Thursday, September 22, 2011

KATa HaTi....:)

Asalammualikum n haloooo semua...

sorry lah kalau lately nie nadhirah dah jarang update blog..almaklumlah nadhirah busy sikit..(bajet poyo betul minah nie,ingat ade kew orang nak baca blog hang minah ooi...hang ingat hang cik epal,maria elena and fatin liyana...setakat blog macam fish...tak payah nak berlagak macam ade peminat)...WHATEVER......
tak kisah lah orang nak cakap aku nie perasan ke apa ke...yang penting aku ikut kata hati aku....sebab kalau kita ikut kata hati...kita akan mendapat jawapan dalam segala persoalan...kalau kita ikut cakap orang..wa cakap sama lu orang...lu orang tak akan berjaya punya lah...yalah manusia lebih suka tengok manusia lain gagal daripada berjaya....so kalau koarang suka sesuatu...buat berdasarkan kata hati...jgn dengar kata orang lain...but kalau dengar berdasarkan kata hati koarang mesti lah benda yang baik....bak kata pepatah 
"AMBIK YANG JEERNIH,BUANG YANG KERUH"
jangan koarang nak ikut kata hati koarang pergi aniaya orang lain pulak...tak elok okie....
TAPI,kalau kata hati koarang suruh koarang tolong orang yang dalam kesusahan...just go on okie....

MORAL VALUE:IKOT LAH KATA HATI YANG BAIK...DAN BUANG KATA HATI YANG JAHAT....

sorry ak merapu-meraban hari ini...kalau nak baca...baca lah...kalau tak nak...wa tak paksa sama lu....
tatatata...
salam 1 malaysia.....
muaaaaaahhhhhhhhh..:)

kata hati selalu betul...dan itu lah jawapan kepada segala persoalan kita..:)


No comments: