Tuesday, July 31, 2012

SCHOOL MEMORIES

ASALAMMUALIKUM AND HALOOOO...:)

sebenarnyew kali entry aku berkaitan school memories yang dapat idea dari twitter and facebook...macamana dapat?mahu tak nyew wehhhhhh...buka twitter orang tulis tentang kenangan waktu sekolah...buku mukabuku pun sama...alangalang dah semua cerita pasal kenangan waktu sekolah...aku pun tak mahu mengalah...:P
cerita pasal zaman sekolah...mak aiiiiiiiii macam=macam cerita....waktu tadika dulu sekolah dekat klang nama tadika ialah tadika ikhwan...pergi sekolah pakai baju warna hijau macam traffic light..bwahaaaa...bawak bekal botol air dgn wang saku..cehhhhhh2 kecik dah ade wang saku...and beli gula-gula yang kat dalam botol susu....weheee~~~~~~~lepas towh balik tengok beg dompet kartun dah hilang...rupa-rupanyew tertinggal kat kaunter kedai waktu beli gula-gula...hahahaha....nama pun budak...lepas tuh lanjutkan pelajaran dekat sekolah kebangsaan kampung batu and sekolah agama al-ehsan.....time sekolah rendah tak menyerlah sangat and pemalu...lalalala....selalu duduk pun kat bahagian belakang...then bila cikgu tanya mula lah start mengigil....hahhahaa....then lanjutkan pelajaran dekat sekolah menengah perempuan jalan ipoh....girl scholl....perghhhhh best gilerrrrrr....sebab semua perempuan...kalau jatuh macam nangka busuk pun tak malu...sebab semua perempuan.....time nie bangga dan popular dahhhhhh...sebab jadi pengawas pusat sumber sekolah....mau tak popular and bangga...budak melayu tak ramai jadi pengawas pss...sebab meeting dia setiap minggu...lepas towh kena stayback...perghhhhh penat...bayangkan kalau kau ade jawatan lagi lah...mak aiiii penat...orang datang sekolah kul 12...ko datang kul 9pagi..sebab kena bukak pss....yang paling best jadi pengawas pss nie...bila time jaga pss...kalau senior buat hal dalam pss...tak yah takut nak marah..marah jewk...sebab time towh kau lah senior dan senior adalah junior....perghhhhh besttttt wehhhhh...hahaha.....then diaorang bawak barang laragan dalam pss...tak yah tunggu..rampas jewk...time nie pengawas sekolah pun tak berkuasa....hahahaha....padan muka pengawas....kah3....lepas  towh form 4...aku tukar sekolah yang dekat dengan rumah sebab kecewa tak dapat belajar akaun...hahahaha....form 4 aku tukar kew sekolah kampung batu muda....sekolah campur lah katakan...first2 daftar...cuak giler...dah lah penolong kanan tuh suh aku pergi cari kelas kat tapak perhimpunan...turun jewk dari tangga...budak laki berkumpul ramai giler,....lintang-pukang lari wehhhhhhhh.......then bila masuk kelas...terkezuttttt wehhhhhh...kelas bersepah tak macam sekolah lama yang ceria dan cantik.....ternganga mulut aku time tuh...then penolong kelas tanya kat aku,nadhirah okie,....then aku telan air liur cakap...okie2...hehehehe...tapy best kowt sekolah kat kampung batu nie....sebab aku tak perlu struggle and stayback macam kat sekolah lama....ko bayangkan pergi sekolah...jalan kaki 5minit dah sampai...pergi sekolah kul 7.10...jalan ramai-ramai....time towh tunggu intan,shahilla,rahman,zai,syaz,hazimah,wani,fifi..then jalan ramai2...macam rombongan sampai sekolah....balik pun sama...saling tunggu-menunggu....hahahaha....time cikgu mengajar cakap dengan kawan...sedangkan duduk bahagisan depan..nasib baik bila cikgu tnya soalan...boleh jawab....subjek yang ku akan buat macam towh adalah subjek sejarah dengan perdagagan...sebab cikgu yang mengajar bosannnnn...bila naik form 5 kira senior paling tinggi lah katakan...so bila jalan tengah-tengah dewan yang ade junior..junior akan pandang koarang and tak akan bercakap...junior duduk tepi-tepi tiang dewan...seniorrrrr yag obajet hotttt macam kitaorang duduk tengah dewan and buat bising...hahhahaa....lepas towh start lah junir berbisik-bisik macam cencurut.....tapi tak adenyew kitaorang peduli...lantak lah kau,....tapi serius rindu time sekolah....

kalau lah boleh putar masa balik dalam seminit...aku nak...seriussss....best zaman sekolah..:)

No comments: