Wednesday, April 11, 2012

C.I.N.T.A ~~~~:)

ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA..:)

okie entry kali nie maybe agak aneh and agak merapu...koarang kena paham...yalah aku nie tengah cuti sem...so  tak ada keje yang nak dibuat...bila nak kerja..parents tak kasi...diaorang suruh duduk rumah....so keje aku sekarang adalah update status kat fb,twitter and blog...lalalala~~~...so back to the topic...topik kali nie agak sentimental aku rasa...iaitu CINTA...apa tuh cinta?aku sendiri tak tahu apa tuh cinta sebab aku tak pernah bercinta sampai sekarang...tapy aku tahu macammana mulanyew peringkat sebelum kew cinta...mula-mula kita minat,lepas minat kita suka,lepas towh kita sayang,lepas sayang kita cinta...bak kata ayah aku macammana kita nak cinta kalau kita tak minat?macammana kalau tak suka,kita nak cinta?macammana nak cinta kalau tak sayang?ya memang tak diakui kadang-kadang cinta buat kita rasa semua benda itu indah...tapi kadang-kala cinta jugak yg buat kita rasa yang indah itu menjadi tak indah...kadang-kadang cinta membuat kita rasa serba tak kena..sedangkan semuanyew dah okie...cinta buat kita tak tahu kenapa kita suka kat orang towh...cinta membuat kita belajar erti kasih-sayang terhadap manusia...cinta membuat kita kadang-kala menjadi tabah....aku memang ade minat,suka dan sayang kepada seseorang tapy cinta belum datang...sebab cinta perlu dua pihak saling memberi respons...tapy aku ade cinta terhadap parents aku sejak aku lahir...cinta terhadap bff aku semenjak first time diaorang muncul dalam hidup aku...cinta adalah anugerah yang paling berharga...cinta meliputi semua benda bukan hanya terhadap mereka yang berlainan jantina dengan kita...:)

anyway cinta itu tak kejam...tapy manusia tak reti menghargai cinta...
cinta itu akan menjadi indah,kalau kita menghiasi dia dengan benda yang berfaedah...


cinta ibarat cappucino...pada awalnya panas dan hangat....
rasanya pun enak...tapi kalau di minum selalu akan cepat habis...
so,minum la perlahan tapi nanti sejuk la pulak...
sebersalh la deh...

hebat kan cinta...cinta itu aneh tapy indah....lalalalala



No comments: