Wednesday, December 9, 2015

SILENCE . . . .

kenapa silence? sebab kita memilih untuk mendiamkan diri kita daripada beberapa perkara seperti memulihkan kesakitan hati, mencari ketenangan dan mencari kekuatan. Kenapa tidak memilih untuk bergaduh ataupun terus bertengkar sehingga hati ini puas? jawapan yang wajar adalah bila usia kau dah mencapai 20 ke atas setiap apa yang kau buat, kau akan berfikir dan mencari penyelesaian walaupun benda tersebut sebenarnya susah untuk diselesaikan. Sebab itu wujudnya "SILENCE" memilih dengan berdiam dan hilang supaya kau boleh memberi ketenaggan kepada diri kau dan orang sekekliling. Orang yang memilih untuk berdiam bukanlah seorang takut akan keadaan atau persekitaran semasa tetapi mereka cuba untuk mengelak dari berlakunya masalah yang akan timbul disebabkan ketidakpuasan hati dan perasaan.

"TIDAK SALAH KAU MEMILIH UNTUK BERDIAM KALAU ITU MEMBERI KEBAIKAN KEPADA DIRI KAU DAN ORANG SEKELILING".

SETIAP GAMBAR MEMBERI SESUATU MAKNA YANG TERSIRAT

Tuesday, February 17, 2015

BuSy..:)

Asalammualikum And Halooooooo again...:)

busy...busy...busy....Itu sahaja yang mampu buatmasa now,and maaf tak dapat nak update blog sangat. Dan terlalu lama meninggal dunia blogger ini. Bukan tak rindu,rindu yang teramat sangat,cuma kadang-kadang idea untuk menceritakan sesuatu yang baru tidak datang bergolek bak durian yang gugur di tanah...Cewahhh..Hahahaha. Tapi bila idea datang mencurah-curah bak air terjun, masa pula mencemburui aku...huarghhhh...so the moral of this story..saya busy..tuh jaaa....

busy macam ini kot aku...mugkin lah...walaupun tak busy..buat-buat busy.Macam tak biasa pulak uolszzz nie...muahahahaha