Wednesday, March 28, 2012

THANX MAINCORN...:)


ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA...;)
 This entry actually special for my main corn...apa towh main corn?yang pasti bukan jagung okie...okie main corn ibarat mentor mentee lah...okie dalam bidang interior design kat uitm nie..kami junior diminta mempunyai satu main corn iaitu senior untuk menolong kami atau mengajar kami mengenali dunia interior design,ini disebabkan lecturer tak boleh melayani kerenah kami yang bermacam ragam....sah-sah macam tambah ayat...tak sebenarnyew untuk kami rapat dengan senior...ALMAKLUMLAH senior kowt...mestilah banyak ilmu yang tersimpan untuk kitaorang belajar dalam interior design nie...yalah setengah student dia malas nak kacau lecturer..so yang jadi mangsa adalah senior lah...:)so aku salah seorang yang tidak ketinggalan...okie aku mempunyai seorang main corn yang bernama MUHAMMAD SYAZWAN FITRI BIN AHMAD ZAMA a.k.a BUGAT...dia nie senior part 6 kitaorang...kira senior tertinggi lah kalau kat dalam id nie...aku kenal dia waktu induction part 1...sebenarnyew waktu induction part 1 aku tak nak pergi..sebab dengar dari senior-senior lain yang diaorang nie kalau induction dahsyat,sampai baling makanan basi...bila dengar baling makanan basi towh lah yang tak nak pergi...tup-tup dapat call dari kawan aku,dia cakap better koarang datang..selagi koarang tak datang selagi towh induction tak akan start...kalau ikutkan hati..nak jewk aku cakap lantak lah...tapi bila dipikirkan jahat lah pulak...so gi jewk lah...smpy jewk depan pintu...rasa macam tak nak masuuk..lah-lah senior part 6 cakap...adik masuk lah...so aku dengan kawan-kawan yang lain pun masuk....masuk-masuk kitaorang diberi kad yang berlainan warna dan diminta tulis nama then gantung kat leher...aku dpat kad warna kuning...rupan-rupanya warna pada kad towh melambangkan kumpulan...so aku kumpulan kuning lah kan...then setiap kumpulan akan diberi senior-senior part6,then kitaorang kena wat trademark...so maincorn aku nie adalah satu senior dalam kumpulan aku lah waktu towh...so dari situ kami start kenal...then lepas towh sebelum balik kawan aku ambik no telefon main corn dia...yang aku nie pun tak mahu mengalah...nak jugak ambik no fon senior...niat dihati nak cari senior perempuan dalam group aku...tapy tak jumpa yang aku jumpa en bugat jewk...so ambik jewk lah...tapi dia main corn yang bagus...serius tak tipu...setiap kali ade event yang berkaitan id dia akan mesej aku...almaklumlah part 1...mana lah tahu event-event yang dijalankan sangat....tapi waktu towh aku jarang contact dia...sebab baru kenal lah katakan...malu kowtttt....aishhhh senior lah katakan....masa aku kena buat 1 projek id iaitu shelter..lecturer aku suruh aku naik studio part 6 untuk tanya pendapat senior...dia siap call senior tuh...so aku pun dengan muka yang agak terpaksa masa towh naik lah studio part 6 dengan ditemani kawan aku...sebenarnyew niat dihati..memang nak quit pown ade masa tuh...aku ngadu kat ibu..ibu pown paksa naik part6..so naik lah...sampai jewk depan studio bulan towh hati berdegup kecang...wehhh studio senior bukan studio part 1 wehhhh...msty lah ade perasaan takut..perasaan cuak and nervous...so masuk-masuk jewk nampak en bugat...aku pun keluar balik dari studio...lepas towh kawan aku cakap,kenapa tak masuk?masuklah...then masuk lah balik...then aku bukan jumpa senior yang lecturer aku suruh...si bugat lah menjadi mangsa...tapi thanx a lot senior...disebabkan idea senior pasal shelter towh..lecturer terus approvekan...so time towh happy gler lah...sebenarnya aku nie malu nak jumpa dengan si bugat...dah lah senior...lelaki pulak towh...lain lah pompuan..:)so dari situ baru aku berani nak naik part 6 punya studio...but still ade perasaan malu...then senior part 6 nie diaorang terlampau busy dengan final project...so junior kenalah tolong diaorang buat model...tapi adil lah,...diaorang tolong kita...kita tolong diaorang...aku just tolong sikit jewk kat bugat nie...tapi aku rasa aku meenggangu dia memang banyak..tengah-tengah malam mesej tanya pasal id...kesian kat senior...maafkan saya yek senior...koarang kalau aku nak cerita lagi kisah aku dengan main corn aku nie...sampai tahun depan pun belum tentu habis taip...so terus kew final project main corn aku...dia buat projek skate line...superbbbb...memang gempak lah kan...main corn spew..nadhirah azlan lah katakan...weheeee~~~~``tapy aku tak tolong banyak pun...yang paling sedih...waktu dia preesentation aku tak datang...sebab final exam untuk subject building construction...tapy lepas habis test aku gi studio part 6 nak jumpa dia...tanya pasal presentation and nak say goodbye for last time...tapi hampeh....dia tak ade pulak kat studio...then kawan-kawan aku ajak gi tengok final persentation part6 punya kat anjung...yang pasti sampai dekat anjung..aku cari main corn aku punya kerja lah...cari punya cari..akhirnyew jumpa...so aku tengok..then yang paling aku kagum adalah kerusi dia...lain dari yang lain...orang semua nak moden bagai...dia guna rotan...kagum kowt...seriusssss....saya bangga menjadi subcon senior...aku pun tangkap lah gambar furniture towh then model dia...nak tangkap gambar drawing...tup-tup kawan aku panggil tengok presentation kat anjung bawah....kacau daun betul...so tak sempat lah nak ambik gambar...sejujur-jurnyew kalau diberi peluang saya nak hasil kerja senior..tapi apakan daya...sah-sah lah saya tak dapat kan...yang penting dapat gambar...hehehe...disebabkan aku tak puas haty tak jumpa bugat nak ckp bye2 untuk kali terakhir...aku gi balik studio part 6...tapiiiii lagi sekali hampehhhhhhh...dia xade jugak...so tak sempat nak cakap bye2 depan2...hanya boleh cakap melalui fon jewk...anyway senior tx 4 the everything..:)

okie gambar dibawah menunjukkan benda yang berkaitan main corn aku...:)

okie ini model untuk final project main corn aku...skate line...
aku rasa aku tangkap gambar nie terbalik...lantak lah...:)

hah nie kerusi yang aku cakap towh...nampak tak effort
dan kesungguhan main corn aku?
cantik kan...gempak kan....
better cakap ya...kalau x...aku sekeh kang..lalala~~~~`

taraaaaaaaa...my main corn...
MUHAMMAD SYAZWAN FITRI BIN AHMAD ZAMA(sorry kalau tersalah eja nama anda senior and sorry terpaksa curi gambar anda dalam google)sory sgt2...:)

P/s:to my main corn..thanx for helping me for this sem...im really apperciate..kalau boleh saya tak nak lepaskan senior pergi...sebab senior baik..tak tahu lagi next sem dapat tak senior sebaik anda...but what can I do...senior ada masa depan yang cerah dan mempunyai cita-cita...so saya akan doakan senior akan berjaya,dipermudahkan dan mendapat rezeki yang melimpah ruah...sorry tak sempat cakap bye2 ari towh...and sorry tak datang final presentation...and maaf jugak sebab selalu kacau senior tengah malam tanya soalan ...anyway thanx senior....harap kita still boleh berkawan...kalau senior perlu pertolongan saya lepas nie..sila lah beritahu...selagi boleh...saya akan bantu..:)maaf saya malu dengan senior..sebab anda kan senior..lagi-lagi lelaki..lain anda perempuan..gerenti saya tak malu...:)

3 comments:

BUGAT (it means Budak Gatal) said...

Thanks for this entry. i really appreciate it.

I know you will work smart (not hard)
the important thing in ID WORLD is berkorban lah segalanya for your future not your parents or other future. and please dont give up. Maybe this is the best for your self.


from = bugat

athirah said...

ouh it really touch ok..
untung la ada maincorn ..
dira nnt jd subcorn fatin plak nk bajuuuu jugak..just kidding dear

NADHIRAH STORY FAIRYTALE said...

tx bugat...
athirah:lalaalala~~~~~