Friday, September 7, 2012

fall in love with "BANDUNG"


ASALAMMUALIKUM AND HALOO SEMUA...:)

sebenarnyew dah 3 bulan lebih dah gue pulang dari melancong di bandung....okie selama 4hari 3malam aku kat sana...SERIUS TAK PUAS OKIE....BANDUNG....aishhhhh best wehhhhh...aku tak tipu....kalau boleh nak jewk stay lagi lama kat sana...tapi al-maklumlah tak kesempaian...nie first time aku landing kew indonesia...kalau kew thailand towh dah dua kali...best bangat sehhhhhhhh....kali nie aku pergi kew bandung tanpa pemandu pelancong...PERCAYA TAK?kalau ak pergi thailand mestI ade agent...tapi gi bandung tak ade agent pown keluarga aku guna...kita orang yang book hotel,filght and supir....kali nie gi bandung aku,ibu n my ayahhhhh yang paling comel.....huaaaaaahaaaaa....besttt derrrrr....kalau siapa kaki shopping,bandung adalah tempat yang sesuai untuk koarang...digelar PARIS VAN JAVA.....memey branded punya barang tak perlu dikatakan lah...murah bangat...ko bayangkan beli beg orginal coach dalam hrga rm 120 inggit jewk...kat malaysia nak dpt mcm towh...jgn hrp lah...t-shirt guess...perghhhhh murah bangat kau boleh dapat dengan harga RP120,000...lebih kurang RM 40 INGGIT JEWK wehhhh....bagi yang lelaki...jacket kulit,kasut kulit...semua kulit-kulit lah...murah wehhhhh....ayah den siap beli dua pasang kasut kulit,capal...harga dia bwu RP 350,000 WEHHHHHH...xsmpai RM 150 pownnnng,,,kalau kat malaysia tak adanyew kulit-kulit nie kau nak dapat harga murah....makanan dia boleh diterima orang malaysia lah....hehehhehe....FO kat sana memey banyak...RUMAH MODE,BALI HEAVEN AND macam-macam lagi lah...kalau tak x habiS berjuta-juta rupiah kat bandung memey tak sah...PASAR BARU....perghhhhh SYURGA KAIN,SYURGA TELEKUNG,SYURGA KEBAYA,SYURGA PAKAIAN YANG TAK BERAPA BRANDED....:)tapi still elok kualiti dia....kain dia tak payah nak cakap lah..murah wehhhhhhhhhhh.....ekau boleh dapat harga kain cotton serendah RM25 untuk 4meter...kalau kat sini hrga kain dia semeter 18inggit....tapi memey murah...

okie first day dari bandung after landing kew lapangan terbang bandung yg comel...kami dijemput oleh pak supir....yang my mom call dari malaysia...dah booking pak supir nie 2weeks before pergi bandung...sebab EDEN POWNG sampai bandung lewat so ibu suruh kitaorang check in kat hotel terus...yalah mana tak lambatnyew...mula-mula flight konon pukul 2 lebih lah-lah delay sampai 6.45....sampai dalam kul 8 waktu bandung lorh.....aku meenginap kat IBIS HOTEL yang dia bergabung dengan trans studio and shopping complex...hebattt derrrr...:)
second day,mula-mula gi pasar baru then pergi fo and macam2 lagi lah.......penat nak menaip dah...hahahhahaa
third day...pergi tangkuban perahu,cihamples....toko tiga,trans studio,and fo lagi lah....
hari last...check out then jalan lagi di bandung sebelum pulang ke malaysia....tak puas okie.....


eden dah malas nak tulis panjang lagi..koarang tengok lah gambar yg eden sediakan...:)

papan tanda hotel yang aku duduk kat dia punya pintu masuk...tak sempat tangkap gambar eden kat sini sebab terlupa...hahahahahaha..anyway hotel nie bagus...nak naik lift pown kena scan pkai kad..kalau tak...tak berjalan lah ekau sampai pengsan....tak yah wisau hotel nie ade astro punya...wifi percuma...and dia siapkan cc percuma untuk pelanggan dia...:)best kan..:)

salah satu fo...ibu duk khusuk pilih baju untuk ayah...hehehehe
tangkuban perahu...kalau pergi kat sini poning tawu...macam orang kejar kau...kadang-kadang bukan nak jual barang...nak tanya kau datang dari mana..lepas towh terang pasal tangkuban perahu....lepas towh dia follow kau sampai kau naik kereta....poning2....

kedai roti dekat rumah mode

witm my mom at trans studio

ayah yang excited nak tangkap gambar degan orang-orang yang konon artis2...tak silap yang orang nie michael jackson...aku tolong tangkap kan...sebab malu nak tangkap gambar dengan dia..hahahaha...tampar kang....sian dia...dia pandng jewk kat aku...sebab aku tak nak tangkap gambar dengan dia...perasannnnnnnnn....WHATEVER

SAMPAI JUMPA LAGI!!!!!...insyaallah..:)

pemandangan sewaktu menuju tangkuban perahu..:)

poyo jap...bajet-bajet feeling kat restoran chinta satay....eh satay chinta kowt...lupaaaa...kih kih kih
trans studio..:)

pasar baru....pandai diaorang meniaga...semua jenis kain dia tunjuk kat my mom...sampai rambang mata my mom...habis lah dia borong...hmmmmmm

A LOVELY SWEET COUPLE

coffe house kat rumah mode...:)
ini area airport bandung yang tomey2....

bali heaven..yang baju kuning towh pak supir kitaoarng..pak adi namanyew...baik orang nyew....lalalalala

P/s:SORRY KALAU GAMBAR AGAK PELIK ATAU TAK CANTIK...SEBAB TANGKAP GAMBAR TERGESA2...AND SORRY TAKADA GAMBAR SAYA DEPAN FO SEBAB BANYAK SANGAT PENJAJA YG IKUT...perasaan artis....hahahaha

sebenarnyew banyak lagi gambar and cerita..tapi ini jewk yang saya mampu taip and postkan..:)


anyway...siapa nak tnya pasal supir dekat bandung...saya syorkan ambik pak adi nie...bagus...kalau nak tahu lebih lanjut...komen dekat saya punya post nie okie...

love sayang cinta ketat-ketat NUR NADHIRAH AZLAN...:)