Thursday, November 29, 2012

campur aduk adik-beradik kaduk

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA


actually tak tahu nak cerita apa...and I just want to say hello...and say sorry sebab dah lama x hap-to-date this blog...dah macam tak ada tuan dah blog nie...actually bukan tak nak update or whatever....tapi disebabkan sibuk yang teramat and malas yang teramat...itu yang membuat semua benda menjadi tangguh dan tertangguh.....honestly niat nah update-mengupdate memang lah sentiasa ada di dalam diri...namun disebabkan sebab-sebab tertentu menbuatkan menjadi tidak menentu...apa yang aku merepek nie...okie lupakan ayat tadi....anyway saya baru jewk lepas mengambil sijil beautician...and itu dalam proses...and the good news saya dapat tawaran sambung belajar...dekat mana and dimana....akan saya bagitahu you all okie...anyway itu jewk untuk hari nie....

saranghaeee....
asalammualikum and love u all...:)

XOXOXO.....

sincerely,nadhirah azlan

Thursday, November 8, 2012

pengakuan

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA

wahhhh dah lama sangat saya tak update blog kan.....soryyy...sebab saya a litlle bit busy and have a problem....hari nie tak adalah nak bercerita panjang rasanyew...sebab tak tahu nak cerita apa..tapi aku nak buat pengakuan yg aku dah simpan selama tiga bulan....actually aku dah quit from interior architecture....sebab hati aku bukan dekat situ..tapi bnda lain....memang susah nak buat keputusan tersebut..tapi aku harus buat untuk mengjar cita-cita aku....dan untuk intake kedua aku berharap aku dapat semula masuk kew uitm dalam bidang tourism atau business...and aku harap koaang doakan untuk aku....:)
even dia dah kuar keputusan...tapi aku boleh buat rayuan...dan aku harap aku dapat.....wish me best of luck okie...:)

sincerely:NADHIRAH AZLAN

best me of luck...

and pray for me everyone.....

:)

Friday, September 7, 2012

fall in love with "BANDUNG"


ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA...:)

sebenarnyew dah 3 bulan lebih dah gue pulang dari melancong di bandung....okie selama 4hari 3malam aku kat sana...SERIUS TAK PUAS OKIE....BANDUNG....aishhhhh best wehhhhh...aku tak tipu....kalau boleh nak jewk stay lagi lama kat sana...tapi al-maklumlah tak kesempaian...nie first time aku landing kew indonesia...kalau kew thailand towh dah dua kali...best bangat sehhhhhhhh....kali nie aku pergi kew bandung tanpa pemandu pelancong...PERCAYA TAK?kalau ak pergi thailand mestI ade agent...tapi gi bandung tak ade agent pown keluarga aku guna...kita orang yang book hotel,filght and supir....kali nie gi bandung aku,ibu n my ayahhhhh yang paling comel.....huaaaaaahaaaaa....besttt derrrrr....kalau siapa kaki shopping,bandung adalah tempat yang sesuai untuk koarang...digelar PARIS VAN JAVA.....memey branded punya barang tak perlu dikatakan lah...murah bangat...ko bayangkan beli beg orginal coach dalam hrga rm 120 inggit jewk...kat malaysia nak dpt mcm towh...jgn hrp lah...t-shirt guess...perghhhhh murah bangat kau boleh dapat dengan harga RP120,000...lebih kurang RM 40 INGGIT JEWK wehhhh....bagi yang lelaki...jacket kulit,kasut kulit...semua kulit-kulit lah...murah wehhhhh....ayah den siap beli dua pasang kasut kulit,capal...harga dia bwu RP 350,000 WEHHHHHH...xsmpai RM 150 pownnnng,,,kalau kat malaysia tak adanyew kulit-kulit nie kau nak dapat harga murah....makanan dia boleh diterima orang malaysia lah....hehehhehe....FO kat sana memey banyak...RUMAH MODE,BALI HEAVEN AND macam-macam lagi lah...kalau tak x habiS berjuta-juta rupiah kat bandung memey tak sah...PASAR BARU....perghhhhh SYURGA KAIN,SYURGA TELEKUNG,SYURGA KEBAYA,SYURGA PAKAIAN YANG TAK BERAPA BRANDED....:)tapi still elok kualiti dia....kain dia tak payah nak cakap lah..murah wehhhhhhhhhhh.....ekau boleh dapat harga kain cotton serendah RM25 untuk 4meter...kalau kat sini hrga kain dia semeter 18inggit....tapi memey murah...

okie first day dari bandung after landing kew lapangan terbang bandung yg comel...kami dijemput oleh pak supir....yang my mom call dari malaysia...dah booking pak supir nie 2weeks before pergi bandung...sebab EDEN POWNG sampai bandung lewat so ibu suruh kitaorang check in kat hotel terus...yalah mana tak lambatnyew...mula-mula flight konon pukul 2 lebih lah-lah delay sampai 6.45....sampai dalam kul 8 waktu bandung lorh.....aku meenginap kat IBIS HOTEL yang dia bergabung dengan trans studio and shopping complex...hebattt derrrr...:)
second day,mula-mula gi pasar baru then pergi fo and macam2 lagi lah.......penat nak menaip dah...hahahhahaa
third day...pergi tangkuban perahu,cihamples....toko tiga,trans studio,and fo lagi lah....
hari last...check out then jalan lagi di bandung sebelum pulang ke malaysia....tak puas okie.....


eden dah malas nak tulis panjang lagi..koarang tengok lah gambar yg eden sediakan...:)

papan tanda hotel yang aku duduk kat dia punya pintu masuk...tak sempat tangkap gambar eden kat sini sebab terlupa...hahahahahaha..anyway hotel nie bagus...nak naik lift pown kena scan pkai kad..kalau tak...tak berjalan lah ekau sampai pengsan....tak yah wisau hotel nie ade astro punya...wifi percuma...and dia siapkan cc percuma untuk pelanggan dia...:)best kan..:)

salah satu fo...ibu duk khusuk pilih baju untuk ayah...hehehehe
tangkuban perahu...kalau pergi kat sini poning tawu...macam orang kejar kau...kadang-kadang bukan nak jual barang...nak tanya kau datang dari mana..lepas towh terang pasal tangkuban perahu....lepas towh dia follow kau sampai kau naik kereta....poning2....

kedai roti dekat rumah mode

witm my mom at trans studio

ayah yang excited nak tangkap gambar degan orang-orang yang konon artis2...tak silap yang orang nie michael jackson...aku tolong tangkap kan...sebab malu nak tangkap gambar dengan dia..hahahaha...tampar kang....sian dia...dia pandng jewk kat aku...sebab aku tak nak tangkap gambar dengan dia...perasannnnnnnnn....WHATEVER

SAMPAI JUMPA LAGI!!!!!...insyaallah..:)

pemandangan sewaktu menuju tangkuban perahu..:)

poyo jap...bajet-bajet feeling kat restoran chinta satay....eh satay chinta kowt...lupaaaa...kih kih kih
trans studio..:)

pasar baru....pandai diaorang meniaga...semua jenis kain dia tunjuk kat my mom...sampai rambang mata my mom...habis lah dia borong...hmmmmmm

A LOVELY SWEET COUPLE

coffe house kat rumah mode...:)
ini area airport bandung yang tomey2....

bali heaven..yang baju kuning towh pak supir kitaoarng..pak adi namanyew...baik orang nyew....lalalalala

P/s:SORRY KALAU GAMBAR AGAK PELIK ATAU TAK CANTIK...SEBAB TANGKAP GAMBAR TERGESA2...AND SORRY TAKADA GAMBAR SAYA DEPAN FO SEBAB BANYAK SANGAT PENJAJA YG IKUT...perasaan artis....hahahaha

sebenarnyew banyak lagi gambar and cerita..tapi ini jewk yang saya mampu taip and postkan..:)


anyway...siapa nak tnya pasal supir dekat bandung...saya syorkan ambik pak adi nie...bagus...kalau nak tahu lebih lanjut...komen dekat saya punya post nie okie...

love sayang cinta ketat-ketat NUR NADHIRAH AZLAN...:)

Wednesday, August 1, 2012

kenapa perasaan cinta perlu wujud dekat bumi nie?


ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO SEMUA....

anywayyyyyyyy koarang sehat tak?anyway nadhirah azlan harap tak terlambat lagi untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada yang beragama islam and harap puasa kali ini memberi 1000 satu makna kepada kita umat islam...INSYAALLAH...AMIN..:)anyway back to the topic....kenapa perasaan cinta perlu wujud dalam dunia nie yek?pernah tak koarang terfikir?kalau tak pernah tak apa...tapi aku baru terfikir...kan senang kalau perasaan cinta tak wujud...kita tak perlu terluka dengan orang yang kita cintai tapi dia tak cinta kita....kita tak perlu kepel kan...kita tak perlu habis duit nak mesej or call orang yang kita sayang kan....tapi bila nadhirah azlan fikirkan kembali...cinta tidak hanya kepada kaum yang berlainan jenis....coppppp2 bukan lesbian atau gay yang nadhirah azlan maksudkan tapi cinta terhadap ibu dan ayah,keluarga,kawan-kawan,binatang,tumbuhan,YANG MAHA ESA dan macam-macam lagi....kalau kita tak ada cinta mana wujudnyew kita sekarang...sebab cinta ibu bapa kita...wujudlah kita sebagai manusia...kalau tak ada cinta mugkin tak akan ada generasi yang baru...mungkin bumi akan kosong....kalau manusia tak cinta kepada PENCIPTA dia...maka dia tidak mengenali siapa yang mencipta mereka...kalau kita tak sayang binatang....maka binatang akan pupus...sebab tanpa cinta kita akan bunuh bintang tersebut dengan sesuka hati....nadhirah cuma nak tekankan yang cinta itu penting...bukan hanya kepada orang yang kita suka tapi kepada sekeliling kita....AYAH nadhirah pernah cakap mana wujudnyew cinta kalau kita tak start untunk mengenali,menyukai dan memahami...:)

sorry kalau post kalai nie agak kurang faham...sebab nadhirah pun tak paham apa yang nadhirah tulis....hahahhaha

Tuesday, July 31, 2012

SCHOOL MEMORIES

ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO...:)

sebenarnyew kali entry aku berkaitan school memories yang dapat idea dari twitter and facebook...macamana dapat?mahu tak nyew wehhhhhh...buka twitter orang tulis tentang kenangan waktu sekolah...buku mukabuku pun sama...alangalang dah semua cerita pasal kenangan waktu sekolah...aku pun tak mahu mengalah...:P
cerita pasal zaman sekolah...mak aiiiiiiiii macam=macam cerita....waktu tadika dulu sekolah dekat klang nama tadika ialah tadika ikhwan...pergi sekolah pakai baju warna hijau macam traffic light..bwahaaaa...bawak bekal botol air dgn wang saku..cehhhhhh2 kecik dah ade wang saku...and beli gula-gula yang kat dalam botol susu....weheee~~~~~~~lepas towh balik tengok beg dompet kartun dah hilang...rupa-rupanyew tertinggal kat kaunter kedai waktu beli gula-gula...hahahaha....nama pun budak...lepas tuh lanjutkan pelajaran dekat sekolah kebangsaan kampung batu and sekolah agama al-ehsan.....time sekolah rendah tak menyerlah sangat and pemalu...lalalala....selalu duduk pun kat bahagian belakang...then bila cikgu tanya mula lah start mengigil....hahhahaa....then lanjutkan pelajaran dekat sekolah menengah perempuan jalan ipoh....girl scholl....perghhhhh best gilerrrrrr....sebab semua perempuan...kalau jatuh macam nangka busuk pun tak malu...sebab semua perempuan.....time nie bangga dan popular dahhhhhh...sebab jadi pengawas pusat sumber sekolah....mau tak popular and bangga...budak melayu tak ramai jadi pengawas pss...sebab meeting dia setiap minggu...lepas towh kena stayback...perghhhhh penat...bayangkan kalau kau ade jawatan lagi lah...mak aiiii penat...orang datang sekolah kul 12...ko datang kul 9pagi..sebab kena bukak pss....yang paling best jadi pengawas pss nie...bila time jaga pss...kalau senior buat hal dalam pss...tak yah takut nak marah..marah jewk...sebab time towh kau lah senior dan senior adalah junior....perghhhhh besttttt wehhhhh...hahaha.....then diaorang bawak barang laragan dalam pss...tak yah tunggu..rampas jewk...time nie pengawas sekolah pun tak berkuasa....hahahaha....padan muka pengawas....kah3....lepas  towh form 4...aku tukar sekolah yang dekat dengan rumah sebab kecewa tak dapat belajar akaun...hahahaha....form 4 aku tukar kew sekolah kampung batu muda....sekolah campur lah katakan...first2 daftar...cuak giler...dah lah penolong kanan tuh suh aku pergi cari kelas kat tapak perhimpunan...turun jewk dari tangga...budak laki berkumpul ramai giler,....lintang-pukang lari wehhhhhhhh.......then bila masuk kelas...terkezuttttt wehhhhhh...kelas bersepah tak macam sekolah lama yang ceria dan cantik.....ternganga mulut aku time tuh...then penolong kelas tanya kat aku,nadhirah okie,....then aku telan air liur cakap...okie2...hehehehe...tapy best kowt sekolah kat kampung batu nie....sebab aku tak perlu struggle and stayback macam kat sekolah lama....ko bayangkan pergi sekolah...jalan kaki 5minit dah sampai...pergi sekolah kul 7.10...jalan ramai-ramai....time towh tunggu intan,shahilla,rahman,zai,syaz,hazimah,wani,fifi..then jalan ramai2...macam rombongan sampai sekolah....balik pun sama...saling tunggu-menunggu....hahahaha....time cikgu mengajar cakap dengan kawan...sedangkan duduk bahagisan depan..nasib baik bila cikgu tnya soalan...boleh jawab....subjek yang ku akan buat macam towh adalah subjek sejarah dengan perdagagan...sebab cikgu yang mengajar bosannnnn...bila naik form 5 kira senior paling tinggi lah katakan...so bila jalan tengah-tengah dewan yang ade junior..junior akan pandang koarang and tak akan bercakap...junior duduk tepi-tepi tiang dewan...seniorrrrr yag obajet hotttt macam kitaorang duduk tengah dewan and buat bising...hahhahaa....lepas towh start lah junir berbisik-bisik macam cencurut.....tapi tak adenyew kitaorang peduli...lantak lah kau,....tapi serius rindu time sekolah....

kalau lah boleh putar masa balik dalam seminit...aku nak...seriussss....best zaman sekolah..:)

Thursday, May 10, 2012

FacT AbOut NADHIRAH AZLAN


ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO ALL..:)

sebenarnyew saya taka da topik nak uodate blog untuk hari nie...tapi I have to update the new entry actually...okie hari ini saya nak bercerita tentang kebenaran saya...lebih kepada siapa saya yang sebenar...so kalau tak nak baca...jangan baca...maybe a little bit boring and weird....tapi saya tak kisah...my blog is my diary....so suka hati saya lah....kenyataan dia adalah.....jeng...jeng...jeng....

  1. saya sangat suka warna merah...sampai handphone,beg,baju,kasut,and macam-macam lagi nak warna merah.
  2. saya ade beruang busuk yang sama umur saya that means beruang busuk saya berumur 19...even orang cakap agak kebudak-budakan...saya tak kisah...sebab saya NADHIRAH AZLAN
  3. saya garang!!!
  4. saya sangat suka kan haiwan yang mempunyai banyak bulu...seperti kucing,beruang,harimau,singa and seangkatan dengannyew lah...
  5. saya suka tengok cerita kartun doraemon,shin chan,ninja hantaruuuuu,hagemaru,totally spies,barbie doll,spongebob squarepants,chibi maruku chan and banyak lagi lorh..kalau bagitahu list dia kang sampai 10 entry pown tak habis....:)
  6. saya sangat suka anak patung barbie doll..sebab dia cantik and baik...bwahaaaaa
  7. tak pernah kepel selama 19 tahun nie..eh perlu kew bagitahu....ngeeee~~~
  8. suka lagu rancak...lagu jiwang kadang-kadang jewk....
  9. tak suka tengok filem romantik...nanti saya berdengkur dengan serta-merta....
  10. saya suka berkawan....
  11. saya mempunyai 8 orang kawan baik!!!
  12. saya kurang suka makan makanan manis..termasuk coklat,ice cream,kek...sebab towh kek hari jadi saya tak habis...hahahaha
  13. saya ada minat dekat seseorang sekarang...eh lupakan jewk yang nie...
  14. saya suka tengok filem hantu..tapi yang pelik lepas tengok filem hantu nanti takut nak pergi tandas....lalallala~~~
anywayyyyy this is my life....so tolong jangan cakap dia aneh atau mengada-ngada....

BECAUSE EVERYONE HAVE THEIR STORY.......

;)


Saturday, May 5, 2012

The lastttt enTRy in this blog FOR En aRnAb..:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOOO SEMUA..:)

FIRSTLY,saya nak mohon maaf kalau entry kali nie agak melalut and penuh perasaan yang entah apa-apa kan...this entry actually special for en arnab..:)..en arnab saya nak mintak maaf kalau selama nie saya banyak kutuk awak kat blog...saya harap awak paham...sebab masa tuh saya kecewa sangat awak....tapi sekarang saya dah dapat ubat segala kecewa itu awak...masa mula-mula dulu..memang sakit...sakit dia hanya tuhan jewk yang tahu...masa tuh semua kawan baik saya dah nampak ade sesuatu yang lain dekat diri saya...sebab waktu towh semua tngk mata saya Asyik berair..muka muram...bila diaorang cerita sesuatu benda yang lucu...saya hnya mampu tersenyum paksa..tapi ALHAMDULILAH...setelah beberapa bulan...saya dapat pulihkan diri saya semula kepada nadhirah azlan yang dulu..mungkin jugak sedikit penambahan baru....:)penambahan baru disini bermaksud saya dah susah nak suka kat seseorang...and saya lebih gembira sendiri..walau kadang-kala rasa sedih tengok kawan-kawan yang lain ade orang yang disayangi disisi...tapi awak..saya tak salahkan awak...malahan saya ucapkan terima kasih sebab jadikan saya seorang yang lebih tabah...:)en arnab saya ucapkn taniah kepada awak dan tunang...saya harap awak tOlOng jaga dia baik-baik yek..:)mungkin dulu saya sayangkan awak sangat-sangat...tapi sekarang saya yakin dan bangkit menjawab...saya sayang awak tapi sebagai kawan...past is past...kata-kata akhir tolong jaga si dia dengan baik awak...dia yang terbaik untuk awak...
tomeykan...lalalalalalalala~~~~

p/s:TERIMA KASIH YANG TERAMAT SANGAT DEKAT EN ARNAB..:)TA TA..:)AND TANIAH...:)

ubat saya adalah ibubapa saya...:)


Wednesday, May 2, 2012

ROJAK PASEMBUR

ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO SEMUA..:)

jap-jap koarang eh dah berhabuk dah blog cek na....mak aiiiiiiii...dah-dah aku dah kembali melalut dah kat blog nie balik...nak active kat blog lah sekarang nie...asyik active kat facebook and twitter jewk!tak boleh jadi macam nie...so back to blog again okie wahai pembaca-pembaca sekalian....lalalala~~~kenapa nadhirah azlan tak mahu active kat twitter and mukabuku adalah mengelak diri daripada orang yang saya suka....bwahaa~~~tak mau dah cintan-cintun nie...sbb selalu kecewa...so better tak payah!aissshhhh...opsssss sebelum terlupa...aku nak mintax maaf kat koarang kalau post kali nie agak melalut dan merapu...sebab dah nama pow rojak pasembur....bwahaaaaaa~~~~~~~okie minggu lepas saya dapat jumpa nenek and atuk yang dah lama saya tak jumpa...I MEAN ATUK AND NENEK ANGKAT....yeahhhhhhhhhhhh2..best tawu....rasa dunia ana yang punya...lalalalala~~~~~then pergi kenduri kak sue kat tapah belah pihak lelaki...awwwwwwwwwww sweeettttttttttttttt.....ngeeeeee..yang paling best dapat jumpa satu akak yANg saya rindu....kak safia...roomate saya dekat uitm seri iskandar...rinduuuuuu sehhhhh sama itu kakak...and terubat sikit rindu bila jumpa dia...hehehe....kat sini kalau nak melalut kat blog tak boleh nak tulis sikit-sikit...kena tulis panjang berjela tak macam kat twitter and facebook...sedihhhhhh tawu!tapi tak apa....kata nak active kat blog kan

p/s:post kali nie tak ada gambar...n sorry kalau merepek and plik punya post...

kata-kata terakhir:kalau koarang nak baca...baca lah...kalauxnak...ok baiiiiiiiiiii....gue enggak memaksa lu orang untuk membacanyew sehhhhhhh...:)muaaaahhhh...love u aalllll..:)

Wednesday, April 11, 2012

C.I.N.T.A ~~~~:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA..:)

okie entry kali nie maybe agak aneh and agak merapu...koarang kena paham...yalah aku nie tengah cuti sem...so  tak ada keje yang nak dibuat...bila nak kerja..parents tak kasi...diaorang suruh duduk rumah....so keje aku sekarang adalah update status kat fb,twitter and blog...lalalala~~~...so back to the topic...topik kali nie agak sentimental aku rasa...iaitu CINTA...apa tuh cinta?aku sendiri tak tahu apa tuh cinta sebab aku tak pernah bercinta sampai sekarang...tapy aku tahu macammana mulanyew peringkat sebelum kew cinta...mula-mula kita minat,lepas minat kita suka,lepas towh kita sayang,lepas sayang kita cinta...bak kata ayah aku macammana kita nak cinta kalau kita tak minat?macammana kalau tak suka,kita nak cinta?macammana nak cinta kalau tak sayang?ya memang tak diakui kadang-kadang cinta buat kita rasa semua benda itu indah...tapi kadang-kala cinta jugak yg buat kita rasa yang indah itu menjadi tak indah...kadang-kadang cinta membuat kita rasa serba tak kena..sedangkan semuanyew dah okie...cinta buat kita tak tahu kenapa kita suka kat orang towh...cinta membuat kita belajar erti kasih-sayang terhadap manusia...cinta membuat kita kadang-kala menjadi tabah....aku memang ade minat,suka dan sayang kepada seseorang tapy cinta belum datang...sebab cinta perlu dua pihak saling memberi respons...tapy aku ade cinta terhadap parents aku sejak aku lahir...cinta terhadap bff aku semenjak first time diaorang muncul dalam hidup aku...cinta adalah anugerah yang paling berharga...cinta meliputi semua benda bukan hanya terhadap mereka yang berlainan jantina dengan kita...:)

anyway cinta itu tak kejam...tapy manusia tak reti menghargai cinta...
cinta itu akan menjadi indah,kalau kita menghiasi dia dengan benda yang berfaedah...


cinta ibarat cappucino...pada awalnya panas dan hangat....
rasanya pun enak...tapi kalau di minum selalu akan cepat habis...
so,minum la perlahan tapi nanti sejuk la pulak...
sebersalh la deh...

hebat kan cinta...cinta itu aneh tapy indah....lalalalala



Thursday, April 5, 2012

CERITA MINGGU LEPAS..:)

ASALAMUALIKUM AND HALOO SEMUA..:)

weheeeeeeeeeee bertemu kita kembali dalam blog ini...ini blog NADHIRAH azlan yang punya...hehehehe...okie minggu lepas macam-macam ade..eh I mean macam-macam benda yang berlaku....okie isnin tak ada yang berlaku apa-apa rasanyew..sebab ahad sebelum isnin saya baru pulang dari iskandariahhhhhh...lalala..so kita terus kew hari selasa...hari selasa saya pergi kelas spa cikgu pah...weheeee~~rindu sama itu cikgu wooo...saja jumpa junior spa saya...yang umur dia lebih dari saya...I mean makcik-makcik comey lah...hehehe...ada satu makcik comey itu...dia tanya saya macam-macam...penat nak menjawab...dia tnya adik tinggal mana..nama siapa...umur berapa...anak siapa...belajar kat uitm ambik course apa..dekat universiti tinggal dengan siapa..dah berapa lama belajar spa...penattttt wooooo nak menjawabnyew...tapy layan jewk lah....anyway makcik,anda comey...:)
okie hari rabu lak racang nak kuar...tup-tup-tup orang yang aku ajak towh nak kuar boyfriend dia...sedih tahu tak..mentang-mentanglah saya nie tak ada boyfriend...so tak dapat kuar...rasa time towh kan nak jewk tangkap mana-mana orang jadi boyfriend saya then kuar...ngeeeee~~~tapi tak nak buat...lalalaala~~
okie hari khamis still nothing to do...sangat-sangat lah boring guys....
kita terus kat hari jumaat...:)
bangun pagi aku telah dikejutkan oleh marinie...dia call..time towh belum bangun tidur lagi...almkalumlah cuti sem...pembalasan dendam lah...so punya nak cover macho supaya marinie tak syak yang aku tengah mamai...so test-test suara dulu sebelum nak pick up the phone...and finally..dia tak tahu yg aku tengan mamai...dia bagitahu yang dia akan balik this friday guy...wehhhhhh happy kowt....lalalala...at least aku tak boring nanti...hahahaha..:)but petang towh ade berita mengejut sikit...kereta ayah den accident...ngeeeee terkezuttttt...but the best thing and saya bersyukur ayah dan ibu saya tak ada apa-apa...THANK YOU ALLAH...okie sabtu beli tv baru sebab tv lcd dekat rumah dah rosak...okie nanti kita sambung lagi cerita yek...dah merapu meraban dah nie...lalalala..:)

muka memang nak mintax penampar nie...
lalalaala~~


Saturday, March 31, 2012

I MISS THIS PERSON...:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA...

entry kali nie agak pelik kowt...whatever lah...saya rindu dengan seorang mamat nie...rindu tahap giler lah...dia bukan boyfriend saya,mahupun kekasih hati...sah-sah lah bukan kekasih hati atau buah hati sebab saya mana ada kepel okie....selama 19 tahun nie saya mencatat rekod dalam kumpulan saya...saya tak kepel...mampu kau?
hahahaha...okie this person kan...dia selalu ajak saya main lawan pemedam,main angry bird,teman dia pergi tandas,teman dia main dengan kucing...and macam-macam lagi lah...yang pasti dia adalah cousin saya nama dia aizat...comey tahu tak..:)

okiee this person lah saya rindu...nama dia aizat..:)comey kan..:)

p/s:okie this person saya rindu sangat...saya ingat lagi sebelum saya masuk uitm perak...this budak comey cakap kat saya..kak dira nanti belajar lah kat shah alam...sebab dekat dengan klang..nanti kak dira duduk umah tok(wan a.k.a nenek)nanti boleh main dengan aizat...lepas towh aku cakap..nanti mak ngah and pak ngah siapa nak teman diaorang aizat..alaaaaa kak dira duduk lah dengan tok...jangan balik dari rumah tok sampai kak dira habis beljar..tak payah balik kl pun tak apa...alaaaaa2...ini budak buat saya ketawa....seriously i miss this budak...tak apa aizat nanti ka dira pergi rumah tok kita main lawan pemadam lagi okie...:)

Wednesday, March 28, 2012

THANX MAINCORN...:)


ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA...;)
 This entry actually special for my main corn...apa towh main corn?yang pasti bukan jagung okie...okie main corn ibarat mentor mentee lah...okie dalam bidang interior design kat uitm nie..kami junior diminta mempunyai satu main corn iaitu senior untuk menolong kami atau mengajar kami mengenali dunia interior design,ini disebabkan lecturer tak boleh melayani kerenah kami yang bermacam ragam....sah-sah macam tambah ayat...tak sebenarnyew untuk kami rapat dengan senior...ALMAKLUMLAH senior kowt...mestilah banyak ilmu yang tersimpan untuk kitaorang belajar dalam interior design nie...yalah setengah student dia malas nak kacau lecturer..so yang jadi mangsa adalah senior lah...:)so aku salah seorang yang tidak ketinggalan...okie aku mempunyai seorang main corn yang bernama MUHAMMAD SYAZWAN FITRI BIN AHMAD ZAMA a.k.a BUGAT...dia nie senior part 6 kitaorang...kira senior tertinggi lah kalau kat dalam id nie...aku kenal dia waktu induction part 1...sebenarnyew waktu induction part 1 aku tak nak pergi..sebab dengar dari senior-senior lain yang diaorang nie kalau induction dahsyat,sampai baling makanan basi...bila dengar baling makanan basi towh lah yang tak nak pergi...tup-tup dapat call dari kawan aku,dia cakap better koarang datang..selagi koarang tak datang selagi towh induction tak akan start...kalau ikutkan hati..nak jewk aku cakap lantak lah...tapi bila dipikirkan jahat lah pulak...so gi jewk lah...smpy jewk depan pintu...rasa macam tak nak masuuk..lah-lah senior part 6 cakap...adik masuk lah...so aku dengan kawan-kawan yang lain pun masuk....masuk-masuk kitaorang diberi kad yang berlainan warna dan diminta tulis nama then gantung kat leher...aku dpat kad warna kuning...rupan-rupanya warna pada kad towh melambangkan kumpulan...so aku kumpulan kuning lah kan...then setiap kumpulan akan diberi senior-senior part6,then kitaorang kena wat trademark...so maincorn aku nie adalah satu senior dalam kumpulan aku lah waktu towh...so dari situ kami start kenal...then lepas towh sebelum balik kawan aku ambik no telefon main corn dia...yang aku nie pun tak mahu mengalah...nak jugak ambik no fon senior...niat dihati nak cari senior perempuan dalam group aku...tapy tak jumpa yang aku jumpa en bugat jewk...so ambik jewk lah...tapi dia main corn yang bagus...serius tak tipu...setiap kali ade event yang berkaitan id dia akan mesej aku...almaklumlah part 1...mana lah tahu event-event yang dijalankan sangat....tapi waktu towh aku jarang contact dia...sebab baru kenal lah katakan...malu kowtttt....aishhhh senior lah katakan....masa aku kena buat 1 projek id iaitu shelter..lecturer aku suruh aku naik studio part 6 untuk tanya pendapat senior...dia siap call senior tuh...so aku pun dengan muka yang agak terpaksa masa towh naik lah studio part 6 dengan ditemani kawan aku...sebenarnyew niat dihati..memang nak quit pown ade masa tuh...aku ngadu kat ibu..ibu pown paksa naik part6..so naik lah...sampai jewk depan studio bulan towh hati berdegup kecang...wehhh studio senior bukan studio part 1 wehhhh...msty lah ade perasaan takut..perasaan cuak and nervous...so masuk-masuk jewk nampak en bugat...aku pun keluar balik dari studio...lepas towh kawan aku cakap,kenapa tak masuk?masuklah...then masuk lah balik...then aku bukan jumpa senior yang lecturer aku suruh...si bugat lah menjadi mangsa...tapi thanx a lot senior...disebabkan idea senior pasal shelter towh..lecturer terus approvekan...so time towh happy gler lah...sebenarnya aku nie malu nak jumpa dengan si bugat...dah lah senior...lelaki pulak towh...lain lah pompuan..:)so dari situ baru aku berani nak naik part 6 punya studio...but still ade perasaan malu...then senior part 6 nie diaorang terlampau busy dengan final project...so junior kenalah tolong diaorang buat model...tapi adil lah,...diaorang tolong kita...kita tolong diaorang...aku just tolong sikit jewk kat bugat nie...tapi aku rasa aku meenggangu dia memang banyak..tengah-tengah malam mesej tanya pasal id...kesian kat senior...maafkan saya yek senior...koarang kalau aku nak cerita lagi kisah aku dengan main corn aku nie...sampai tahun depan pun belum tentu habis taip...so terus kew final project main corn aku...dia buat projek skate line...superbbbb...memang gempak lah kan...main corn spew..nadhirah azlan lah katakan...weheeee~~~~``tapy aku tak tolong banyak pun...yang paling sedih...waktu dia preesentation aku tak datang...sebab final exam untuk subject building construction...tapy lepas habis test aku gi studio part 6 nak jumpa dia...tanya pasal presentation and nak say goodbye for last time...tapi hampeh....dia tak ade pulak kat studio...then kawan-kawan aku ajak gi tengok final persentation part6 punya kat anjung...yang pasti sampai dekat anjung..aku cari main corn aku punya kerja lah...cari punya cari..akhirnyew jumpa...so aku tengok..then yang paling aku kagum adalah kerusi dia...lain dari yang lain...orang semua nak moden bagai...dia guna rotan...kagum kowt...seriusssss....saya bangga menjadi subcon senior...aku pun tangkap lah gambar furniture towh then model dia...nak tangkap gambar drawing...tup-tup kawan aku panggil tengok presentation kat anjung bawah....kacau daun betul...so tak sempat lah nak ambik gambar...sejujur-jurnyew kalau diberi peluang saya nak hasil kerja senior..tapi apakan daya...sah-sah lah saya tak dapat kan...yang penting dapat gambar...hehehe...disebabkan aku tak puas haty tak jumpa bugat nak ckp bye2 untuk kali terakhir...aku gi balik studio part 6...tapiiiii lagi sekali hampehhhhhhh...dia xade jugak...so tak sempat nak cakap bye2 depan2...hanya boleh cakap melalui fon jewk...anyway senior tx 4 the everything..:)

okie gambar dibawah menunjukkan benda yang berkaitan main corn aku...:)

okie ini model untuk final project main corn aku...skate line...
aku rasa aku tangkap gambar nie terbalik...lantak lah...:)

hah nie kerusi yang aku cakap towh...nampak tak effort
dan kesungguhan main corn aku?
cantik kan...gempak kan....
better cakap ya...kalau x...aku sekeh kang..lalala~~~~`

taraaaaaaaa...my main corn...
MUHAMMAD SYAZWAN FITRI BIN AHMAD ZAMA(sorry kalau tersalah eja nama anda senior and sorry terpaksa curi gambar anda dalam google)sory sgt2...:)

P/s:to my main corn..thanx for helping me for this sem...im really apperciate..kalau boleh saya tak nak lepaskan senior pergi...sebab senior baik..tak tahu lagi next sem dapat tak senior sebaik anda...but what can I do...senior ada masa depan yang cerah dan mempunyai cita-cita...so saya akan doakan senior akan berjaya,dipermudahkan dan mendapat rezeki yang melimpah ruah...sorry tak sempat cakap bye2 ari towh...and sorry tak datang final presentation...and maaf jugak sebab selalu kacau senior tengah malam tanya soalan ...anyway thanx senior....harap kita still boleh berkawan...kalau senior perlu pertolongan saya lepas nie..sila lah beritahu...selagi boleh...saya akan bantu..:)maaf saya malu dengan senior..sebab anda kan senior..lagi-lagi lelaki..lain anda perempuan..gerenti saya tak malu...:)

Sunday, March 25, 2012

SUKA DUKA INTERIOR ARCHITECTURE part 1..:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO SEMUA...

weeeeeee...sekarang bermulalah cuti semester NADHIRAH AZLAN...happy glerrrr wehhhhh..:)okie apa itu interior architecture?interior architecture jugak dikenali sebagai interior design...kalau nak terangkan pasal ID nie...sampai tahun depan pun belum tentu dapat..tapi koarang selama aku ambik course nie...dia banyak mengajar erti kesabaran,kekuatan,persahabatan dan lain-lain lagi...senang citer course nie pakej lah..:)okie kepada adik-adik yang lepasan spm towh..tak tahu mana hala dan tuju selepas ini...kakak NADHIRAH AZLAN dengan ini mengsyorkan adik-adik mengambil course ID...bukan nak cakap apa course ID nie memang best..kalau tak percaya cuba adik-adik tanya kakak-kakak atau abang-abang yang ambik id...adik-adik tanya macam nie yek,kakak course ID nie best tak?FOR SURE kakak berani jamin kakak tersebut akan tersenyum dan beransur pergi....nak tahu kenapa?sebab dia terlampau gembira ambik course ID sampai speechless nak cakap apa kat koarang...betul kakak tak tipu...tolong lah percaya..hahaha:)
okie dah malas nak cerita panjang...gambar dibawah menceritakan keadaan aku dan kawan-kawan sewaktu di seri iskandar sebagai pelajar interior design..:)





























sebenarnyew banyak lagi...tak apa nanti aku cerita dekat bahagian yang seterusnyew..:)

Wednesday, March 21, 2012

SAYA MASIH SINGLE...:)

Asalammualikum and haloo semuaaaaa...:)

dengan ini saya cuma nak mengaku saya masih single...itu jewk..:)
saya xade couple or in realtionship with someone...itu jewk nak bagitahu untuk kali ini....
:)
:)
:)
:)
tolong jangan cakap saya ade someone special...cincin yang saya pakai dekat tangan diberi oleh parent saya...itu jewk....:)

p/s:sory post kali nie agak merepek sikit..:)

Friday, March 9, 2012

happyyyyyyyyyyyy...:)

Asalammualikum and halooooo semua....

weheeeee~~~~`lamanyew nadhirah azlan tak update this blog..rasa macam dah berhabuk dah this blog....jap2 nak bersihkan this blog....zoommmm...vrooooommmmm....(xade kena-mengena langsung bunyi tersebut dengan mengupdate blog nadhirah azlan)hehehe...back to the topic....wehhhhhhhhh koarang aku happy gilaaaaa weeehhhhhh...serius x tipu...sambil buat muka comel...pewittttttt....hehehe....nak tahu kenapa...hari nie last submissin terakhir untuk interior design....weheeeeeeeeeeeeeee...best gler wehhhhhhhhhh..rasa macam beban yang membawa lori trelar dah hilang(ibarat jewk okie)ngeeee.....perghhhh rasa dunia nie ana yang punya lah....hahaha....lepas towh tak lama lagi...cuti semmmmmmmmmmm is beginnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....ngeeeeeeeeeeeee im so excited actually....rindu nak balik rumah...rindu nak jumpa CIKGU PAH(cikgu saya rindu ketat-ketat kat cikgu),rindu kat kawan-kawan and especially saya rindu kat parent yang paling saya sayangi....MOM AND DAD I LOVE FOREVER AND EVER...weheee~~~~...tapi terbawak jugak dengan sedikit perasaan sedih....sebab tetttttttttt...aku rasa macam aku dah jatuh cinta...tapy semua macam terlambat jewk....biarlah takdir yang menentukan segalanyew...aku harap aku bleh terus berhubung dengan dia....tapi entah lah....sbb dia tengah jatuh haty dengan smene yang aku sendiri tak dapat tahu lagi...:( ANYWAY im stilll happpyyyyyy....

nampak tak kegembiraan disitu...weheeeee~~~~~~

Saturday, February 4, 2012

DeMaM..:)


ASALAMMUALIKUM n haloooooooo semua.....:)

hari nie nadhirah azlan nak cerita pasal demam...demam yang sebenarnyew mempunyai pelbagai jenis...demam sebab sakit,demam mengada-ada,demam rindu,demam terkejut.demam cinta atau demam buat-buat demam...hahahaha...okie sekarang aku demam sebab sakit...aku sendiri pun tak tahu kenapa aku tiba-tiba demam....perghhhhhhhhhhh demam nie lah paling terbaik...aku mmng suka demam....sebab demam buat suara aku bertukar jadi kartun...tiba-tiba rasa nak buat part time job jadi suara latar untuk kartun daroemon...(ang...ang...doraemon)ngeeeeeeeeeeeeee....dalam bracket...menyampah suara macam nie...susah nak cakap..susah nak jerit..susah nak jawab call....susah nak buat call(hehehe)...susah nak nyanyi walaupun suara tak sedap mana pun...hahaha..yang paling tak suka...orang akan gelak setiap kali aku cakap....owh gelak yek...siap koarang...mana tangan koarang???meh aku nak gigit tangan koarang sampai puas.....hahahahaha...ngeeeeeeeeee.....tpy tomey sangat kowt suara macam nie...kalau tak percaya pew kata koarang tukar suara dengan aku...haahaha...sebenarnyew aku demam sebab tak cukup tidur...heheehe....almaklumlah nama pun budak id...NAK TIDOW AWAL jangan AMBIK ID....LEBIH BAIK ambik OM....LALALALALA~~~~~~~
INTERIOR DESIGN IS MY LIFE........

ID SAYANG KO KETAT-KETAT TAHAP GABAN...MUAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH
I LOVE YOU....

demam sebab lain aku citer lain entry lah yek...bye-bye and asalammualikum...:)

gambar diatas tak ada mengena langsung dengan cerita dia atas ...tapi nak jugak letak...

p/s:asyik dengar lagu slow jewk dekat blog nadhirah azlan...kita tukar lagu rancak okie...:)

Tuesday, January 24, 2012

tHaNk YoU ENCik TeTttT..:)

Asalammualikum and helooooooo semua..:)

lamanyew tak update blo kesayang ku ini....sorry lah koarang...sebab terlampau busy yang teramat sangat mengalahkan pm...sah-sah aku tipu...weheeeeeeee~~~~~~~~
okie cerita kali ini aku just nak say thank you kepada en arnab....bukan nak perli dia atau nak marah dia lagi...tak mau ehhhhhhhhhh...nak berterima kasih sebab dulu dia skitkan hati aku...tapi sekarang aku bahagia yang teramat sangat sebab dia buat macam tuh..serius aku tak tipu....aku dah tak dikonkong....aku dah tak percaya kepada love....aku dah happy..aku dah tak menangis campur melalak waktu rapat dengan dia dulu....aku gembira....best tawu en tetttttttttttt...dah tak payah peras....boleh keluar jalan-jalan....boleh menyanyi...boleh shopping....sah-sah aku tokok tambah cerita...hehehehe..:)


jangan jeles yek EN tetttttttttttt....
DENGAN INI NUR NADHIRAH AZLAN MENGAKU YANG NADHIRAH AZLAN HAPPY TAHAP DEWA....................KEPADA EN TETTTTTTTTTT TX....mungkin sebelum nie aku menangis kenapa kau pilih perempuan tuh berbanding aku....tapi sekarang aku happy giler sebab kau tak pilih aku....sebab pompuan towh tak dapat rasa pew yang ak rasa sekarang...perasaan tak dikonkong oleh seseorang yang belum tentu jodoh kita.....PERASAAN YANG TAK BOLEH DIBELI....hoooooooooooraayyyyyyyyyyyy aku bebas..............

no cry anymore...
tak ada peras menonggeng...
kedit save....
shopping tak perlu bagitahu....


p/s:single is the best thing in the world....hahahaha...:)


post kali nie tak ada gambar sebab internet terlampau lah laju...ngeeeeeeee..:)