Tuesday, October 18, 2011

IM so soRRy BFF....:(

Asalammualikum n halooo semua....

first nadhirah nak minta maaf kalau blog nie ada buat orang terasa kew ape...honestly this blog everything about my opinion and my life...even semua post yang ade dalam nie tak ada kena-mengena dengan kawan baik saya...so sorry kalau aku buat kau terasa....mungkin aku banyak buat salah dekat kau...dan mungkin aku bukan kawan yang baik untuk kau....aku cuba untuk menjadi yang terbaik dimata kau..tapi apakan daya aku...aku manusia biasa yang leka melakukan kesilapan sentiasa....aku minta maaf kawan baik...apa yang aku buat selama nie adalah kebaikan kau....tak pernah terlintas dekat hati aku untuk menyakitkan hati kau ataupun menjatuhkan maruah kau...aku sentiasa sokong ko sebagai kawan baik..tapi kalau kau rasa aku bukan kawan yang terbaik untuk kau...lebih baik aku membawa dan menghilangkan diri dari kau...lagi pun aku pernah cakap kat kau...kau dah mempunyai seseorang yang boleh menjaga kau lebih baik dari aku iaitu seorang yang kau sanjugi (s**u)...kalau aku pergi dari hidup kau...kau tak sedih and aku tahu kau akan bahagia dengan dia...aku tahu aku bukan lah seorang kawan yang baik...aku bahagia bila kau dijaga dengan orang yang kau sayang...walaupun aku sedih meninggalkan kau sebagai kawan aku..tapi mungkin ini saja yang terbaik untuk kau...
thanx be my friend...
you always be my best friend....

tidak pernah sekali pun aku berdendam dengan kau...
kerana kau terlau istimewa dihatiku ini...
thanx my bff...
sorry sebab sakitkan hati kau...bukan niat dihati untuk menyakitkan hati kau..tapi niat dihati ingin melihat kejayaan seorang sahabat yang begitu aku sayangi...

post nie tidak ada kena-mengena dengan sesiapa...aku minta maaf kalau ada orang terasa....
mugkin selepas ini aku akan berehat untuk sesuatu masa daripada berblogging...tapi aku janji,aku akan berblogging balik..tapi bila entah lah...mungkin ambil masa yang singkat and maybe masa yang lama...:)

you always be my bff..until my last breath..:)   


I MISS THIS TIME....KALAU MASA BOLEH DIPUTARKAN BALIK...AKAN KU MINTA MASA TIDAK BERDETIK PADA WAKTU ITU...MASA AKAN BERHENTI DISAAT ITU...KITA AKAN TERUS BERADA DIKENANGAN ITU...TAPI APA KAN DAYA...:)






I LOVE YOU ALL...and sorry if im not being a good friend..but for me you always being a good friend and my best friend...:)thanx friend...:)

Sunday, October 9, 2011

ImPiAn DaN cItA-cItA

Asalammualikum and halooooooooooo semua..:)

okie terlebih dahulu aku nak minta maaf kalau entry kali nie dia agak merapu-meraban atau agak pelik...back to the topic lalink....impian dan cita-cita???aku yakin bahawa setiap manusia nie mempunyai impian dan cita-cita yang tersendiri....mungkin setengah impian dan cita-cita setiap orang tuh kadang-kala membuat kita geli hati...mana taknyew...kalau impian setengah orang nak kahwin dengan brad pitt...memang melepas lah jawabnyew...namun tak semestinyew kita tak dapat mengecapi impian tersebut..memang impian ibarat cerita dongeng...tapi mana wujudnyew kejayaan jika kita tak mempunyai impian....cita-cita??
cita sesetengah mungkin ingin menjadi doktor,peguam,miss universe,miss malaysia,cikgu,saintis dan macam-macam lagi lah...kalau aku sebut semua...sampai tahun depan pun belum tentu habis....hehehe...:)
kalau orang tanya mengenai impian aku...mungkin impian yang agak pelik atau pun susah untuk dikecapi...impian aku bukan lah nak menghawini seorang putera raja tapi impian aku adalah ingin memiliki duit yang banyak...mesti koarang rasa aku ini mata duitan...tapi aku mempunyai sebab kenapa aku nak duit yang banyak....dengan duit yang banyak lah aku boleh merealisasikan impian aku...dengan duit yang aku ada....aku ingin membeli sebuah tanah lapang yang besar...dan disitu aku akan membina sebuah villa untuk keluarga aku...setiap kali ada majlis,keluarga aku berkumpul di villa tersebut...dan disebelah villa tersebut aku akan membina rumah kebajikan untuk anak-anak yatim,rumah orang tua,rumah kanak-kanak istimewa dan rumah asuhan untuk golongan yang memerlukan kasih-sayang...bila setiap kali keluarga aku berkunjung kew villa yang ditempatkan disebelah rumah-rumah kebajikan tersebut..kami akan berkongsi kasih dan sayang kepada mereka dirumah kebajikan tersebut....aku akan bermain dengan anak-anak yatim,kanak-kanak istimewa dan mel,sayan kerenah orang-orang tua disana....ibarat satu keluarga yang besar....mesti bestkan suasana tersebut....memang impian aku nie nampak tak munasabah dan mugkin koarang akan rasa aku nie berlagak macam orang yang sweet dan baik...aku tak kisah ape yang orang nak cakap..tapi itu lah impian aku dari kecil lagi...nak berkongsi kegembiraan dengan orang yang tak pernah merasa kegembiraan tersebut...aku akan menyediakan kemudahan di rumah kebajikan tersebut ibarat hotel lima bintang....membuatkan rumah kebajikan towh ibarat tempat percutian untuk mereka...buka tempat orang yang kekurangan kasih dan sayang also supaya mereka gembira tinggal disana....aku berharap impian ini akan menjadi kenyataan,walaupun bunyi dan kedengaran seperti cerita dongeng...tapi tak salah aku mempunyai impian sendiri...dan aku rasa koarang pun macam tuh jugak....
cita-Cita....
aku nak jadi wanita yang berkaliber dan memberi kebahagiaan kepada ibu dan ayah aku....
menjadi orang yang disayangi dan dicintai oleh semua manusia dan benda hidup didunia mahupun akhirat....
mugkin cita-cita yang tinggi..tapi kalau kita berusaha...INSYAALLAH kita akan dapat mencapai cita-cita tersebut..:)

moral value:kecapilah cita-cita dan impian anda..walaupun ia ibarat cerita dongeng...kerana setiap kejayaan yang datang berasal daripada cita-cita dan impian seseorang....

muaaaahhhhhhhhhh....love u all...:)


bermimpilah sayang mengenai impian dan cita-cita kamu...sebab setiap manusia memerlukan impian dan cita-cita..:)

Saturday, October 1, 2011

KePuTuSaN aNTarA UItM DaN pOliTeKnIK...

Asalammualikum dan halooo semua....:)

okie pada tanggal 29/9/2011...sedang aku duk asyik main ngan mr lappy..mr lappy....mr lappy...tiba2 terdetik pulak dekat haty nak pergi kew laman web uitm...yalah kan hari tuh cek duk habaq kat hampa semua yang cek gi interview kat uitm na...so want to see the result lah...and luckyly the result is out.....
jeng...jeng....jeng....nur nadhirah azlan,jurusan reka bentuk dalaman,kampus seri iskandar perak...
and I just can say thanks ALLAH for everything....aku confuse sebenanyew nak pilih antara politeknik dan uitm...politeknik ak dapat bidang logistik dan rangkaian bekalan...uitm pulak reka bentuk dalaman...dan untuk pengetahuan koarang dua-dua bidang tersebut adalah bidang yang aku suka...okie first sebab dulu aku pilih logistik adalah my teacher say yang peluang pekerjaan dia banyak,then aku boleh selalu pergi oversea and gaji mahal....tapi my mom say,better you go to uitm..
okie about reka bentuk dalaman..why I choose this course is...sebab aku suka hias rumah n macam-macam lah...peluang pekerjaan pun bagus...gaji mahal..tapi bab yang gi oversea towh yang kurang sikit....tapi aku pasrah...kalau dengan memasuki uitm membuatkan hati ibu and ayah aku gembira...tiada yang lebih mengembirakan aku apabila melihat ibu dan ayah aku gembira....
restu ibu dan ayah aku adalah benda yang paling berharga untuk aku...tanpa mereka berdua siapa lah aku ini...THANK YOU YA ALLAH sebab kau memberi ibubapa yang begitu sempurna untuk aku...aku bangga mempunyai ibu dan bapa seperti mereka...tanpa mereka...aku tak boleh meneruskan hidup...sebab mereka lah yang menyebabkan aku bertahan...
ibu dan ayah,nadhirah sayang ibu dan ayah..tiada hadiah lebih bermakna dalam hidup ini melainkan ibu dan ayah...tiada pengganti ibu dan ayah dalam hati nadhirah...sebab ibu dan ayah terlalu istemewa untuk nadhirah...:)

ayah dan ibu....I LOVE YOU...walaupun kakak tak dapat nak ambik logistik dekat politeknik..sebab ibu dengan ayah nak kakak masuk uitm..kakak happy...sebab ibu dengan ayah happy...benda yang membuatkan kakak gembira adalah melihat ibu dan ayah gembira....doakan yang terbaik untuk kakak..:)