Saturday, September 24, 2011

kehidupan mAnuSiA...:)

Asalammualikum n haloooooo semua...:)

okie entry kali ini aku nak berkongsi pasal kehidupan sebagai manusia...walaupun aku tahu ramai yang sudah tahu...tapi aku nak mengedik jugak nak tulis pasal benda yang setiap manusia akan lalui...
manusia tidak pernah sekali hilang dari keluhan...keluhan terhadap kehidupan seharian,yang merasakan kehidupan kita lah paling menyedihkan berbanding orang lain...namun pernah ke kita terfikir sebenarnyew kehidupan kita lebih baik dari orang lain...contohnyew penduduk di somalia hidup dengan bertemankan serangan hendap dan bom...namun mereka tidak pernah mengeluh untuk meneruskan hidup mereka yang setiap saat sentiasa dalam maut...tapi kita,mengeluh dengan tugasan harian kita...yang bertemankan pelajaran dan hari yang mencabarkan...tapi kita tidak mempunyai best friend berdasarkan bom atau peluru M16...mangsa somalia berebut untuk makan...manakala kita berebut untuk untuk pergi ke konsert...untungnyew jadi rakyat malaysia....penduduk somalia inginkan sekolah dan bersungguh jika mereka berpeluang kew sekolah...tetapi kita membuang peluang yang kita dapat sejak kita berumur 6 tahun....sikap tidak bersyukur memang sentiasa ada dalam setiap manusia...namun kadang-kala kita hendaklah bersyukur dengan apa yang kita dapat dan ada...kerana ada orang yang lebih susah dan sedih dari kehidupan kita,namun kesyukuran dalam diri sentiasa ada dalam diri mereka....tidak bermakna kita tidak boleh mengeluh..tapi jangan lebih mengeluh berbanding bersyukur...aku tahu setiap manusia tidak pernah puas dengan apa yang mereka ada...
aku juga manusia yang lemah,kadang-kala keluhan lah teman setia,namun aku bersyukur kerana ditempatkan di tempat aku berbanding mangsa di somalia....


bersyukurlah dengan apa yang kita ada..... 
tatataata....
salam 1malaysia..:)

Thursday, September 22, 2011

KATa HaTi....:)

Asalammualikum n haloooo semua...

sorry lah kalau lately nie nadhirah dah jarang update blog..almaklumlah nadhirah busy sikit..(bajet poyo betul minah nie,ingat ade kew orang nak baca blog hang minah ooi...hang ingat hang cik epal,maria elena and fatin liyana...setakat blog macam fish...tak payah nak berlagak macam ade peminat)...WHATEVER......
tak kisah lah orang nak cakap aku nie perasan ke apa ke...yang penting aku ikut kata hati aku....sebab kalau kita ikut kata hati...kita akan mendapat jawapan dalam segala persoalan...kalau kita ikut cakap orang..wa cakap sama lu orang...lu orang tak akan berjaya punya lah...yalah manusia lebih suka tengok manusia lain gagal daripada berjaya....so kalau koarang suka sesuatu...buat berdasarkan kata hati...jgn dengar kata orang lain...but kalau dengar berdasarkan kata hati koarang mesti lah benda yang baik....bak kata pepatah 
"AMBIK YANG JEERNIH,BUANG YANG KERUH"
jangan koarang nak ikut kata hati koarang pergi aniaya orang lain pulak...tak elok okie....
TAPI,kalau kata hati koarang suruh koarang tolong orang yang dalam kesusahan...just go on okie....

MORAL VALUE:IKOT LAH KATA HATI YANG BAIK...DAN BUANG KATA HATI YANG JAHAT....

sorry ak merapu-meraban hari ini...kalau nak baca...baca lah...kalau tak nak...wa tak paksa sama lu....
tatatata...
salam 1 malaysia.....
muaaaaaahhhhhhhhh..:)

kata hati selalu betul...dan itu lah jawapan kepada segala persoalan kita..:)


Thursday, September 15, 2011

keRuMitAN MiNggU InI...:)

Asalammualikum n haloooooooooo...:=)

minggu nie minggu yang paling memenatkan dan mengstresssssssssssssssssss kan...:)
mahu tak nyew minggu nie aku terkocoh-kocoh nak siapkan kertas kerja...ehhhh cop!!koarang mesti pelikkan kertas kerja apa lah minah senget nie buat...okie untuk pengetahuan koarang tanggal 25 ogos yang lepas....sedang nadhirah azlan asyik duk nyanyi..ehhhh silap-silap....sedang duk nadhirah azlan fikir pasal kemasukan uitm yang second intake...nadhirah baru perasan yang nadhirah tak check lagi...then nadhirah pown bergegas dekat depan mr lappy,mr lappy,mr lappy......then nadhirah masuk laman web kemasukan uitm..nadhirah pilih temu-duga...sebab yang tak bertemu-duga...nadhirah tak dapat lorh...so nadhirah check dengan hati yang berdebar...and the result is.....nadhirah dapat temu-duga dalam reka bentuk dalaman....ALHAMDULILAH...itu yang nadhirah cakap minggu ini memenatkan dan mengstresssssskan.....sebab nak siapkan kertas kerja temu-duga tersebut lah wahai sayang-sayangku...and yang mengstressss kan adalah..minggu ini jugak nadhirah akan gi kew interview di uitm shah alam...and nadhirah harap nadhirah akan buat yang terbaik...and hopefully nadhirah dapat...wish best of luck for me okie semua....

nadhirah chaiyok!chaiyok!chiyok!....

Friday, September 9, 2011

SELAMAT HARI RAYA..:)WALAUPUN DAH LEWAT NAK WISH SEBENARNYEW...:)

Asalammualikum n halooooo semua

wah sudah lama rupanyew nadhirah x update blog nadhirah azlan yang tak seberapa nie...almaklumlah...busy dengan persiapan raya dan beraya...walaupown sebenarnyew kita dah msuk raya ke-11 nadhirah still nak wish selamat hari raya n maaf zahir dan batin....anyway tahun nie nadhirah beraya kat klang jewk...tak balik pulau mutiara pown(pulau pinang)....
tapi raya kali ini meriah lah jugak walaupown sambut kat klang jewk....okie lah nadhirah malas nak gebang lagi lama...hampa semua pi lah tengok picture yang nadhirah tangkap waktu raya na....kat bawah nie na...:)

nie my pak jang anak...a.k.a my cousin lorh..:)

with my cousin...XOXOXO

ME....CHUBBY KOWT..:)

ayah,tok,ibu n me..:)

really a lovely parents...:=)

with my daddy..:)

a real love killer group

say cheeseeeeeeeeeeeee everyone!!!!!!
hopefully you all will enjoy the picture okie..:)