngan doktor tua lak...hahaha....yg lagi best koarang nak tahu???dia yang jemput ak dpn pintu bilik dia...hahaha...selalunyew nurse yg wat mcm towh..tpy bila ak yag sakit...dia yg datang jemput ak...dahsyat kowt...n yg paling sweet doktor nie blh wat lawak kat ak...secara jujur ak rindu kat doktor nie...tpy smua dah terlambat ak rasa...sbb doktor nie pernah nak bgi tahu ak something...tpy sbb ak nie poyo..ak terlepas ape yg dia nak ckp kat ak...then yg paling ak sdiy...doktor towh dah x keje kat klinik yg ak selalu pergi...dia dah pindah jb...tpy ak rindu kat doktor towh....emph...:(
tpy cinta ak wat masa nie adalah EN ARNAB.....
walaupown cinta ak x berbalas...hehehe:)

No comments: