Wednesday, April 11, 2012

C.I.N.T.A ~~~~:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA..:)

okie entry kali nie maybe agak aneh and agak merapu...koarang kena paham...yalah aku nie tengah cuti sem...so  tak ada keje yang nak dibuat...bila nak kerja..parents tak kasi...diaorang suruh duduk rumah....so keje aku sekarang adalah update status kat fb,twitter and blog...lalalala~~~...so back to the topic...topik kali nie agak sentimental aku rasa...iaitu CINTA...apa tuh cinta?aku sendiri tak tahu apa tuh cinta sebab aku tak pernah bercinta sampai sekarang...tapy aku tahu macammana mulanyew peringkat sebelum kew cinta...mula-mula kita minat,lepas minat kita suka,lepas towh kita sayang,lepas sayang kita cinta...bak kata ayah aku macammana kita nak cinta kalau kita tak minat?macammana kalau tak suka,kita nak cinta?macammana nak cinta kalau tak sayang?ya memang tak diakui kadang-kadang cinta buat kita rasa semua benda itu indah...tapi kadang-kala cinta jugak yg buat kita rasa yang indah itu menjadi tak indah...kadang-kadang cinta membuat kita rasa serba tak kena..sedangkan semuanyew dah okie...cinta buat kita tak tahu kenapa kita suka kat orang towh...cinta membuat kita belajar erti kasih-sayang terhadap manusia...cinta membuat kita kadang-kala menjadi tabah....aku memang ade minat,suka dan sayang kepada seseorang tapy cinta belum datang...sebab cinta perlu dua pihak saling memberi respons...tapy aku ade cinta terhadap parents aku sejak aku lahir...cinta terhadap bff aku semenjak first time diaorang muncul dalam hidup aku...cinta adalah anugerah yang paling berharga...cinta meliputi semua benda bukan hanya terhadap mereka yang berlainan jantina dengan kita...:)

anyway cinta itu tak kejam...tapy manusia tak reti menghargai cinta...
cinta itu akan menjadi indah,kalau kita menghiasi dia dengan benda yang berfaedah...


cinta ibarat cappucino...pada awalnya panas dan hangat....
rasanya pun enak...tapi kalau di minum selalu akan cepat habis...
so,minum la perlahan tapi nanti sejuk la pulak...
sebersalh la deh...

hebat kan cinta...cinta itu aneh tapy indah....lalalalala



Thursday, April 5, 2012

CERITA MINGGU LEPAS..:)

ASALAMUALIKUM AND HALOO SEMUA..:)

weheeeeeeeeeee bertemu kita kembali dalam blog ini...ini blog NADHIRAH azlan yang punya...hehehehe...okie minggu lepas macam-macam ade..eh I mean macam-macam benda yang berlaku....okie isnin tak ada yang berlaku apa-apa rasanyew..sebab ahad sebelum isnin saya baru pulang dari iskandariahhhhhh...lalala..so kita terus kew hari selasa...hari selasa saya pergi kelas spa cikgu pah...weheeee~~rindu sama itu cikgu wooo...saja jumpa junior spa saya...yang umur dia lebih dari saya...I mean makcik-makcik comey lah...hehehe...ada satu makcik comey itu...dia tanya saya macam-macam...penat nak menjawab...dia tnya adik tinggal mana..nama siapa...umur berapa...anak siapa...belajar kat uitm ambik course apa..dekat universiti tinggal dengan siapa..dah berapa lama belajar spa...penattttt wooooo nak menjawabnyew...tapy layan jewk lah....anyway makcik,anda comey...:)
okie hari rabu lak racang nak kuar...tup-tup-tup orang yang aku ajak towh nak kuar boyfriend dia...sedih tahu tak..mentang-mentanglah saya nie tak ada boyfriend...so tak dapat kuar...rasa time towh kan nak jewk tangkap mana-mana orang jadi boyfriend saya then kuar...ngeeeee~~~tapi tak nak buat...lalalaala~~
okie hari khamis still nothing to do...sangat-sangat lah boring guys....
kita terus kat hari jumaat...:)
bangun pagi aku telah dikejutkan oleh marinie...dia call..time towh belum bangun tidur lagi...almkalumlah cuti sem...pembalasan dendam lah...so punya nak cover macho supaya marinie tak syak yang aku tengah mamai...so test-test suara dulu sebelum nak pick up the phone...and finally..dia tak tahu yg aku tengan mamai...dia bagitahu yang dia akan balik this friday guy...wehhhhhh happy kowt....lalalala...at least aku tak boring nanti...hahahaha..:)but petang towh ade berita mengejut sikit...kereta ayah den accident...ngeeeee terkezuttttt...but the best thing and saya bersyukur ayah dan ibu saya tak ada apa-apa...THANK YOU ALLAH...okie sabtu beli tv baru sebab tv lcd dekat rumah dah rosak...okie nanti kita sambung lagi cerita yek...dah merapu meraban dah nie...lalalala..:)

muka memang nak mintax penampar nie...
lalalaala~~